akumulator
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Cwick, solarno ploščo bom vzel pohodno in jo bom zalepil na premec med stropna palubna okna... Imam dovolj ravno površino in tam po sredini tudi nikoli ne hodim. Če pa že, pa tudi ni panike, saj je plošča pohodna, debelina pa je le nekaj milimetrov...
Glede porabe v avtomobilu... Je že odgovoril Marchi... Alternatorji so v sodobnih avtomobilih vsaj za 2x močnejši od tistih originalnih na plovilih in tako je štroma na pretek. Akumulator v avtu pa ima povsem drugo funkcijo, kot na barki. V avtu služi kot prvo za štart, potem pa služi samo kot ogromen kondenzator, ki blaži nihanja napetosti... Vse ostalo opravi alternator...
Avto ni nikoli na "sidru", če že kdaj sediš v avtu pri ugasnjenem motorju, pa le na tiho poslušaš radio... Takrat ne svetiš z dolgimi lučmi, nimaš vklopljenega prezračevanja, ne dela ABS, ne dela ESP, ne dela motorni računalnik...
Ni primerjave med plovili in avtomobili!!!
Glede porabe v avtomobilu... Je že odgovoril Marchi... Alternatorji so v sodobnih avtomobilih vsaj za 2x močnejši od tistih originalnih na plovilih in tako je štroma na pretek. Akumulator v avtu pa ima povsem drugo funkcijo, kot na barki. V avtu služi kot prvo za štart, potem pa služi samo kot ogromen kondenzator, ki blaži nihanja napetosti... Vse ostalo opravi alternator...
Avto ni nikoli na "sidru", če že kdaj sediš v avtu pri ugasnjenem motorju, pa le na tiho poslušaš radio... Takrat ne svetiš z dolgimi lučmi, nimaš vklopljenega prezračevanja, ne dela ABS, ne dela ESP, ne dela motorni računalnik...
Ni primerjave med plovili in avtomobili!!!
Seveda Cibor, če poslušaš le radio brez kakšnih dodatnih ojačevalcev, potem je povprečen avtomobilski aku več kot dober. Če imaš prostor daj malce večjo kapaciteto, vse nad 70Ah pa bo že čisto dovolj...
Če pa si boš omislil še kakšno hladilno skrinjo na 12V, potem pa se začne stvar komplicirat... Takrat tak aku definitivno ne bo več dovolj...
Če pa si boš omislil še kakšno hladilno skrinjo na 12V, potem pa se začne stvar komplicirat... Takrat tak aku definitivno ne bo več dovolj...
hvala za info.
ja plac je hladilnika pa ne mislim imet. ni potrebe
za dnevni izlet zmrznem čez noč 1,5 litra plastenko vode okoli nje zložim pivake v mehki hladilni torbici, 10 pol literskih gre not s plastenko vred in so mrzli cel dan. ponavadi me vprašajo pa kaj maš ti tam not saj je pir še bl mrzu k un prej
vse skup je pod skiperjevim sedežem v "senci" in na dosegu roke
ja plac je hladilnika pa ne mislim imet. ni potrebe
za dnevni izlet zmrznem čez noč 1,5 litra plastenko vode okoli nje zložim pivake v mehki hladilni torbici, 10 pol literskih gre not s plastenko vred in so mrzli cel dan. ponavadi me vprašajo pa kaj maš ti tam not saj je pir še bl mrzu k un prej
vse skup je pod skiperjevim sedežem v "senci" in na dosegu roke
Mislim da sem jaz pravi naslov, da preverim temperaturo tvojega piva.
Jaz imam 60A aku za zagon in 75A za ostale zadeve, pa mi vse funkcionira, samo malo pameti glede uporabe pa nima kaj biti. Se je zgodilo lani da mi je crknil štartni akumulator in sem z servisnim vžigal skoraj cel dopust, samo pivo pa več ni bilo tak mrzlo.
Jaz imam 60A aku za zagon in 75A za ostale zadeve, pa mi vse funkcionira, samo malo pameti glede uporabe pa nima kaj biti. Se je zgodilo lani da mi je crknil štartni akumulator in sem z servisnim vžigal skoraj cel dopust, samo pivo pa več ni bilo tak mrzlo.
Guma je guma, zaenkrat.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Zanima me ali ima že kdo priklopljen spodnji inštrument in kakšno je njegovo mnenje. Na barki želim imeti inštrument, ki bi posredoval trenutno porabo el. toka, trenutno stanje baterij, zvočno opozorilo ob padcu napetosti..., ali je možno uporabiti ta inštrument v kolikor imam več akumulatorjev. Hvala za odgovor.
http://www.nasamarine.com/proddetail.ph ... BM1Compact
http://www.nasamarine.com/proddetail.ph ... BM1Compact
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pri nas dobiš za 182€ z DDV (pa še kakšen popust za morjeplovce)
preverjeno odličen merilnik z shuntom 500A.
BMV600 več o tem...
# Highest resolution: 10mA (0,01A) with 500A shunt.
# Lowest current consumption: 1mA.
# Easiest to wire: the BMV-600 comes with shunt, 10 meter RJ 12 UTP cable and 2 meter battery cable with fuse. No other components needed.
Pazi Nasa ima shunt le do 100A!
preverjeno odličen merilnik z shuntom 500A.
BMV600 več o tem...
# Highest resolution: 10mA (0,01A) with 500A shunt.
# Lowest current consumption: 1mA.
# Easiest to wire: the BMV-600 comes with shunt, 10 meter RJ 12 UTP cable and 2 meter battery cable with fuse. No other components needed.
Pazi Nasa ima shunt le do 100A!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov