marjan, moja napaka, narobe napisal.
Rabim nastavit vplinjače, sem pa ze tudi ugotovil, da ce je potreba po nastavljanju je vsekakor prej potrebno nastaviti ventile. Menda se razlika v sesanju pokaze zaradi ventilov in ne zaradi vplinjaca.
Glede na to, da je motor v prodaji se mi zdi malo neumno to stimati, saj za seboj to potegne se tesnila itd... Pa ce je odprto se tudi ventile pošlifa itd...
Kakorkoli, enkrat oktobra se bom tudi tega lotil, ce se prej ne m proda.
servis- nastavitev vplinjača
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Hvala za nasvete. Glede glave... Če je kdo prebiral kaj sem ze vse pocel na tem colnu in motorju je jasno, da bom se poslifal ventile. Ce bi pa slucajno obdrzal motor pa celo naredil three angle valve job - ne znam slovenskega prevoda... ali pa se kaj drugega, da bi motor lazje dihal...
Edit: da ne bo kdo mislil, da kaj ne dela. Motor prede, kot singerca, vendar verjamem, da bi tako delal se bolje. Edina napaka je bila, da je v startu delal po treh cilindrih. En domacin, ki servisira sosedom mi je namignil, da je to pri hondah dokaj normalno, sploh ce je bilo pretiravanje pri konzervaciji. Modro je svetoval, da ga damo na vodo in da bo zacel delati... In res je po 10 minutah.
Menda bi bilo celo bolje, ce se motor ne bi konzerviral...
Edit: da ne bo kdo mislil, da kaj ne dela. Motor prede, kot singerca, vendar verjamem, da bi tako delal se bolje. Edina napaka je bila, da je v startu delal po treh cilindrih. En domacin, ki servisira sosedom mi je namignil, da je to pri hondah dokaj normalno, sploh ce je bilo pretiravanje pri konzervaciji. Modro je svetoval, da ga damo na vodo in da bo zacel delati... In res je po 10 minutah.
Menda bi bilo celo bolje, ce se motor ne bi konzerviral...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 53 gostov