hitrost
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Imam dve 18ki doma in kak rezervni propeler... bom pogledal, če je kateri 250, pa ti lahko posodim za testiranje. Sem pa na obali, Ankaran mi je blizu če boš tam...
Stričev kliček je pa še doma, zapuščen že vrsto let
je pa imel gor Yamaho 28 (je še, samo je šel menjalnik in od takrat stoji vse skupaj) je pa letelo ko noro in tudi smučali smo z njim
.
LP
Stričev kliček je pa še doma, zapuščen že vrsto let
LP
bom kar kupil eno 250 ko,da bom mel vse tri na zalogi..alfy napisal/-a:Imam dve 18ki doma in kak rezervni propeler... bom pogledal, če je kateri 250, pa ti lahko posodim za testiranje. Sem pa na obali, Ankaran mi je blizu če boš tam...
Stričev kliček je pa še doma, zapuščen že vrsto letje pa imel gor Yamaho 28 (je še, samo je šel menjalnik in od takrat stoji vse skupaj) je pa letelo ko noro in tudi smučali smo z njim
.
LP
tim napisal/-a:bom kar kupil eno 250 ko,da bom mel vse tri na zalogi..alfy napisal/-a:Imam dve 18ki doma in kak rezervni propeler... bom pogledal, če je kateri 250, pa ti lahko posodim za testiranje. Sem pa na obali, Ankaran mi je blizu če boš tam...
Stričev kliček je pa še doma, zapuščen že vrsto letje pa imel gor Yamaho 28 (je še, samo je šel menjalnik in od takrat stoji vse skupaj) je pa letelo ko noro in tudi smučali smo z njim
.
LP
Jaz sem vseeno iz firbca pogledal in imam na motorjih 225-275 in rezervnega 225-250.
Je pa kvarnerplastika z 275 šla zelo slabo če sva bila dva gor, sploh ni zglisiral. Če sem bil sam pa je šla OK... iz razočaranja sem vse skupaj parkiral na dvorišče...
250 pa nisem nikoli probal, tako da ne vem kako bi bilo
LP
Piki napisal/-a:Katera Kvarnerplastika, G-370 Opatija ? Ta gre najbolje z 225 korakom, če si sam pa 250. Ampak tudi z 275 in dvema bi moral glisirati. Je bil motor o.k ?
Kvarnerplastika 3,72 x 1,65 model ne vem...
Če sem bil sam je šla presenetljivo dobro, v dveh pa čista nula.
Zdaj počiva že par let...
Motor sem mi zdi OK, imam dva en je letnik 82 en 98, nazadnje sem mel gor tega novešega, ker mi je na starešem počila tista plastika za vžig na vrvico in sem kar cel motor premontiral.
Kot sem povedal, me je takrat (prva sezona l.2007) minilo in sem že pozabu na vse... takrat pa mi sploh na pamet ni prišlo, da bi probal z 250 propom...
Zivjo,sem nov na tem forumu pa sem ravno vidu to debato ker sem biu
tudi jaz v soboto na morju in sem miru hitrost mojega colna Meteor 380,
gor imam Johnsona 25 in ko sem sam gor plus nekaj poreme coln ne gre
vec ko 30kmh,miril sem z gps-om.Morje ni bilo dosti razburkano.Kot sem
bral na forumu bi moral doseci visjo hitrost,al se motim?
moje vprasanje je za vas izkusene morjeplovce kaksno hitrost
bi lahko sploh pricakovau s tem motorjem gor??
tudi jaz v soboto na morju in sem miru hitrost mojega colna Meteor 380,
gor imam Johnsona 25 in ko sem sam gor plus nekaj poreme coln ne gre
vec ko 30kmh,miril sem z gps-om.Morje ni bilo dosti razburkano.Kot sem
bral na forumu bi moral doseci visjo hitrost,al se motim?
moje vprasanje je za vas izkusene morjeplovce kaksno hitrost
bi lahko sploh pricakovau s tem motorjem gor??
tim napisal/-a:ali mi lahko kdo pove iz izskusen kaksna je dejanska razlika v menjavi propelerja?
Na Opatiji in novem Merc 25 sem menjal propeler iz 10,38 x 13 za 10,38 x 11.
Prej se mi je motor pod idealnimi pogoji "mirno morje" zvrtel na 5100 RPM, smučarja sem komaj potegnil iz vode, potem je pa šlo.
Danes.
Čoln dobesedno plane iz vode. Za smučarja se tudi kaj dosi "ne sekira". Končna hitrost je enaka (garmin pravi tako), normalna plovba pa z ~ 20% manj plina.
Hvala vsem, ki ste mi svetovali v temi "1 motor 3xproblemi".
Poizkusi na posodo dobiti "krajši" propeler.
Ps. Pri splavljanju čolna, ki je konkretno večji od mojega sem na Mercu 50 videl enak propeler, kot so mi ga pri Yucci prodali "kot ustreznega". 50 km in 10,38 x 13.
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov