Prosim ne tega razumet kot vzvišeno ali pa nesramno. Res ni, zato upoštevaj moj nasvet.
Imaš dve varianti:
1. Če se razumeš malo na "šraufanje", potem mislim, da ne bo noben problem odviti tiste 4 matice na kolenu in tiste 4 vijake na kolektorju... Če so še dobri ali ne boš tudi videl, ko jih boš snel, če imaš vsaj kanček mehankarskih spretnosti. Tudi na forumu je bilo že vsaj 10x napisano o tem...
2. Če ti ni nič jasno, potem pusti vse pri miru in pokliči serviserja!!! Bo veliko ceneje... Verjemi mi...
kolektorji
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Hvala za nasvet! Nisem razumu slabo. Lahko je bilo pa moje vprašanje butasto
Samo eni po forumu bluzijo o nekem rentgenskem pregledu omenjenih kolektorjev. Potem je pa normalno moje vprašanje še bolj butasto, ker se na te zadeve glih ne zastopim. Bom še malo prebrskal in lahko, da bom našel kakšen pameten odgovor.
Lp
Lp
Jaz čistim in kontroliram kolektorje s solno kislino (HCl). Napravi si pripravo, da boš iz ene strani zatesnil kolektor (najlažje podaljške,) v vodne kanale nalij kislino, pusti par ur in preveri rezultat.
V vodnih kanalih se nabira poleg rje tudi vodni kamen. Na oko izgledajo stene še debele, ko pa kislina razžre kamen in rjo, pa boš ugotovil dejansko stanje. Če pa ti kislina prebije v izpušni kanal, pa je itak fuč. Meni se je to že zgodilo, kolektor je izgledal še OK, sam bi ga gotovo še zmontiral za dve-tri sezone, ko pa smo nalili v kanale kislino, pa je prebilo steno, sicer čisto majhna luknjica, za šivanko, ampak, to je pokop motorja.
V vodnih kanalih se nabira poleg rje tudi vodni kamen. Na oko izgledajo stene še debele, ko pa kislina razžre kamen in rjo, pa boš ugotovil dejansko stanje. Če pa ti kislina prebije v izpušni kanal, pa je itak fuč. Meni se je to že zgodilo, kolektor je izgledal še OK, sam bi ga gotovo še zmontiral za dve-tri sezone, ko pa smo nalili v kanale kislino, pa je prebilo steno, sicer čisto majhna luknjica, za šivanko, ampak, to je pokop motorja.
Če bo prebilo steno, potem motorja ne bo več...
Popravilo bo drago oziroma je najceneje kupiti kar nov polmotor, ki jih nekateri uvažajo... V glavnem popravilo bo nekaj tisoč EUR za novi blok, potem pa še ogromno dela mehanika, da bo vso periferijo preložil s starega na novi motor... V glavnem, veliko ceneje je pravi čas kupiti nove kolektorje in jih zamenjati...
Če bodo prestali kislinski test, potem bodo prestali tudi morje za naslednji 2 sezoni...
Popravilo bo drago oziroma je najceneje kupiti kar nov polmotor, ki jih nekateri uvažajo... V glavnem popravilo bo nekaj tisoč EUR za novi blok, potem pa še ogromno dela mehanika, da bo vso periferijo preložil s starega na novi motor... V glavnem, veliko ceneje je pravi čas kupiti nove kolektorje in jih zamenjati...
Če bodo prestali kislinski test, potem bodo prestali tudi morje za naslednji 2 sezoni...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov