Elna Evinrude 25/35 izvenkrmni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Johnson in Evinrude nista nikoli bili 2 tovarni (razen pred mnogo leti), vendar je to šlo vedno za enake motorje prodajane pod dvema blagovnima znamkama, vse znotraj grupacije OMC... Podobno kot Mercury in Mariner...
Tole na sliki definitivno ni 25 KM, je pa tako, da tole ni tisti motor, ki sem ga imel v mislih.... 3 cilindre je imel Johnson 70, vse manjše pa je bilo pomoje 2 valjno... Še 40-ka in 50-ka, ki so jo prodajali še pred nekaj leti sta bila 2 valjnika... Ne vem, koliko je, ker ta motor mi ni poznan. Daj prosim še sliko pokrova, mogoče se mi kaj več posveti, ko ga vidim v celoti...
Tole na sliki definitivno ni 25 KM, je pa tako, da tole ni tisti motor, ki sem ga imel v mislih.... 3 cilindre je imel Johnson 70, vse manjše pa je bilo pomoje 2 valjno... Še 40-ka in 50-ka, ki so jo prodajali še pred nekaj leti sta bila 2 valjnika... Ne vem, koliko je, ker ta motor mi ni poznan. Daj prosim še sliko pokrova, mogoče se mi kaj več posveti, ko ga vidim v celoti...
Bom govoril o Johnsonu s katerim imam izkušenje. Kot sem že prej napisal je Evinrude identičen. Tudi meni ni bilo na začetku najbolj jasno kako je možno da ima Johnson 35KM tri cilindre in Johson 40KM dva cilindra (oba ista letnika). Johnson 35KM ima štirikraki propeler Johnson 40KM ima trikraki propeler. 40KM ima bistveno večjo peto kot 35KM.
Vendar tale 35KM je neka eksotična zadeva, ki jih je na tržišču zelo malo. Kakšen zgleda sam motor sem dal primer na enem od zg. postov pa tudi v manualih obstaja z dvema različnima uplinjačema za 25KM ali 35KM.
Iz tega sklepam da ima morjeplovec TadejDEEP 35KM, kar so mu tudi potrdili v Ameriki.
LP Klemen
Vendar tale 35KM je neka eksotična zadeva, ki jih je na tržišču zelo malo. Kakšen zgleda sam motor sem dal primer na enem od zg. postov pa tudi v manualih obstaja z dvema različnima uplinjačema za 25KM ali 35KM.
Iz tega sklepam da ima morjeplovec TadejDEEP 35KM, kar so mu tudi potrdili v Ameriki.
LP Klemen
Na Ptuju v Navigator trgovini ti porihtajo propeler. Pokliči, izredno prijazni in ustrežni, pa boš videl kaj se da.
http://www.navigator-ptuj.si/Onas.html
http://www.navigator-ptuj.si/Onas.html
Guma je guma, zaenkrat.
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov