Strinjam se z menji tako Gasota, kot Nikole Tesle.
Ta barka je bila do sredine 2009 vzdrževana in brezibna, v tem letu pa je bivši lastnik zbolel za rakom in kasneje tudi preminil in je barka padla na pleča sina, ki pa je mlad in je še nekaj razmišljal ali bi jo obdržal in skrbel zanjo ali prodal. V tem času od sredine 2009 pa do danes je v barko v Jernejevem kanalu z dveh štrikov odtrgal in jo je vsak jugo ''nabijal'' na plitvino in ob oseki je obležala na boku. Ker imam zlo blizu službo in se z otroci vsak teden preganjam tam okoli mi je padla v oči in bilo mi je hudo ko sem videl kaj se z njo dogaja, zato sem šel v akcijo za iskanjem lastnika, da ga opozorim kaj se dogaja z njegovo barko in da če ne želi več skrbeti zanjo, da sem jo pripravljen odkupit.
Sam sem bil pripravljen dat maximalno 2000 €, ker nisem vedel za motor. Po polletnem iskanju, pregovarjanju in čakanju na odločitev (sem bil že prepričan, da z barko ne bo nič) se je lastnik oglasil in povedal kje je nejgova zadnja cena in če sva s kolegom interesenta naj javiva. Po pregledu barke sva bila mnenja, da je vredna teh 2500 in da z še enim takim finančnim vložkom in ogromno vloženega dela, lahko barko spet spraviva v stanje kot se za barko spodobi.
Je pa v Jerneju še cela množica teh bark, za katere imam občutek da so zapuščene. V saj zgleda tako in je prava žalost videt take barke.
Ma ta katero sva zdej nabavila me je pa ''klicala'' non stop in preden sem ''cedu'' sem enih par navtikov peljal pogledat barko in vprašal za mnenja in so bila ta menja tako podoba Gasotovem kot Teslinem mnenju, skratka dokaj diametralna

.