Popravilo inox rezervoarja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Jul 22, 2011 13:35

sinji galeb napisal/-a:hja odvisno kdo dela! jst delam u firmi kjer se izvaja kontroka kakovosti zvarov,in je to med bolj ziher postopkov mamo pa še ultrazvočni pregled , in seveda kot je napisal kolega tlačni test! je pa potrebno poznati te postopke in se vse da! jst bi ti priporočal obnovit komplet zvare po celi posodi in to ma da drži! če je varilec strokovnjak z tig-om pol bo to pošteno narejeno! jst jih poznam 2 v naši firmi ki sta stručkota za varjenje in sta atestirana.

Postopek ti odkrije razpoke to se strinjam, in je res najbolj ziher oz. enostaven za odkrivanje razpok ko se ga enkrat navadiš, ne bo pa ti povedal ali je var porozen ali ne on odkrije razpoke na površini, ki so lahko površinske lahko pa segajo skozi in skozi.
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Pe Jul 22, 2011 20:56

vrjemi da v nuklearki in krki so strokovnjaki za varjenje tako tankov kot vseh mogočih stvari ki so tako ali drugače zelo zahtevne... men vse vari en kolega ki dela tam in je res stručko! je pa res da je velik šalabajzerjev ki znajo mogoče samo ograjo varit... na mestu kjer se vari je treba stvar razmastit in pobrusit kot je povedal kolega... je pa tudi varijanta tank oprati z paro pod pritiskom ali ultrazvočno razmastit... da ne kompliciramo preveč mislim da ko vse to prebiraš se ti že blede in že razmišljaš o plastiki... :) :wink:
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Pe Jul 22, 2011 22:01

kupi plastično. samo ko berem o vsem tem me je že minilo, da bi kdaj vgradil inox. :D :lol:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Jul 22, 2011 22:38

Zadeva je takšna... Jaz plastičen tank že imam, vendar je problem, ker ni univerzalen tank in gre v luknjo plastika le 67litrov! Original pa jih ima 90, ker je narejen spodaj v konus, pa usesa in podobno...

Tako, da ne govorimo samo sem danes ze popravil tank.
Zadeva je bila sledeča. Var se je odkrušil ker je bil prežgan. Prežgan je bil samo na nekaj mestih(puščal samo na enem) in to tam, kjer sta se srečala vara.
Mojster, ki je tudi sicer navtik je rekel, da je posoda sicer odlično zavarjena, da so vari res dobri in tudi sama posoda je dobra. Pločevina je okoli 1mm debeline, zgornji del in konci pa še nekaj več.

Nevarnosti eksplozije ni, ker je tank stal odprt več kot leto dni. Mojster je najprej kompleten tank nafilal z argonom(mislim, da sem si prav zapomnil) in ga je med popravljanjem varov tudi dofilaval v tank. Seveda je prej vse obrusil do org materiala. VArjenje z Tigom
Skratka, danes sem starega ze odstranil in bom namestil tega nazaj, saj mi prekati v tanku, 20 lit večja prostornina veliko pomenijo. Poleg tega ga lahko priključim na original dolivanje, kar sedaj nisem imel.

P.S. izdelava novega tanka bi na oko stala okoli 500€
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Jul 23, 2011 08:57

vidiš da se da! :D ja z argonom nafila tank ker je zo zaščitni plin pri varjenju z tigom. zdej pa gasssaaa 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov