Motor zamori ob gasu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Sr Jul 07, 2010 15:09

zobar napisal/-a:1. Če stisneš gumb in z stisnjenim gumbom porineš ročko naprej ali pa
nazaj ( tudi čisto do konca)boš samo dodal gas, menjalnik pa se ne bo
vklopil, ampak bo ostal v leru
2. Če hočeš nato dati v prestavo potegneš ročko v srednji položaj, da
se gumb sprosti(ponavadi se zasliši rahel klik) in jo nato pač porineš
naprej ali nazaj in menjalnik bo zagrabil

Ne bi se ravno strinjal s tem. Vsaj v mojem primeru (Suzuki) je drugače. Brez gumba se sploh ne da premakniti ročice. Gumb služi samo kot vatnostni "zatič", da ne bi kdo po nesreči premaknil ročice. Ko pa pritisneš gumb, premakneš ročico naprej (ali nazaj) najprej samodejno vrže v prestavo in nato z ročico samo še dodajaš gas.

Za dodajat gas brez, da bi pri tem še vrgel v prestavo pa služi druga, manjša ročica. Z njo dodajam samo gas, ko je čoln na mestu. Prav pride v mrzlih vremenih, da motorju malo pomagaš pri vžigu.
Slika
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 07, 2010 15:15

Dvomim da gre za isti princip ročke, kot si ga ti dodal na sliki.
Guma je guma, zaenkrat.
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 07, 2010 15:17

Ja res ni taka ročka, moja ma gumb spodaj in tut sam si predstavljam, da je to tako kot je zobar napisal, bom pa preveru in probu prec ko pridem do čolna.
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Sr Jul 07, 2010 15:23

Ne vem, če sem te prav razumel. Tudi moja ima gumb spodaj. Glej rdeč gumb pod glavno ročico. S puščico sem označil drugo, manjšo ročico. Ampak, očitno je več vrst ročk... :D
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jul 07, 2010 15:33

Stojko, No1 ima vgradni motor, ti pa si prilimal ročko od izvenkrmnega motorja, to pa so dve različni stvari :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jul 08, 2010 21:55

No v glavnem preglej komande, ker po moje je tu nekaj narobe. Tale elektromagnetni ventil proti kraji, ni obvezno da je vgrajen na vidnem mestu, ker potem ne bi opravljal svoje "skrite " funkcije ( ne glede na letnik motorja).
Poglej mehanizem.
Šraufaš še vedno lahko dize in fergazer, kar pa ti ne bi priporočal, če lih ni nujno.
LP
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jul 15, 2010 12:21

Zdravo!

Po moje je tudi pospeševalna črpalka, kot pravijo predhodniki... Nekdo naj brez da bi bil motor prižgan potisne ročko "do daske", ti pa glej pri fergazerju... Če v motor ne špricne konkretno bencin, potem je problem v pospeševalni pumpici ;) Odmontiraj + poglej... Ponavadi je problem v tem, da se pretrga ali zaskoči membranica...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Jul 15, 2010 13:31

ob ugasnjenem motorju lahko špricne bencin?
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jul 15, 2010 13:38

Jp... Pospeševalna črpalka jemlje bencin iz rezervarčka v uplinjaču... Ko pohodiš ročko, bo membranica potisnila ta bencin preko šob v sesalni kolektor... Pazi edino da je rezervarček poln (stvar ne funkcionira če npr. čoln stoji pol leta) - najboljše je po delovanju motorja...

Če curka ni, potem pač razmontiraš pospeševalni del, pregledaš in sčistiš šobe itd...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Jul 15, 2010 13:51

o.k, nism vedu bom mal zalaufu pod štant gasom pol pa ugasnu in pogledu. Hvala tole me čaka jutri ko grem končno na morje ;)
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jul 20, 2010 11:41

Bil na morju in če odkuplam komande nekako dela, ampak ne lepo. Ko daš gas se lahko nardi da prideš do velikih obratov, lahk pa se skiha, da ga je kao zalilo al kaj.

Preveril sem te pospeševalne membrane in res konkretno špricen v frgazer, potem pa je tu ročica, ki je vezana na gas in bolj ko odpreš zrak, bolj te pospeševalne špricnejo še gorivo. Ta ročica ima 3 nastavitve kako intenzivno to šprica, ampak nobena ni lih prava, ker je učinek podoben.

Zdeej v leru nekak ni tolk problema kot pod obremenitvijo oz. v brzini, ko pa nimam šans, da bi dobil mal več obratov, ker se kr sesede. Seveda lepo vžge, lepo laufa, dela dve uri pod štandgasom al mal več...

Še kaka ideja?
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » To Jul 20, 2010 12:02

preglej še dovod bencija od rezervarja do motorja, lahko je kje stisnjena ali prelomljena cevka. Sem imel podobno težavo, ker sem založil vse luknje in s tem tudi cev.
mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 38 gostov