vijak za olje pa še nekaj
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Jaz najlažje odvijem vijak z ZELO (največjim) velikim izvijačem ki ima pred ročajem narejene zareze da ga lahko obrneš iz viličastim ključem št. 10. Obvezno morata to delati dva. Eden pritiska izvijač v vijak, drugi ga poskuša obrniti. Toda bodi zelo previden da ga ne boš posnel. Če ne bo šlo boš moral pogreti okoli navoja na peti in ponovi vajo. Kot ti je že svetoval kocka.
Glede mazalic. Jaz pri Hondi imam tri. Dve sta pred motorjem kjer pride volanska letev in ena je pod motorjem v bližini vilic kjer se motor vrti. Mazalica je približno stožčaste oblike in na sredini ima majhno kroglico katera se odmakne ko notri stiskaš mast. Ponavadi so te kroglice zapačene tako da jih jaz prej z žičko malo pritisnem da se premaknejo.
Kako pa si rešil vijak na glavi?
LP Klemen
Glede mazalic. Jaz pri Hondi imam tri. Dve sta pred motorjem kjer pride volanska letev in ena je pod motorjem v bližini vilic kjer se motor vrti. Mazalica je približno stožčaste oblike in na sredini ima majhno kroglico katera se odmakne ko notri stiskaš mast. Ponavadi so te kroglice zapačene tako da jih jaz prej z žičko malo pritisnem da se premaknejo.
Kako pa si rešil vijak na glavi?
LP Klemen
Ej Mike ne ti mene zzzvizzzzzvizzzz. Na moškem spolu(kot je motor) jaz niplov ne iščem, to je prvič in upam da zadnjič:)
Ja sem našel to samo nisem vedel da je to to.
Z unim vijakom na glavi je pa tako. Še vedno ga ni.
Sem za zedevo kurblal v sodu 20 min, potem sem ga šel na morje na polno ene 2 ure terat nakar sem ga nažigal še ne slušalke ene pol ure in ne pušča nič tako da ne bi tikal, da ne naredim še kakega stranja.
Lp, G
Ja sem našel to samo nisem vedel da je to to.
Z unim vijakom na glavi je pa tako. Še vedno ga ni.
Sem za zedevo kurblal v sodu 20 min, potem sem ga šel na morje na polno ene 2 ure terat nakar sem ga nažigal še ne slušalke ene pol ure in ne pušča nič tako da ne bi tikal, da ne naredim še kakega stranja.
Lp, G
Acetilen, kisik, pa bo spustil
Sam raje ga nesi k mehaniku ali kakšnemu mojstru, če še sam nisi počel tega.
Verjetno vijak ni niti pretirano zategnjen, niti namazan z locktite, ampak je zapikal zaradi oksidacije. Lahke litine (iz katere je tudi noga) rade reagirajo na sol (Al), pri oksidacijo pe se dobesedno zlepijo, največkrat pomaga edino gretje. Pri tem pa je treba pazit, da ne skuriš semeringov, kakšnega gumi tesnila,.....
Pejdi k mojstru in reskiraj kako pivo zanj, bo še najceneje.
Sam raje ga nesi k mehaniku ali kakšnemu mojstru, če še sam nisi počel tega.
Verjetno vijak ni niti pretirano zategnjen, niti namazan z locktite, ampak je zapikal zaradi oksidacije. Lahke litine (iz katere je tudi noga) rade reagirajo na sol (Al), pri oksidacijo pe se dobesedno zlepijo, največkrat pomaga edino gretje. Pri tem pa je treba pazit, da ne skuriš semeringov, kakšnega gumi tesnila,.....
Pejdi k mojstru in reskiraj kako pivo zanj, bo še najceneje.
Ma kot po maslu.
Catch je da nipl je samo en in ker tega nišče ni namazal še 100 let ko jaz šopnem mast notri začne spodaj na tečaju lesti ven a morala bi gor še pridet na zgornji tečaj. Nekako moram zgleda zatesnit spodnjega da tam ne bo mogla več ven it in bo potem šla proti zgornjem.V navodilih je nek vijak za krmiljene za trdo/mehko a ga ne najdem
Catch je da nipl je samo en in ker tega nišče ni namazal še 100 let ko jaz šopnem mast notri začne spodaj na tečaju lesti ven a morala bi gor še pridet na zgornji tečaj. Nekako moram zgleda zatesnit spodnjega da tam ne bo mogla več ven it in bo potem šla proti zgornjem.V navodilih je nek vijak za krmiljene za trdo/mehko a ga ne najdem
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov