Pomoč oz. vaše mnenje

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dino1966
Praporščak

OdgovorNapisal/-a dino1966 » Sr Okt 13, 2010 20:17

Bolid, dogovorjeno!! :lol:
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Sr Okt 13, 2010 21:40

dino1966 napisal/-a:Ja jaz sem si zamislil to tako, da če je cena ugodna, pa še nekaj vložim v popravilo, naslednji projekt pa motor. Zato me pa zanima, kako je kaj z življensko dobo plastike, ker bi čoln pol pač en čas imel.
Kakšna se vam pa zdi cena pod predpostavko, da je čoln letom primerno ohranjen?

LP

Cena se mi zdi za tole zadevo čisto primerna, bodo pa morjeplovci z več izkušnjami najbrž bolj vedeli. Če te zanima motor za ugodno ceno, s katerim se bo treba (verjetno) malo ''mehankarsko'' poigrati piši na ZS.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Okt 14, 2010 10:33

Dino prvo pojdi čoln pogledat ker eno so slike, drugo v živo, sem videl že kar nekaj čolnov na slikah in v živo in moram reči da je razlika kot noč pa dan. Malo ga potipaj koliko je čoln v vodi ali je to 14 dni ali 3mesece na leto, kam hodi na dopust, iitd. Prosi ga naj ti pošlje več slik sploh dna in krmne stene(že po vijakih vidiš kakšna naj bi bila krmna-vodna linija-vijaki).
Na tem čolnu je skoraj 100% za zamenjat krmna stena kar pomeni veliko dela ali pa vsaj jurčka, potem pa še vse malenkosti. Prikolico moraš ravno tako videti kaj je z njo. Nekdo napiše obnovljena pa samo preštriha rjo, drugi pa res navari nove profile. In ko boš videl čoln boš lahko kalkuliral strošek popravila in obnove plus nabava motorja in boš vedel končno ceno. In če bo ta 4-5K potem raje glej kaj drugega za ta denar. Vedi da pri teh čolnih ponavadi nosi ceno motor, sploh če čoln ni bil še nič obnovljen.
dino1966
Praporščak

Pomoč oz. vaše mnenje

OdgovorNapisal/-a dino1966 » Če Okt 14, 2010 13:53

Vedno bolj ko berem ta vaša mnenja, bolj opažam da sem zadevo s temi starimi čolni prelahko vzel. Edino, če si sposoben sam čisto vse narediti, ker svojega dela si pač ne računaš. Pa bolj ko gledam cene, je res mogoče bolj ugodno vzeti skupaj z motorjem, ali pa zategniti pas še za kakšno leto in prišparati za kaj novejšega. Bomo videli, zima je še dolga.

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov