tomos 18 elektro zažig

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Če Nov 25, 2010 21:06

problem verjetno ni bil v plovcu večne težave tomosa 18 so da je tisti pokrovček od plovca ki je pritrjen z 2. vijaki in ima tesnilo če ga večkrat odviješ in priviješ se zvije in če se tisto zvije je konec veselih dni z tomosom :D ker ga nemoreš več zatesniti in se mi je že zgodilo da je užgav pa dokler je biv pritisk je delalo potem pa kar naenkrat crknil ker ni držalo pritiska torej preglej tisto pa zamenjaj tesnilo če si ga že večkrat odvil in privil . če je tomos pravilno naštelan užge v prvo ta vikend sem bil na barki sosed z 15 konjsko yamaho 4 taktno se je kurblal pov ure in še ni delala na štand gasu moja tomosa sta vžgala obadva v 2. poteg. in delala kot da se vozim z njimi vsak dan a na barki nisem bil od avgusta
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Nov 25, 2010 21:53

Bil je problem ker plovček ni šibal gor dol nekaj je štekal
jure1
Kapitan

janadino

OdgovorNapisal/-a jure1 » Ne Nov 28, 2010 07:35

janadino, cel teden zastonj pil ,beri večkrat povabljen zvečer na pivo k domačinu kateremu sem zrihtu moped, je bil ful hvaležen, tut k smo šli domov je pol urganiziru partijo da so avto rinl ku nisem mogu na obali po peski prikolice vn potegent iz morja(BERI NOVI NEIZKUŠEN MORJEPLOVEC),
lp
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Nov 29, 2010 07:04

Jure, mogoče me nisi razumel, pri meni bi se prvi dan tako napil rdečega, domačega, da ti potem cel teden ne bi bilo več za piti. :lol: :lol: :lol:
Saj poznaš tisti vic ali resnico; dnevnik ameriškega poslovneža,
" petek, pil sem ga z rusi, skoraj sem umrl;
sobota, pil sem ga z štajerci, bolje da bi včeraj umrl."
:lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Bojan5
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bojan5 » Sr Dec 01, 2010 17:43

T 18 je "mercedez". Po moji neumnosti :evil: , ga je morje zalivalo preko pokrova pol noči. Ja čoln je nasedel, ker ga je bučman - jaz- vezal preblizu obale. Po izdatnem "zalivanju z morsko vodo" je vžgal na drugi, tretji poteg.
Sinov T 18 pa ni vžgal zaradi zapikanega plovca v vplinjaču. Po eni uri narivanja sem pop.. in besno stisnil črpalko za gorivo na cevi. Nekaj popusti in motor PRVIČ po dobri uri zakašlja. No po drugem potegu GASSSA! JUUUHU! Od takrat BP. Čeprav je "mercedes" ne gre brez goriva :roll: , čudno ne? Če imaš motor poštiman, ne potrebuješ več kot 40 cm potegnit. Mora vžgat! Motor, ki nezanesljivo vžiga pa ni za plovbo. Peljal boš 5 minut, nazaj pa boš veslal pa 5 ur! :roll:
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Piki in 16 gostov