popravilo gelcoat-a

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » Če Maj 22, 2008 13:26

sem naletel na ta tekst slučajno. gel coat se na zraku nikoli čisto ne posuši. To pa zaradi tega, ker je gel coat predviden za nanos na kalup. S strani kalupa je torej gel coat neprodušno zaprt in se torej strdi, z druge strani pa laminiramo nanj nadaljnje sloje poliestra. Gel coat s strani laminacije ostane zanalašč lepljiv ravno zaradi boljšega oprijema naslednjih slojev. To velja za gel coat od Colorja, vendar pa obstajajo tudi gelcoati, ki se strdijo na zraku.

Dobra vila
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » To Jul 29, 2008 22:05

imam še eno vprašanje.. ker je štor pač štor, in še malo len zraven, se mi je zgodilo, da ko sem se hotu presidrat v drug konec zaliva nisem dvignil čist sidra gor ampak je bil še pod vodo, in čeprav sem počasi startal mi je sidro butnlo ob podvodni del čolna in mi odkrušilo gelcoat do živega..približno velika je 0,5cm ..ali je glede na to da je pod vodo, možno da bo vpijalo vodo ali ne..saj se mi zdi da je tam še vedno lim in smola..ali kar koli je že..da se nebi kaka osmoza pojavljala?

hvala in lp

edi
Veritas et Aequitas
tlm
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a tlm » To Apr 19, 2011 22:36

spoliraš? A lahko en napiše, s čim?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Apr 19, 2011 22:41

Polir pasta in mašina?

Vprašaj drugače... ne vem kaj si zelel vprasati.

V kolikor sprasujes za poliranje, kot poliranje da vzames ven praske so moje izkusnje, da uporabis polir pasto za avtomobile, Meguiars, Menzerna, 3M... Po tem obvezno primerna zascita za coln.

Če pa isces samo nekaj, da se bo svetilo, pa uporabi pasto od 3M marine. Obstaja groba in fina. Če je bolj "zastarelo" uporabi grobo, ce ne, daj fino. Ta pasta ze vsebuje zascito.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Če Apr 21, 2011 20:44

namesto gelcoata se za praske uporablja topcoat kar je isto samo ima še notri parafin kateri naredi sloj dase posuši,laho pa gelcoat lahko zapreš tudi z prozorno malo tršo folijo.
petjan
Štabni praporščak
Kraj: opekarska cesta 19
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a petjan » So Apr 23, 2011 15:44

ali pa ga na koncu ko je že trd dobro opereš z veliko acetona in tudi ne pika več in ga je možno brusiti ne da ti paca papir
lme
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lme » Če Maj 19, 2011 18:23

A je že kdo uporabljal to zadevo za popravilo gelcoata?
A se zadeva obnese?
Potrebujem nekaj v tem stilu za manjše popravilo dna.

http://www.navtikasport.com/index.php?productID=685

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov