VLEKA PLOVILA Z PRIKOLICO
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ma ne moreš verjeti ,da je to spodnji čoln.
Ma res si čarovnik ,da si takole uštimal.Ja nekatere res to veseli.
Tudi sam sem zelo skrben glede plovila.Letos ga nisem dajal v vodo ,ker smo dobilo malo pred poletjem narščaj .Tako ,da sem bolj žalostno gledal proti morju. ha ha ma vse ima svojo ceno .
ampak drugo leto bo pa veselo za 3 maja se že vozimo
še nobena zima ne bo tako dolga .....
Ma res si čarovnik ,da si takole uštimal.Ja nekatere res to veseli.
Tudi sam sem zelo skrben glede plovila.Letos ga nisem dajal v vodo ,ker smo dobilo malo pred poletjem narščaj .Tako ,da sem bolj žalostno gledal proti morju. ha ha ma vse ima svojo ceno .
ampak drugo leto bo pa veselo za 3 maja se že vozimo
še nobena zima ne bo tako dolga .....
bowriderja ebbtide 3.0 mercruiser
sedaj sem pa prešaltal na chaparrala 215 ssi 5.0 volvopenta gxi dp .preverjeno boljši motor od mercruiserja
slik še nimam .,ker ga dobim šele drugo leto nekje marca pride v slo.
letos bo dolga zima res dolga
http://www.chaparralboats.com/containers/chaparral.html
bowriderja ebbtide 3.0 mercruiser
sedaj sem pa prešaltal na chaparrala 215 ssi 5.0 volvopenta gxi dp .preverjeno boljši motor od mercruiserja
slik še nimam .,ker ga dobim šele drugo leto nekje marca pride v slo.
letos bo dolga zima res dolga
http://www.chaparralboats.com/containers/chaparral.html
Bora: a je možno, da sliko prosim zamenjaš z neko manjšo, ker totalno sesuješ forum s tako velikostjo. Prosim preberi navodila za nalaganje, kjer piše, da je širina slike lahko 550 px. Če ti je to res premalo, potem dovolim še 570 px, vse kar je več, pa bom primoran izbrisati, saj je ostali text potem neberljiv.
Fojki:
Zakaj je pa Volvo boljši od Mercruiserja??? Saj ne da bi katerega posebno zagovarjal, samo tega pa ne razumem. To misliš nogo ali motor? Motorja sta BTW popolnoma enaka, razlika je pri MPI, kej rje drugačen vbrizg (Mercruiserjev je ponavadi za kakšen deciliter manj požrešen). Nogi sta res različni in na internetu najdeš marsikaj v prid eni in drugi. Vsak pač hvali svojo... Imaš argument zakaj je Volvo boljši? To verjetno zanima vse potencialne kupce.
LP
Fojki:
Zakaj je pa Volvo boljši od Mercruiserja??? Saj ne da bi katerega posebno zagovarjal, samo tega pa ne razumem. To misliš nogo ali motor? Motorja sta BTW popolnoma enaka, razlika je pri MPI, kej rje drugačen vbrizg (Mercruiserjev je ponavadi za kakšen deciliter manj požrešen). Nogi sta res različni in na internetu najdeš marsikaj v prid eni in drugi. Vsak pač hvali svojo... Imaš argument zakaj je Volvo boljši? To verjetno zanima vse potencialne kupce.
LP
Jaz ga vozim spuščenega, saj je propeler več kot dovolj od tal pa še motor na pregibu oz. nosilcu manj trpi. Zaščitim pa propeler da ga zračni upor ne zavrti (nikoli se ne ve), kako je pa obrnjen pa je po moje odločitev posameznika ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Da ne bom nove teme odpiral bom kar tu vprašal: kako mislite da bi s Fordom Focus vlekel čoln ki je s prikolico skupaj težak okoli 1400kg? Focus ma homologacijo za 1200kg, in itak kupujem nov avto, samo za kakšen mesec in recimo ene 2 izleta iz Celja v Koper me zanima kako bi se to obneslo?
Sreča je na strani pogumnih.
Kratko in jedernato!
Težka bo, po ravnem že vlečeš v klanec pa se bo avto hudo matral. Naredi test pripni prikolico se zapelji do manjšega daljšega klančka se ustavi in probaj speljati, ponovi to parkrat in upaj, da ne skuriš sklopke. Mislim, da boš prišel do zaključka in ugotovil, da bo kriza. Pomisli, da padeš v kolono, ki se pomika navzgor po klancu ..., pa veliko sreče.
Težka bo, po ravnem že vlečeš v klanec pa se bo avto hudo matral. Naredi test pripni prikolico se zapelji do manjšega daljšega klančka se ustavi in probaj speljati, ponovi to parkrat in upaj, da ne skuriš sklopke. Mislim, da boš prišel do zaključka in ugotovil, da bo kriza. Pomisli, da padeš v kolono, ki se pomika navzgor po klancu ..., pa veliko sreče.
Pozejdon,
Ja,peljalo se bo
,samo ne nalagaj preveč še po čolnu
.Predvidevam
,da imaš naletno zavoro,kajti če je ni pojdi počasi.Sam sem imel priložnost biti zraven,ko sva sprijateljem peljala Bajlinerja 2052in sva v Kopru zapeljala z ceste,na makadamsko parkirišče,(da sva šla odtočit)ti povem,da je nama začelo ga zmanjkovati in sva imela srečo,da sva se ustavila tik pred avtobusom
.Vlekla pa sva z laguno karavan 1.9dci. niso to HECI! Pa nepozabi, da mora biti vertikalen pritisk na kljuko,se mi zdi ccc 75kg.Aha še nekaj pomembnega bi skoraj pozabil!PUSTI HOMOLOGACIJO DOMA,
kajti presegaš dovoljeno vlečno težo!
L.P:
Ure dnevi leta tečejo....
Šlo bo normalno, speljevanje v klanec pa kar pozabi. Nimaš to kaj probavat! 1400 kg je preveč za večino avtomobilov, če pa je bencinar pa prav za vsakega! No če pa se malo organiziraš in se proti morju odpelješ ob 5-ih zjutraj, pa ne bo nobenega problema... To priporočam prav vsakemu, ki vleče prikolico, saj tudi 700kg ni nič kaj fino za sklopko po petih speljevanjih v rahel klanec. Še posebej, če niste ravno vešči spuščanja sklopke in dodajanja plina...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov