rasvetljava v kokpitu
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Nikola Tesla napisal/-a:MODRA barva na plovilu nima kaj delat. Prvič modra barva močno širi zenice, oko pa le težko fokusira v takih pogojih. Ko pogledaš v modro barvo je efekt podoben kot, da si pogledal v rahlo zastrto sonce. Obenem pa je to znak, da je lastnik plovila vsaj važen, če že ni peder.
Kadar vidim na plovilu modre lučke vedno zahtevam plačilo po predračunu. Že vem zakaj.
Hahahaha, Nikola, jaz pa imam na barki cel kup modrih lučk. Pod vodo sta sve OceanLED model A6, v kokpitu pa okrog in okrog 9 kosov tistih malih lučk Hella Marine, seveda spet modre.
Okrog širjenja zenice se popolnoma strinjam, vendar omenjenih lučk nikoli ne uporabljam med plovbo, temveč samo, ko sem privezan ali zasidran.
Da sem peder pa nisem vedel, do sedaj so mi bile samo ženske všeč.
Važen pa kot sam veš tudi nisem, samo modre lučke so mi všeč.
Haha, saj vem, zafrkancija mora biti!
Je pa tako, da v kokpitu imam še vedno raje modre, pa mi rečete, da sem peder, kot pa da bi imel rdeče, pa bi mi rekli da imam bordel...
Današnja noč pa je minila po naslednjem vrstnem redu:
18:00 štart eno uro pred koncem sejma za Krk
19:45 prihod v Bajčić-Nenadić (malo pred Valbisko - po domače je to Šotovento)
20:00 odpiranje peke in oblizovanje prstov do 22:00
seveda je šlo zraven enormne količine vina
22:00 odhod na fešto - Maškare v domu Bajčić
5:00 konec fešte, mi nekako raketirani, recimo temu zemlja-zrak
5:30 prihod v Punat
5:45 odidem spat, strop se vrti...
8:00 me zbudita moja 2 mobitela... (ziher je ziher) sledi hitro umivanje zob, britje in tuširanje s hladno vodo
8:30 štart iz Punta proti LJ
vmes se ustavim še pri Kavazoviću (bencinska nad Malinsko) in kupim sendvič ter Red Bull
10:08 sem na Gospodarskem razstavišču (povprečna poraba rekordnih 9,3 l/100 km, časovno pa nebi izgubljal besed - nisem vedel, da se da tako hitro...
10:12 pride kolegica in spijemo kavo skupaj s fanti iz AS boats in našim PrimusR
do 17:00 delam na sejmu, vmes spijem še nekaj vina pri našem lanskoletnem gostitelju martinovanju v Ljutomeru...
pospravim štant in domov...
Zanimivih 24 ur je za mano. Sorry malo off-topic, vendar če že sprašuješ...

Je pa tako, da v kokpitu imam še vedno raje modre, pa mi rečete, da sem peder, kot pa da bi imel rdeče, pa bi mi rekli da imam bordel...
Današnja noč pa je minila po naslednjem vrstnem redu:
18:00 štart eno uro pred koncem sejma za Krk
19:45 prihod v Bajčić-Nenadić (malo pred Valbisko - po domače je to Šotovento)
20:00 odpiranje peke in oblizovanje prstov do 22:00
seveda je šlo zraven enormne količine vina
22:00 odhod na fešto - Maškare v domu Bajčić
5:00 konec fešte, mi nekako raketirani, recimo temu zemlja-zrak
5:30 prihod v Punat
5:45 odidem spat, strop se vrti...
8:00 me zbudita moja 2 mobitela... (ziher je ziher) sledi hitro umivanje zob, britje in tuširanje s hladno vodo
8:30 štart iz Punta proti LJ
vmes se ustavim še pri Kavazoviću (bencinska nad Malinsko) in kupim sendvič ter Red Bull
10:08 sem na Gospodarskem razstavišču (povprečna poraba rekordnih 9,3 l/100 km, časovno pa nebi izgubljal besed - nisem vedel, da se da tako hitro...
10:12 pride kolegica in spijemo kavo skupaj s fanti iz AS boats in našim PrimusR
do 17:00 delam na sejmu, vmes spijem še nekaj vina pri našem lanskoletnem gostitelju martinovanju v Ljutomeru...
pospravim štant in domov...
Zanimivih 24 ur je za mano. Sorry malo off-topic, vendar če že sprašuješ...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Admin,
Dober si. Maš voljo in energijo. Sem se spomnil nate, ker sem bil zvečer ubit. V postelji me žena vpraša, če bi se mi dalo zdaj še na Krk na žur tako kot ti. Ne se mi res ne bi dalo. Sam, da si se srečno vrnil.
Pale,
Pri klasičnih 5mm LED itak sploh ni problema glede vezav na 1001 način. Vse je izvedljivo BP.
Problem nastane le pri nekaj vatnih VISOKO svetilnih LED diodah, katere je potrebno regulirat s tokovnim regulatorjem. Zaradi manjših izgub pa je ta pulzni (PWM) tukaj pa nastanejo problemčki saj morajo biti žice od regulatorja do ledice čisto kratke. Zaradi tega ni možno na razdalji 1m vezati več ledic ampak potrebuje prav vsaka led dioda svoj regulator, ki je pozicioniran le nekaj mm od ledice. Regulacija pa je možna preko PWM vhoda, ki ga taki reglerji tudi imajo in tega bi moral krmiliti centralni procesorček, kar tudi ni noben problem. Največji problem, ki ga vidim je cena, ki nikakor ne bo upravičila visoke nabavne cene visoko svetlečih diod in regulatorjev, zato ti predlagam izvedbo z več led klasičnimi 5mm belimi LED diodami, ki so tudi zelo poceni še posebej v primerjavi z močnimi. Malo izračunaj koliko bi jih rabil in nato izberi tisto, ki ti ustreza TUKAJ... Tukaj sem ti že sfiltriral ponudbo na dimenzijo in barvo. JAVI.
Lahko ti naročim tudi jaz, ker imam pogodbo s Farnellom.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Dober si. Maš voljo in energijo. Sem se spomnil nate, ker sem bil zvečer ubit. V postelji me žena vpraša, če bi se mi dalo zdaj še na Krk na žur tako kot ti. Ne se mi res ne bi dalo. Sam, da si se srečno vrnil.
Pale,
Pri klasičnih 5mm LED itak sploh ni problema glede vezav na 1001 način. Vse je izvedljivo BP.
Problem nastane le pri nekaj vatnih VISOKO svetilnih LED diodah, katere je potrebno regulirat s tokovnim regulatorjem. Zaradi manjših izgub pa je ta pulzni (PWM) tukaj pa nastanejo problemčki saj morajo biti žice od regulatorja do ledice čisto kratke. Zaradi tega ni možno na razdalji 1m vezati več ledic ampak potrebuje prav vsaka led dioda svoj regulator, ki je pozicioniran le nekaj mm od ledice. Regulacija pa je možna preko PWM vhoda, ki ga taki reglerji tudi imajo in tega bi moral krmiliti centralni procesorček, kar tudi ni noben problem. Največji problem, ki ga vidim je cena, ki nikakor ne bo upravičila visoke nabavne cene visoko svetlečih diod in regulatorjev, zato ti predlagam izvedbo z več led klasičnimi 5mm belimi LED diodami, ki so tudi zelo poceni še posebej v primerjavi z močnimi. Malo izračunaj koliko bi jih rabil in nato izberi tisto, ki ti ustreza TUKAJ... Tukaj sem ti že sfiltriral ponudbo na dimenzijo in barvo. JAVI.
Lahko ti naročim tudi jaz, ker imam pogodbo s Farnellom.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov