Mercruiser 5.0 v8 težave
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Mercruiser 5.0 v8 težave
Testiral obe pumpi. Prva nizkotlacna zelo potiho zapoje ko dam kontakt, visokotlacna pa zarozlja kot hudic. Kam pa prikljucim manometer?
Pumpa je zato, da naredi in drži določen tlak. Med pumpo in regulatorjem pritiska nekje je ponavadi en schrader ventilček al pa pokrovček s kuglico, tja daš manometer za gorivo in pol gledaš kaj maš. Če pritisk pade je pumpa ali regulator zanič.
Ne vem kakšne so specifike tega motorja ampak v principu je to, za ostalo je treba pogledat v navodile.
Ne vem kakšne so specifike tega motorja ampak v principu je to, za ostalo je treba pogledat v navodile.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ce se namenim kupit visokotlacno pumpo. Kje kupiti. Sem gledal ebay, amazon,... Nic originalnega. Ali je lahko OEM....ponaredek
Če maš dobra vesla je lahko.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Primozs napisal/-a:Ce se namenim kupit visokotlacno pumpo. Kje kupiti. Sem gledal ebay, amazon,... Nic originalnega. Ali je lahko OEM....ponaredek
1. Da ne pride bencin/ali pride pa ni pritiska je možno, da se je zagozdila kuglica nepovratnega ventila v cevki po kateri teče bencin in možno da "ustvarja" vakum (ni uravnavanja pritiska). To napako ugotoviš tako, da priklopiš cev za bencin iz kante na črpalko, malo popumpaš in probaš zalaufati motor. Točno ti ne znam povedati.
2. Za nabavo pump mislim da se dobijo v Pikappa derby v Trstu, drugače kontaktiraj Žužić Serđa v Baderno https://www.zuzic.eu/ . Vem da je imel par komplet pump in ti jih tudi menja, brez da vzame motor ven iz plovila.
Super. Hvala za info. Sem tudi jaz ze slisov od drugih da se velikokrat zagozdi kugljica za povratek. Tako da bo to prvo kar bom pogledal. To ce prav zastopim je kuglica ki je na vrhu tanka v kolenu oz v tanku samem v cevki! Ker od tam mi gre cev direktno na nizkotlacno crpalko.
Ja verjetno je tam. Meni je mehanik na M. Lošinju to ugotovil na način ki sem ti ga opisal. Upam da dovolj razumljivo. In potem ko je motor zalaufal sem rekel da naj pride v bar čez cesto, kamor sem odšel, ker sem bil živčen, saj je za to rabil tri ure (dve uri je bil oz.sta bila dva mehanika-en je bil samo pomagač, na malici). Ko je prišel pred malico je bil na barki več kot pol ure. Prvo je rekel da je 100 % pumpa in jo treba menjati (komplet škatlo v kateri sta nizko in visokotlačna pumpa) in da treba motor ven, in da bo to uštimano šele v petek (bila pa je sobota) ker nima ne nove ne rabljene.. In račun da bo 1000€ samo pumpa, pa ne vem kolko še delo, dvigalo, suhi vez... Moja žena je že jokala in gledala vozni red avtobusov za Reko. Ko sta prišla po malici pa kot iz topa, možno da je ova kuglica in je bila res. Sem skoraj popi.dil (a ne smeš) , ker bi to lahko naredil pred malico. Tako, da sem šel v bar in nisem gledal kje točno je ta kuglica, je pa šaral nekaj tam pri rezervarju. In je nato odrazal del cevi in mi jo prinesel v bar.. Rešen problem me je koštal 700 kun, a sem vedel da se je morje/jugo dvignil in nas je nato nabijalo proti Iloviku. Tudi zato sem bil živčen saj je bilo prej mirno morje.. Je pa rekel da je to kao varnostna pogrutavščina američanov, ki pa ni obvezna. Je bilo nato pa konec problemov, fokler mi res ni šla pumpa, ker sem v Verudi točil bencin v katerem je bila očitno tudi voda, ki pokvari pumpo.
Vidim da si imel kar sreco.....do tankanja v Verudi
res hvala za to idejo. Ze cakam na cetrtek ko odrinem proti morju da zacnem odkrivati napako. Sem pa vseeno kupil tudi visokotlacno pumpo in jo bom zamenjal. Ker stara rozlja kot hudic. Je pa pri meni visokotlacna locena od nizkotlacne. Je na strani kjer je fuel cooler. Tako da po posvetu mehanikov se da zamenjati brez da se vzamem motor ven. Upam da uspe 
Naš motor je bil letnik 2008 Mercruiser 5.0 MPI. Ta "škatla" oz hladilnik v kateri sta obe pumpi skupaj, je pod motorjem in očitno jo samo veščim mehanikom uspe menjati brez da dvignejo motor. Sicer pri tem polomijo plastične priključke za cevi od vode, ki jih nato nadomestijo s kovinskimi. Te cevi od vode, ki so na priključke prilimane (zato se ne snamejo-vsaj pri meni je bilo tako) skrbijo da se v "škatli" pretaka morska voda, ki hladi bencin in pumpi.Je pa jeba ker so stene škatle tanke in je to filigransko delo. Ko sem gledal operacijo jemanja škatle ven, sem ugotovil, da bi verjetno vseeno šla ven tudi brez lomljenja priklučkov, če bi mehanik enostavno le porezal cevi in nato na prostem ločil cevi od priključkov. Ko sem mu to rekel me je malo debelo pogledal in rekel, da policaji pa le nismo tako neumni.
In je tako na hitro snel še dve "škatli" izpod motorjev, ki so imeli isti problem in je tudi rešil plastične priključke in s tem prišparal na času, nekaj denarja lastnikoma teh motorjev in pa tudi meni je dal dober popust. Se pa spominjam, da sem jaz zamenjal obe pumpi, čeprav je bila slaba le ena. Se pa ne spomnem katera ni delala. Upam da ti uspe zrihtat u nulo že prvič. Pa mirno morje 
Aja.. Kje pa si kupil pumpo in za koliko? Tako, le če ni skrivnost, da bo vedel tudi tisti, ki bo imel isti problem in da bo lahko cene primerjal z ostalimi ponudniki in tudi čez par let. Hvala..
Aja.. Kje pa si kupil pumpo in za koliko? Tako, le če ni skrivnost, da bo vedel tudi tisti, ki bo imel isti problem in da bo lahko cene primerjal z ostalimi ponudniki in tudi čez par let. Hvala..
Ja jaz imam starejsi motor tako da imam pumpi loceni. In sta obe dokaj dostopni. Sem pa pumpo dobil pri Bojanu SB trade. Sem ga poklical, je preveril v eni uri in se isti dan jo dal na posto. Res decko od fare. Sm pa dobil glih ze zadnjo. Prav da jih dobi spet naslednji teden. Tako da sm jo dobil dokaj ugodno napram novim ki bodo stale okoli 370€. Tako mi je Bojan reku.
Aja imajo jih tudi v jucci. Sam tam imajo cel komlet. Stane pa okoli 800€. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov