Zatič propelerja Tomos 4.8

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

bob
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a bob » Ne Jan 27, 2008 16:21

Pa sorry nisem mislil na tebe rafter ampak na ribona!
Rafter
Kapitan fregate
Kraj: Southern district of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Jan 27, 2008 16:26

bob napisal/-a:Pa sorry nisem mislil na tebe rafter ampak na ribona!

Glej, kolega "višji vodnik", sploh ni panike. Si pa malo v afektu reagiral. :lol:

Sem pa preiskal zaloge rez. materiala in žal štiftov za T4,8 nimam več nikjer. Če bi jih, pa bi ti jih poslal.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jan 27, 2008 16:39

No fantje lepo, da ste zgladili ta spor, ker naši medsebojni konflikti res ne sodijo na resen forum. Če bi nadaljevali v smeri prepirov, bomo zelo hitro na nivoju raznih računalniških in avtomobilskih forumov...

LP
bob
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a bob » Ne Jan 27, 2008 18:22

Pomembno je , kot v filmih, da je lep konec :D
LP
bob
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a bob » Ne Jan 27, 2008 18:51

OJ
Nekaj bi te rad vprašal in sicer, imam gumenjaka, ki je že malo v letih in bi verjetno moral počasi zamenjat ventile na tubah, pa me zanima če to opravilo se lahko opravi doma ali samo na servisu?

Hvala vnaprej :D
Rafter
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Jan 27, 2008 19:11

bob napisal/-a:OJ
Nekaj bi te rad vprašal in sicer, imam gumenjaka, ki je že malo v letih in bi verjetno moral počasi zamenjat ventile na tubah, pa me zanima če to opravilo se lahko opravi doma ali samo na servisu?

Hvala vnaprej :D

Če imaš ustrezne nadomestne ventile (rezerva), se delo B.P. naredi doma. Vendar je nadomestne ventile za starejše gumenjake (Beograd Sport, Maestral ipd.) skoraj nemogoče nabaviti. Jaz osebno priporočam menjavo ventilov z novejšim modelom, pa še luknja v platno se v tem primeru ureže minimalno večja in s tem se rešimo izmučenega materiala na robu.

Priporočam dva izvajalca, Gumar v Cerknici ali Marinar v Kokrici pri KR. Z obema imam izjemno dobre izkušnje, saj sem pri njima nabavil preko deset gumenjakov ter sta mi sanirala kar lepo število poškodb na čolnih.

Računaj na to, da se pri obeh zaradi obilice dela čakalna doba šteje v tednih.

LP, R.
bob
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a bob » Ne Jan 27, 2008 19:33

Hvala ti, žal sem v dilemi kajti gumenjak je Maestral in jaz sem z Obale doma in vse skupaj bi mi vzelo precej časa in denarja
Po moje bi bilo pametno da razmišljam o novem gumenjaku,samo mi je vseeno malo žal zanj
Bom videl v najslabšem primeru bo gumica v oglasu na Mornarju

Vseeno hvala za podatke :D
Rafter
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Jan 27, 2008 19:39

bob napisal/-a:Hvala ti, žal sem v dilemi kajti gumenjak je Maestral in jaz sem z Obale doma in vse skupaj bi mi vzelo precej časa in denarja.

Cerknica ti je dosti bližle kot meni iz Maribora. ;)

bob napisal/-a:Bom videl v najslabšem primeru bo gumica v oglasu na Mornarju.

Vseeno hvala za podatke :D

Ni blema, če jo boš prodajal, mi javi. ;)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jan 27, 2008 19:54

Ja Cerknica res ni zelo daleč z obale, poskusi pa še pri vaših lokalnih proizvajalcih, kot sta Novomar in Trimarin. Izola je verjetno najbliže. :D

LP
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Ne Jan 27, 2008 20:06

Vidim Rafter,da imaš izkušnje z gumenjaki,ker razmišljam o nabavi cca 10let starega s trdim dnom,me zanima koliko časa se takšni gumenjaki uporabljajo?(seveda pri solidnem vzdrževanju),Na kaj je treba paziti pri nakupu?Ventili,dobri spoji na stikih,razne razpoke na tubusih,to mi je jasno. mogoče še kaj?Za odgovore bom hvaležen!
L.p.
bob
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a bob » Ne Jan 27, 2008 20:09

Sorry, ker nisem napisal da gumo imam na Lošinju, zato se mi ne splača
Bom probal kje najti kakšen ventil , če mi bo uspelo ,OK, če pa ne , bom pa šel poleti za vsak slučaj na gumico z masko in bombolami :shock:

Vseeno pa se vama zahvaljujem!
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Po Jan 28, 2008 13:09

Mene zanimajo vaše izkušnje kje se da najceneje kupiti rezervne dele za program izvenkrmnih motorjev TOMOS. Sam imam namreč dva TOMOSA (T18 in T4,5) pa se mi zdi da je tale BIBIRO na Viču kar draga zadeva. Torej ali so deli kje ceneje, kje se splača nabavljati?

Prav zaradi tega se mi odgovor in razmišljanje RIBONA o nabavi raznih delov TOMOS na kakšnem servisu zelo na mestu.
:shock:
Presenetila pa me je trgovina v Puli kjer imajo kar nekaj delov za TOMOS in to po občutno nižjih cenah kot pri nas.

Kar pa se tiče ventilov jih je meni vedno menjal Matjaž iz podjetja GALIO v Domžalah.
theuros
Kapitan

OdgovorNapisal/-a theuros » Po Jan 28, 2008 15:49

Ena trgovina je v Rijeki: http://www.tomos-autousluga.hr/
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Jan 28, 2008 17:01

Pri nas je tovarna sla pa pa ali pa komaj diha oni doli pa majo dele ali so fejst fejst kradli pa šparali ali pa jih delajo sami. Nemorem verjet vse majo,treba jim je dat za rundo ker tega se pri nas nimajo vsega.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Jan 28, 2008 19:42

Bob, kupi en komplet Neostik T/B, prej se je temu reklo Savanol T/B, gre pa za dvokomponentno kontaktno lepilo, s katerim se lepijo gumoni. Dražja varianta pa je Cement SC2000, firme tip top. Potem pa na Lošinj, kjer imaš čoln. Površine, ki jih lepiš, pobrusiš z brusnim papirjem, najbolje na brusilki, da postanejo žametaste. Zmešaš obe komponenti lepila in na tanko namažeš obe površini. Posušiš, da se ne pika. Namažeš še enkrat in počakaš, da se še malo pika. Stisneš, vzameš kos lesa, npr kuhalnico in močno povaljaš spoj. To je to.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov