Izvenladijski motor - preveč voltov?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Moram pogledat, kako je to rešeno pri E-TECih. Za ta denar bi pričakoval kako boljšo regulacijo kot kurjenje presežkov; npr vklapljane posameznih navitij glede na potrebe
Khm, sem skoraj 100% prepričan, da etec ne kuri "prigarane" elektrike. Navitje je na statorju, rotor so magneti na vztrajniku. Navitje na statorju ima na videz kar precej polov in elektronika verjetno preklaplja med njimi glede na porabo.
Tudi pri etecu je električni sklop motorja vodno hlajen, vendar ne regulator ampak EMM (electronic management module). No, morda je tudi ta regulator znotraj EMM-ja.
Mam pa žal motor pokrit in čoln tako postavljen v garaži, da težko pridem zraven da bi bolj detajlno pogledal.
Kupil sem ga v kolesarski trgovini v Črnučah. Ampak online nisem našel nobenih podatkov o njem ali priključne sheme, takole na prvi pogled (preskus) pa ne dela tistega, kar sem misli da bo.
Med GND in AC sem priklopil 24V 50 Hz preko 100W žarnice, za vsak slučaj. Med B+ in GND sem priklopil malo večji kondenzator kot imitacijo akumulatorja. Ko sem dal paralelno 100 ohm upor (obremenitev 120 mA pri 12V) se je napetost na njem sesedla na 2V.
Tisto, kar bi rabil, je polnovalni usmernik, ki mu sledi regulator na 14,2V, pa da vse skupaj nese 6A toka.
Med GND in AC sem priklopil 24V 50 Hz preko 100W žarnice, za vsak slučaj. Med B+ in GND sem priklopil malo večji kondenzator kot imitacijo akumulatorja. Ko sem dal paralelno 100 ohm upor (obremenitev 120 mA pri 12V) se je napetost na njem sesedla na 2V.
Tisto, kar bi rabil, je polnovalni usmernik, ki mu sledi regulator na 14,2V, pa da vse skupaj nese 6A toka.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov