2T olje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
@ pero123
Johnson priporoča evinrude/johnson olje. Maš XD30, XD50 in XD100. XD 30 je mineralno, XD 50 je polsintetično, XD100 je sintetično. Za tvojo mašino bi js dajal XD50 je po kvaliteti puna kapa. Drugač pa katerokoli olje, ki TCW3 specifikacijo dosega je ok.
Na T18 sem vsa leta vozil valvoline 2T za VODNO hlajene motorje, delal sem 2% in je blo vse ok. Motor čist, mazanje OK, če ne bi itak ribnl pri tolk urah kot sem jih naredil....
Johnson priporoča evinrude/johnson olje. Maš XD30, XD50 in XD100. XD 30 je mineralno, XD 50 je polsintetično, XD100 je sintetično. Za tvojo mašino bi js dajal XD50 je po kvaliteti puna kapa. Drugač pa katerokoli olje, ki TCW3 specifikacijo dosega je ok.
Na T18 sem vsa leta vozil valvoline 2T za VODNO hlajene motorje, delal sem 2% in je blo vse ok. Motor čist, mazanje OK, če ne bi itak ribnl pri tolk urah kot sem jih naredil....
Vsak proizvajalec priporoča katero olje se uporablja. Novejši motorji imajo itak nalepke katero je to. Tega se držiš in to je to. Na posamezniku pa je ali bo vlival notri olje od Ine ali od Castrola. Ne pa delat raznih eksperimentov, kateri lahko škodijo motorju.
Bolje je, da je olje sveže in redno menjano.
Sem že videl primer ko je motor zaribal, ker je bila stara mešanica.
Najboljša je bila ta fora na nekem drugem forumu, da je fino če v nafto dodaš 2T olje da bolje maže ojnične ležaje.
.
LP Klemen
Bolje je, da je olje sveže in redno menjano.
Sem že videl primer ko je motor zaribal, ker je bila stara mešanica.
Najboljša je bila ta fora na nekem drugem forumu, da je fino če v nafto dodaš 2T olje da bolje maže ojnične ležaje.
LP Klemen
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov