Zagon hladnega motorja Suzuki DT100

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Če Avg 26, 2010 09:34

Uh so pa zaj..ani. Kako barko imajo ?
Si bom tudi jaz vzel daljnogled na čoln da pogledam če me gledajo :lol: Sicer jih pa v zalivu še nisem videl, vsaj ne takega na katerem piše policija. Drugače pa saj ni problema razen če koga vozim ki ga nimam na listi. Saj vseh ne moreš napisat ki se ti na leto pojavijo za "malo pelat". Kaj pa zahtevajo razen papirov za čoln in izpita ? Moraš imeti tudi osebno ali pasoš?
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Avg 26, 2010 09:49

Ma majo različne barke, jaz sem videl eno malo ki je pisalo kapetanija, in eno večjo ki je pisalo policija. Kaka pa je razlika med kapetanijo in policijo pa ne vem :?:

Ja jaz sem jih srečal na vhodu v zaliv je krožil in mahal sz rokami če si prehitro zapeljal v zaliv...

Ja jaz tudi vozim na črno kolege, sam kaj češ včasih treba mal reskirat.

Baje da morjo met potniki tudi osebno sabo, da se vidi če so res pravi na crew listi.
Mene še hvala bogu niso ustavli tako da ne vem gledajo use...
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Če Avg 26, 2010 10:04

Ok. Bo treba pač vse s sabo vlačit v vodotesnih vrečkah . Boljše to kot pa da plačaš kako kazen. Upam da bo bolje ko bodo če bodo prišli v EU. Se bodo malo umirili pa vinjet se bomo rešili.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Avg 26, 2010 10:44

Saj tudi pri nas moraš imeti osebno vedno sabo, mislm da je edino ne rabiš, če si 50m od svojega doma. Jaz imam vedno vse v vrečki, osebna, papirji za barko, ribiško karto in potrdilo da sem prijavljen.

Policija pomorska, kontrolira ljudi na kopnem, kot na morju, kapetanija pa le barke, vendar kapetanija večinoma ne kontrolira, razen če imajo obisk kakšnega predsedika države, potem imajo par dni močne kontrole. Večinoma policija opravlja kontrole, kapetanija pa ostale pisarniške zadeve v zvezi z barkami, morjem in pa tudi 15m obanega pasu, če je kakšno reševanje pa se vključijo vsi še vojska. Kapetanija je do mene bila vedno korektna, ko pa pride kakšna policija iz Reke, pa zna bit kar dolga kontrola. So začeli celo domačinom vagati ulov lignjev ....., tako da imajo tudi oni po novem kontrole.
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Pe Avg 27, 2010 07:09

Malo smo zavili iz teme, ki je bila okoli motorja suzuki DT100 . Še zmeraj nič okrog navodil za uporabo. Sem se odločil da bom kar proizvajalcu pisal pa bom napisal kako se bo izteklo.
Najraje sam naredim vse kar je potrebno na čolnu in motorju ker sem le tako najbolj siguren da bodo stvari delovale kot je treba. Sicer nisem mehanik sem pa tehnične stroke in mi je to v veselje in iziv. Tudi tega suzukija bom pošraufal kot je treba, bom tudi kaj objavil da bo še kdo lahko sam kaj naredil ker nič ni takega da se nebi dalo doma naredit.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Avg 27, 2010 16:29

Jaz sem imel knjigo za servisiranje in uporabo vseh 2T Suzuki motorjev (v angl.)pa sem jo prodal nekemu našemu članu pa sem že pozabil komu. :oops:
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Avg 27, 2010 16:48

Suzukijevi DT2-DT225HP servisni priročniki, stanejo 2€:
http://www.tradebit.com/indexNew.php/ba ... /102135089
Servisni deli:
http://store.brownspoint.com/pdf/DT90%2 ... -00%29.pdf
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Avg 30, 2010 19:53

r1150r pozdravljen! Mogoče si v Klimnu opazil zastavico morjeplovec (bel aquamar ŠL 1126) nabavi jo čimprej, da te prepoznam na morju.
Čimprej popravi rdečo stikalo na ročici za gas. Če zataji in ne dobiš rikvercva pri pristajanju lahko razbiješ barko, kar je huje, kot če ti v prvo ne kresne motor.
Kot je blze rekel kontrola je kar pogosta, tako, da po zalivu nikar ne glisiraj, čerprav jih veliko to počne (nikoli ne veš če opazujejo z daljnogledom, ali pa so skriti na zunanji ali notranji strani zaliva). Mene so predlani 2x kontrolirali kljub pravilni plovbi in "domači" registraciji.
Lp roman
mirno morje
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Avg 30, 2010 19:54

r1150r pozdravljen! Mogoče si v Klimnu opazil zastavico morjeplovec (bel aquamar ŠL 1126) nabavi jo čimprej, da te prepoznam na morju.
Čimprej popravi rdečo stikalo na ročici za gas. Če zataji in ne dobiš rikvercva pri pristajanju lahko razbiješ barko, kar je huje, kot če ti v prvo ne kresne motor.
Kot je blze rekel kontrola je kar pogosta, tako, da po zalivu nikar ne glisiraj, čerprav jih veliko to počne (nikoli ne veš če opazujejo z daljnogledom, ali pa so skriti na zunanji ali notranji strani zaliva). Mene so predlani 2x kontrolirali kljub pravilni plovbi in "domači" registraciji.
Lp roman
mirno morje
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Sr Sep 01, 2010 13:41

Roman 1 kje imaš parkiran čoln ? Naš je na levi strani ob vhodu v lučico ker na betonskem zaenkrat ni prostora. Ročico bom pa razstavil čez zimo ker zdaj nima več smisla, ga bom tako peljal domov če kak mesec. Parkiram pa tako po polžje pa z vesli si pomagamo ker je obala skalnata pa še polno je vrvi v vodi tako da bi z eliso kako zajel in bi imel telovadbo. Bomo naredili spomladi tapravi muring pa bo potem lažje. Kar se pa zaliva tiče smo pa itak previdni ker nikoli ne veš kje ti kdo izplava ali kako drugače prekriža pot ker sam vidiš da so noter tudi pedalini pa skuterji itd... Previdnost je obvezna. Doli bomo okrog 11, tako da če boste doli se mogoče srečamo.
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Sep 01, 2010 14:13

Jaz imam privezanega v Klimnu na rivi št. 26 nasptoti krožnega otoka z sidrom.
Žal imam prva dva vikenda v septembru zasedena, sem pa večkrat doli tudi izven sezone, zagotovo pa za krompirjeve počitnice pred 1. novembrom ko tudi pospravim čoln iz vode. Upam, da se srečava in kakšno rečeva.
Nalepi kakšno sliko od čolna pod "naša plovila", da te lažje prepoznam na morju.
Lp Roman
mirno morje
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Če Sep 02, 2010 08:03

Sem kar dosti v Klimnu ker imam tudi jaz eno staro pasaro z lokalno registracijo, ampak je na posodo od kolega ki ima svojo Visto parkirano verjetno poleg tebe . Si bom ogledal naslednjič ko pridem dol. Sicer pa Webcam na dimniku na gostilni pokaže ta del tako da grem kar pogledat .
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » So Sep 18, 2010 20:28

Sem poizkusi kot ste predlagali nekateri, tisto s ključem, in je delovalo . Stisneš 2-4 krat na kratko po 1s in nato zagon. Če ni šlo takoj je pa v drugem poizkusu sigurno vžgal. Super ! Sem pa preizkusi tudi ročni zagon tega 2 taktnega silaka in tako lahko še tomosa 4 ne zaženeš. Res super! Sicer je treba snet pokrov in zaščito okrog zagonske jermenice ampak potem enkrat cukneš in vola deluje. Pa motor je bil hladen !
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Ne Sep 26, 2010 14:11

Pozdravljeni !

Ne bom odpiral nove teme za tole vprašanje, ga bom kar tule postavil.
Zanima me, ali ima kdo kakšne rezervne dele za Suzuki DT 100. Lahko napišete tudi ali koga poznate ki bi kaj imel za ta motor. Bi rad nabavil nekaj rezerve preden bo prepozno in upam da bom kaj našel.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Sep 27, 2010 09:15

Tukaj imaš service manual za tvojo mašinco V PDF-ju.
Če je to to kar iščeš.

http://store.brownspoint.com/pdf/DT90%2 ... -00%29.pdf

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov