Tesnila pri zamenjavi olja v peti
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pozdravljeni!
Ta vikend sem se posvetil mojemu čolničku in med drugim zamenjal tudi olje v peti - mogoče neumno vprašanje, ampak nekje sem zasledil, da je nekdo zapisal, da mora olje priteči najprej na levi zgornji odprtini (kjer se odzrači) in potem še na desni (kontrolna odprtina). Pri meni je pritekel samo na kontrolni desni zgornji odprtini - je to OK?
Druga zadeva - v starem olju je bilo malo kavne "lise" , tako da je voda nekje prišla noter. Videl sem, da so bila stara tesnila na vijakih za kontrolo in dolivanje olja v peto že zelo uničena in potrgana. Namestil sem nova (papirnata, kupljena v navt. trgovini kao original za Mercury) in sedaj bom čez nekaj ur ponovno preveril zadevo. Kaj mislite? Sam upam, da je zaradi tesnil, čeprav se bojim, da bo potrebna menjava semeringov. Koliko časa ti vzame zamenjava semeringov in kaj še predlagate, da se preventivno zamenja?
Hvala za nasvete.
LP
Ta vikend sem se posvetil mojemu čolničku in med drugim zamenjal tudi olje v peti - mogoče neumno vprašanje, ampak nekje sem zasledil, da je nekdo zapisal, da mora olje priteči najprej na levi zgornji odprtini (kjer se odzrači) in potem še na desni (kontrolna odprtina). Pri meni je pritekel samo na kontrolni desni zgornji odprtini - je to OK?
Druga zadeva - v starem olju je bilo malo kavne "lise" , tako da je voda nekje prišla noter. Videl sem, da so bila stara tesnila na vijakih za kontrolo in dolivanje olja v peto že zelo uničena in potrgana. Namestil sem nova (papirnata, kupljena v navt. trgovini kao original za Mercury) in sedaj bom čez nekaj ur ponovno preveril zadevo. Kaj mislite? Sam upam, da je zaradi tesnil, čeprav se bojim, da bo potrebna menjava semeringov. Koliko časa ti vzame zamenjava semeringov in kaj še predlagate, da se preventivno zamenja?
Hvala za nasvete.
LP
Glede nivoja olja v peti obstajata samo dve odprtini, zgornja in spodnja. Zgornjo odviješ najprej, potem spodnjo, da spustiš olje, potem pa čez spodnjo tako dolgo olje nalivaš, da pri zgornji luknji ven priteče, zamašiš spodnjo in še nato zgornjo. Nimaš dveh lukenj, levo in desno, ena je za kaj drugo.
Guma je guma, zaenkrat.
Težko je na pamet rečti ali je v olju voda ali ne. Olje ima drugačno barvo kot novo in ali si dal original olje za pete notri? Menjavo semeringa v peti je lepo opisal naš član motorni se mi zdi nedolgo nazaj.
Ja, evo, tu malo prečitaj.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=6166
Ja, evo, tu malo prečitaj.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=6166
Guma je guma, zaenkrat.
Janadino, na tem motorju sem sedaj jaz prvič menjal olje v peti, saj sem ga pred dvema mesecema kupil. Olje je bilo drugače temno zeleno kot to, ki sem ga sedaj nalil (kupil sem Quicksilverja). Je pa res bilo nekaj drugače obarvane vsebine(lise kavne barve vmes) in predvsem je bila ta zmes bolj na koncu iztekanja.
Ja, ta članek sem že prebral (zelo lepo je opisal). Bom sedaj spremljal in čez nekaj časa pogledal stanje.
LP
Ja, ta članek sem že prebral (zelo lepo je opisal). Bom sedaj spremljal in čez nekaj časa pogledal stanje.
LP
Lep pozdrav!
Da ne odpiram nove teme sem se sem priklopil.
Danes nameravam menjati (Tomos 18 ) semeringe v peti-tiste pri propelerju.Dol moram vzet tisti pokrovček, kateri je privit z dvema imbus vijakoma.
Verjetno je vmes tesnilo, ker novega nimam me zanima če je dovolj staro tesnilo(če bo seveda dovolj ohranjeno) ter, da namažem z (danes kupil) PREMIUM COPPER SILIKONOM- LOCTITE 5920?
To pasto sem nabavil v trgovini z ležaji in podobnim.
Se lahko uporablja ta pasta(nima sicer nič kaj podrobnih navodil) brez tesnila, torej namesto tesnila ali skupaj oboje-tesnilo in pasta?
Hvala by Dejan
Da ne odpiram nove teme sem se sem priklopil.
Danes nameravam menjati (Tomos 18 ) semeringe v peti-tiste pri propelerju.Dol moram vzet tisti pokrovček, kateri je privit z dvema imbus vijakoma.
Verjetno je vmes tesnilo, ker novega nimam me zanima če je dovolj staro tesnilo(če bo seveda dovolj ohranjeno) ter, da namažem z (danes kupil) PREMIUM COPPER SILIKONOM- LOCTITE 5920?
To pasto sem nabavil v trgovini z ležaji in podobnim.
Se lahko uporablja ta pasta(nima sicer nič kaj podrobnih navodil) brez tesnila, torej namesto tesnila ali skupaj oboje-tesnilo in pasta?
Hvala by Dejan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov