Cena popravila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » So Avg 28, 2010 14:05

To ne moreš verjet sedaj ga pa srečko prodaja še za 500 eur dražje.

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=91471
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Avg 28, 2010 20:07

hehehehe ........ prav ti je kaj ga pa nisi takoj vzel :) :)

500 ojrov je transport iz vukojebin :) :)
bošk
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a bošk » So Avg 28, 2010 21:49

Pozdravljeni morjeplovci!
Sem nov na forumu, zato bi vas rad nekaj vprašal.
Sem lastnik fishermana elan 17 cc, motor yamaha 75 2T. Imam pa en problem, ki ga mogoče kdo pozna. Pri glisiranju mi nekje spodaj pride noter voda. Nekdo mi je rekel, da je možno da pride pri spoju spodjega dela z vrhnjim. Če ima še kdo tako izkušnjo ga lepo prosim za mnenje.
Aja čoln je letnik 2001.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Avg 29, 2010 09:45

hehehehe ........ prav ti je kaj ga pa nisi takoj vzel.

Vzel :shock: , tudi mrtvo pijan ne , ta čoln je potrebno videti v živo, prej narediš novega kot tega popraviš.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Avg 29, 2010 11:12

bošk napisal/-a:Pozdravljeni morjeplovci!
Sem nov na forumu, zato bi vas rad nekaj vprašal.
Sem lastnik fishermana elan 17 cc, motor yamaha 75 2T. Imam pa en problem, ki ga mogoče kdo pozna. Pri glisiranju mi nekje spodaj pride noter voda. Nekdo mi je rekel, da je možno da pride pri spoju spodjega dela z vrhnjim. Če ima še kdo tako izkušnjo ga lepo prosim za mnenje.
Aja čoln je letnik 2001.

Pri glisiranju je večina trupa izven vode. Kakšno je stanje podvodnega dela, dna, imaš kakšne poškodbe ? Si prepričan, da pušča samo pri glisiranju ?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Avg 29, 2010 11:22

u tem primeru bi ti pomoje pri ostrih zavojih najbolj zajemal na spoju :roll:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Avg 29, 2010 15:59

Odstrani gumo pa boš videl , toda težko verjamem da bi bilo na spoju, sploh pa pri glisiranju ko se čoln dvigne. Raje dobro poglej dno, če nisi prvi lastnik.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Avg 30, 2010 10:11

bošk

tebi voda ne pride noter na spoju, ke je to en meter nad vodno gladino.

tvoj čoln je zelo verjetno počen na dnu. dobro preglej dno, nekako na sredini čolna, na obeh straneh, takoj od roba čolna proti gredlju. Pač od mesta..roba... kjer bok preide v dno.
tam boš verjetno našel na obeh straneh lasaste razpoke, ki potekajo od roba čolna ( bok, dno) proti gredlju v dolžini 10 do 20 cm.
razpoke so res lasaste in težko vidne, pri natančnem pregledu pa opazne. težave ti lahko povzroča antifauling itd....

to je pogosta napaka teh elanovih čolnov.

razpoka je dovolj velika,da pri vožnji lepo pušča noter, pri mirovanju pa malo manj.
bošk
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a bošk » To Avg 31, 2010 09:17

Najprej lepa hvala za pomoč in informacije. Mislil sem da pušča na spoju pri glisiranju, ker voda na valovih pod pritiskom udarja pod gumo.
Če pa so res razpoke na dnu me zanima kdo to popravlja in ali je čoln sploh še varen. Imam dva otroka zato res ne mislim tvegat.
Hvala še enkrat.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Avg 31, 2010 17:06

preden zganjaš paniko, poglej ali je kaj sploh počeno. lahko je razlog tudi kje drugje.

če imaš čoln na suhem, ni težko to pogledati. lahko tudi notri napolniš nekaj vode in gledaš, kje bo vlažno.
bošk
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a bošk » To Avg 31, 2010 17:14

Saj ne zganjam panike, ker sem še precej nov v tem mi pa ni vseeno. Čoln imam v vodi, tako da je težko videt. Zanima pa me kako je s popravilom če gre za razpoko. A morajo dvignit cel vrhnji del da podložijo tudi z notranje strani?
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » To Avg 31, 2010 17:41

Lahko, da ti pušča tudi pri spoju ali pa ko zapreš plin nekaj vode udari čez kljun pa potem najde pot v podpalubje. Jaz sem Elan 450F popolnoma prenovil razpolovil in ojačal z notranje strani pa mi ravno tako ko me zalije kašen val ali pa na hitro zaprem plin in mi voda udari čez premec se nabere voda kakšin par dcl. v podpalubju. To je pač Elan namontiraš Bilge črpalko pa je problem rešen. Če je pa resnično počen ti pa jaz lahko to popravim vendar ti povem da je resnično umazano delo to popravilo.
Fiat Justitia ... Some day....
bošk
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a bošk » To Avg 31, 2010 17:48

Hvala primusr!

Elan 17cc je kar visok tako, da vode ne zajame. Kar pa se popravila tiče bi se lahko slišali ko ga potegnem iz vode. Še nekaj bi vprašal, ker vidim da dosti veste. Jaz imam občutek da na valovih kar precej tolče in jih ne reže prav dobro pa ne grem hitro. Mogoče je tako pri vseh , moj prijatelj ima aquamar 17 pa gre dosti lepše v valove.
bošk
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a bošk » To Avg 31, 2010 21:08

Ko že vidim ,da se primusR ukvarjate s servisom plovil me zanima približno koliko stane popravilo če je res počen. Ali je potrebno čoln odpreti?
Hvala za informacije
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » To Avg 31, 2010 21:17

Če želiš res kvalitetno naredit je treba čoln odpret na pol in ga zlaminirati tudi od znotraj ter po potrebi še na kakšnih delih ojačati ko je že ravno odprt.
Cena je zelo odvisna koliko je dela in koliko kdo ceni to delo. Zelo hitro se dvigne tudi do 2000,00€. Zato skoraj vsi tako delo opravijo sami ali z prijatelji če pa tako ne gre pa enostavno tak čoln prodajo. To ceno sem ti na hitro povedal brez ogleda tako čez prst koliko dela sem imel s svojim Elanom pa verjemi bi se še enkrat s težavo odločil za tak poseg.
Fiat Justitia ... Some day....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 52 gostov