Kaj pri teh motorjih je nemogoče , da crkne s kakšnim kratkim stikom (elektrika)-oz. kako je te to narejeno
Ročne komande - zamenjava
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Seveda, če zapreš izpuh bo ugasnil, vendar je takšnemu dizlu precej težko zapreti izpuh, saj so tlaki ogromni! To ni 2T moped, to je traktorski diesel... Z roko ne boš nič zaprl, poleg tega pa to nikakor ni posebej dobro za motor.
Kot sem napisal, največkrat se na visokotlačni črpalki (rotacijski, bosch, ali pa karkoli že ima) zapre nafta oziroma pade tlak v visokotlačnem delu. Posledično se šobe ne odpirajo več in ni dovoda nafte v cilindre... Simple, takojšnja "smrt". No ja, počakati je potrebno, da omaga še vztrajnik...
Kot sem napisal, največkrat se na visokotlačni črpalki (rotacijski, bosch, ali pa karkoli že ima) zapre nafta oziroma pade tlak v visokotlačnem delu. Posledično se šobe ne odpirajo več in ni dovoda nafte v cilindre... Simple, takojšnja "smrt". No ja, počakati je potrebno, da omaga še vztrajnik...
Da bi samo dovod goriva zaprl, to nikakor ni možno!!! To se samo tako reče v prispodobi oziroma se zapre dovod v visokotlačni del črpalke!!! Kakšne novejše črpalke imajo že ročico oziroma elektormagnetni ventil, ki stori to, kar je omenil že Bolid, vendar tega na tvoji kopiji Volva ni. Imaš dekompresijske ročice, ki odprejo ventile in to je kar pametna varianta. Poleg tega boš močno podaljšal življensko dobo tudi zaganjaču, če boš vsakič pri zagonu potegnil dekompresijo...
Sicer ima motor original dinamo-starter... Tudi tvoj ali je že predelan?
Sicer ima motor original dinamo-starter... Tudi tvoj ali je že predelan?
Ja motor ima dinamo štarter (štarter za azgon in dinamo za filanje akumulatorjev). Na glavi ima dekompresijsko ročko (tudi za lažji ročni štart motorja) vendar ne vem če je pametno, da bi to kar naprej odpiral ali zapiral?? Gledam iz stališča obrabe. Načeloma je ta ročka predvidena samo za dekompresijo v priemru ročnega zagona.
Pomoje bom kar tako varianto naredu, kot je napisal Tex. Lepo bom odšraufal vse skupaj pa nesu h kolegu, ki se ukvarja z airbrushom pa mi bo naredu biljard kugle
Tex ima pa zaradi izvirnosti pivo v dobrem
Lp Andrej
Pomoje bom kar tako varianto naredu, kot je napisal Tex. Lepo bom odšraufal vse skupaj pa nesu h kolegu, ki se ukvarja z airbrushom pa mi bo naredu biljard kugle
Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Odločitev je padla, da komande ostanejo
vendar imam v planu zadevo podreti pucati in namazati. Trenutno se pri premikanju prestavne ročice zaradi trenja premakne tudi gas. Iz tega razloga moram zdadevo podret in preverit. Zanim me če je kdo že podiral podobno zadevo?
Poizkušal sem že dobiti narazen pa mi ne gre. Ker se bojim, da bom kaj zlomil bi rabil pomoč nekoga, ki je to že podiral. Menim, da sta čas, voda in sol naredila svoje, zato med ročicama prihaja do trenja, ki ga je treba odstranit. Pomoje je med drsnima površinama včasih bila plastika, ki je omogočala lažje drsenje.
Model ročice je podoben kot tale na sliki
Vendar potem ko sem odvil vijak iz konca (št. 7 na sliki) ročice zadevo nisem uspel dobiti dol. Pri mojem je sisitem očitno podoben vendar jaz imam samo en velik vijak iz konca (na redini) za katerega predvidevam, da drži vse skupaj. Če je kdo kaj podobnega že podiral prosim za nasvet.
Poizkušal sem že dobiti narazen pa mi ne gre. Ker se bojim, da bom kaj zlomil bi rabil pomoč nekoga, ki je to že podiral. Menim, da sta čas, voda in sol naredila svoje, zato med ročicama prihaja do trenja, ki ga je treba odstranit. Pomoje je med drsnima površinama včasih bila plastika, ki je omogočala lažje drsenje.
Model ročice je podoben kot tale na sliki
Vendar potem ko sem odvil vijak iz konca (št. 7 na sliki) ročice zadevo nisem uspel dobiti dol. Pri mojem je sisitem očitno podoben vendar jaz imam samo en velik vijak iz konca (na redini) za katerega predvidevam, da drži vse skupaj. Če je kdo kaj podobnega že podiral prosim za nasvet.
Še vedno tuhtam kako bi zamenjal komande... Ali obstaja kakšen vzvod, ki bi ga lahko montiral med zajlo za gas in ko bi ga npr zaštopal in bi gas deloval normalno, ko bi pa hotel ugasnit pa bi nekako podaljšal zajlo oz. porinil zajlo in motor bi ugasnil. Upam, da me je kdo zastopil 
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Tex napisal/-a:Prvič vidim, da se en Rjuhar toliko ukvarja z motorjem oz njegovimi komandami!
A boš ti motoriral ? Vse skupaj lepo pusti kot je, in raje malo na novo pobarvaj pa mir ! (pa bunke lepo črno 8 pa rdečo 3 pa mir
Rjuharji motor pogledamo dvakrat letno, spomladi, ko pogledamo, če ga ni kdo odnesel pozimi, pa jeseni, ko ga konzerviramo.
Vmes ga pa občudujemo in razvajamo... jasno Tex?!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov