sem naletel na ta tekst slučajno. gel coat se na zraku nikoli čisto ne posuši. To pa zaradi tega, ker je gel coat predviden za nanos na kalup. S strani kalupa je torej gel coat neprodušno zaprt in se torej strdi, z druge strani pa laminiramo nanj nadaljnje sloje poliestra. Gel coat s strani laminacije ostane zanalašč lepljiv ravno zaradi boljšega oprijema naslednjih slojev. To velja za gel coat od Colorja, vendar pa obstajajo tudi gelcoati, ki se strdijo na zraku.
Dobra vila
popravilo gelcoat-a
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
imam še eno vprašanje.. ker je štor pač štor, in še malo len zraven, se mi je zgodilo, da ko sem se hotu presidrat v drug konec zaliva nisem dvignil čist sidra gor ampak je bil še pod vodo, in čeprav sem počasi startal mi je sidro butnlo ob podvodni del čolna in mi odkrušilo gelcoat do živega..približno velika je 0,5cm ..ali je glede na to da je pod vodo, možno da bo vpijalo vodo ali ne..saj se mi zdi da je tam še vedno lim in smola..ali kar koli je že..da se nebi kaka osmoza pojavljala?
hvala in lp
edi
hvala in lp
edi
Veritas et Aequitas
Polir pasta in mašina?
Vprašaj drugače... ne vem kaj si zelel vprasati.
V kolikor sprasujes za poliranje, kot poliranje da vzames ven praske so moje izkusnje, da uporabis polir pasto za avtomobile, Meguiars, Menzerna, 3M... Po tem obvezno primerna zascita za coln.
Če pa isces samo nekaj, da se bo svetilo, pa uporabi pasto od 3M marine. Obstaja groba in fina. Če je bolj "zastarelo" uporabi grobo, ce ne, daj fino. Ta pasta ze vsebuje zascito.
Vprašaj drugače... ne vem kaj si zelel vprasati.
V kolikor sprasujes za poliranje, kot poliranje da vzames ven praske so moje izkusnje, da uporabis polir pasto za avtomobile, Meguiars, Menzerna, 3M... Po tem obvezno primerna zascita za coln.
Če pa isces samo nekaj, da se bo svetilo, pa uporabi pasto od 3M marine. Obstaja groba in fina. Če je bolj "zastarelo" uporabi grobo, ce ne, daj fino. Ta pasta ze vsebuje zascito.
A je že kdo uporabljal to zadevo za popravilo gelcoata?
A se zadeva obnese?
Potrebujem nekaj v tem stilu za manjše popravilo dna.
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=685
A se zadeva obnese?
Potrebujem nekaj v tem stilu za manjše popravilo dna.
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=685
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov