Yamaha 55 l.1997

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Rey
Poročnik fregate
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a Rey » Če Jan 05, 2012 15:42

Kar se tiče mešanice mi je vse jasno, 1%, olje original od Yamahe. Tukaj ne bom nič izumljal in testirar.

Sedaj pa še fotografije:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jan 05, 2012 16:35

Spodnja dalepka predvidevam da je na zaganjaču.

Uglavnem, stvari ne izgledajo ponarejene.

LP
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Če Jan 05, 2012 19:36

Iz kode 697 ti lahko povem, da so ta tip začeli izdelovat leta 1979 do neskončnosti :wink: in je to tudi zadnja varianta tega motorja, torej je čisto vrjetno, da je tvoj letnik 1997. Je pa možnost, da je motor iz uvoza, kje so tudi dlje prodajali takšne motorje, mogoče tudi po letu 1997.

Na motorju bi morala biti na tem mestu:

Slika

takšna ploščica:

Slika

Kjer zadnja črka pri tipu motorja pomeni, kdaj je bil izdelan.

Ti se pa kar ne obremenjuj, če je mil motor izdelan leta 1995 ali pa 1997, saj je to praktično čisto vseeno.
Lahko je tudi motor bil narejen leta 1995, CE certifikat pa izdan kasneje.
Sem že naletel na motor, ki je bil narejen leta 1991, certifikat pa ozdan leta 1997. Na tem svetu je pač čisto vse možno :D

Motor izgleda pa lep in vzdrževan, tako da se ne boj, saj so to praktično neuničljive mašine.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jan 06, 2012 07:13

Ne skrbi, leto proizvodnje in prodaje je redko kje enak, važno da cifre špilajo na papirju in motorju in motor lepo poje. Motorji niso poceni in zato ne gredo kot vroče žemlje. Pri nas so lani prodajali nove motorje kjer je bilo zamika 3-4 leta od dneva proizvodnje in leta nakupa. Motor je nov, če je zaradi tega kaj ugodnejši, pa še toliko boljše.

Me pa zanima, če imajo izvenkrmni motorji kakšne številke tudi na blokih ali je ploščica na ohišju vsa umetnost.
Uporabniški avatar
Rey
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Rey » Pe Jan 06, 2012 17:25

glens napisal/-a:Iz kode 697 ti lahko povem, da so ta tip začeli izdelovat leta 1979 do neskončnosti :wink: in je to tudi zadnja varianta tega motorja, torej je čisto vrjetno, da je tvoj letnik 1997. Je pa možnost, da je motor iz uvoza, kje so tudi dlje prodajali takšne motorje, mogoče tudi po letu 1997.

Na motorju bi morala biti na tem mestu:

Slika

takšna ploščica:

Slika

Kjer zadnja črka pri tipu motorja pomeni, kdaj je bil izdelan.

Ti se pa kar ne obremenjuj, če je mil motor izdelan leta 1995 ali pa 1997, saj je to praktično čisto vseeno.
Sem že naletel na motor, ki je bil narejen leta 1991, certifikat pa ozdan leta 1997. Na tem svetu je pač čisto vse možno :D

Motor izgleda pa lep in vzdrževan, tako da se ne boj, saj so to praktično neuničljive mašine.

Hmm....te pološčice ni tam? Je pa na motorju neke vrste nalepka na kateri je številka katera je tudi v vpisnem listu napisana pod rubriko št.motorja: 663-330839
Se da preko te številke kje preverit podatke o motorju??
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Jan 06, 2012 23:38

Mislim, da prek te številke ne gre, bom se pozanimal.

Ti moraš najt model number, ki bi se za tvoj primer moral glasiti nekako takole E55ELRW zadnja črka predstavlja leto izdelave.

Lej so ti povedali že predhodniki in ti bom še enkrat...edino kar je važno je, da se ujemajo številke na motorju in v vpisnem listu, pa sevedam da motor dela, drugo pa je brezveze razglabljat.
Ti samo vozi in uživaj :D
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Jan 06, 2012 23:41

nalepka pa je lahko tudi tule;

Slika
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » So Jan 07, 2012 12:14

Ray povej od kod izvira ta motor ali je bil uvožen od kod in kteri diler ga je pripeljal iz Italije. Pa ti potem kaj več povem. :wink:
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
Rey
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Rey » So Jan 07, 2012 16:25

papa napisal/-a:Ray povej od kod izvira ta motor ali je bil uvožen od kod in kteri diler ga je pripeljal iz Italije. Pa ti potem kaj več povem. :wink:

??
Kupil sem ga pred dobrim mesecem in nimam pojma od kje točno izvira. Prejšnji lastnik trdi, da ga je imel 5 let (gumenjak in motor), še pred njim pa ga je imel njegov kolega, ki ga je kupil novega. Tako mi je povedal...koliko je resnice pa ne vem...lahko me je tudi nategnil na veliko. Zato pa sprašujem tukaj po forumu, ker mi zdaj par zadev ne gre skupaj.
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » So Jan 07, 2012 20:58

Poglej Rey če bi te res zanimalo karkoli bi odšel na kapetanijo kjer je ta balon registriran in bi pogledal papirje od prve ure naprej k je bil ta bay boat registriran. Verjetno pa je vse res kar so ti povedali in ne zapravljaj časa s papirji in letnicami daj v vodo in gasa. :D
^^^^^^^^^^^||

|______________||'""|""\__,_

|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)

I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jan 07, 2012 21:22

to je bil pa res strašno spoštljiv komentar ko papa omenja da je gumenjak balon in posledično bei boot kar tudi ne zna napisati.
bo treba začet pit pir.
ti pa ne gnjavi s temi letnicami ker je to na morju ko motor crkne ali dela popolnoma nebistveno, plačal ne bi pa nič več ali manj če je 2 leti starejši.
v papirjih je 97 tako ga boš tudi dilal naprej in mirna bosna
zgleda lepo ohranjen, upam da tudi dela lepo
lp

glede na to da si iz ankarana se bomo pa ja dobili na vodi na kakšnem piru alora:)
Nazadnje spremenil cibro, dne So Jan 07, 2012 21:40, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Jan 07, 2012 21:34

Ej papa Rey-u si pa ful velik povedal. Bi blo bolš če nebi. Saj ne da smo mu ostali odgovorili ampak vsaj žaljivi nismo bili.
Uporabniški avatar
Rey
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Rey » Ne Jan 08, 2012 16:27

papa napisal/-a:Poglej Rey če bi te res zanimalo karkoli bi odšel na kapetanijo kjer je ta balon registriran in bi pogledal papirje od prve ure naprej k je bil ta bay boat registriran. Verjetno pa je vse res kar so ti povedali in ne zapravljaj časa s papirji in letnicami daj v vodo in gasa. :D

Na kapitaniji še nisem bil, ampak glede na to da v vpisnem listu piše 1997 bo potem tudi na dokumentih pisalo 1997. Sej meni se ne gre kolko je star motor...al je 15let al pa 18 je čisto useeno....v vsakem primeru so to stara jajca :D ampak več kot to si ne morem privoščit ;) Mene je samo zanimalo, če kakšen "majstr" za Yamahe ve kako to, da je lahko gor letnica 1997, če pa so 55-ke prenehali delat leta 1995. Mi je pa že glens dal zadovoljiv odgovor:
glens napisal/-a:

cibro napisal/-a:to je bil pa res strašno spoštljiv komentar ko papa omenja da je gumenjak balon in posledično bei boot kar tudi ne zna napisati.
bo treba začet pit pir.
ti pa ne gnjavi s temi letnicami ker je to na morju ko motor crkne ali dela popolnoma nebistveno, plačal ne bi pa nič več ali manj če je 2 leti starejši.
v papirjih je 97 tako ga boš tudi dilal naprej in mirna bosna
zgleda lepo ohranjen, upam da tudi dela lepo
lp

glede na to da si iz ankarana se bomo pa ja dobili na vodi na kakšnem piru alora:)

Sej sem že v prvem postu napisal, da ne mislim komplicirat....bom naredu servis in potem samo še pali-vozi, kr motor že sedaj lepo laufa, enakomerno.
V vodi pa upam da bo še pred 1.majem, če bo vreme ugodno....zaenkrat sploh še ni zime, mogoče jo celo izpustimo letos in z februarjem začnemo pomlad :D

Kar se pira tiče pa sem takoj za ;) Če boste kaj na sv.Katarini javi :)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 08, 2012 17:04

Rey... ne obremenjuj se z taksnimi komentarji... Kupil si si kar si lahko privoscis in to je tvoje in samo tvoje. Predvsem se pa ne rabis sekirat, da bodo potrkali iz lizinga :D:D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Jan 08, 2012 18:45

Rey napisal/-a:

Kar se pira tiče pa sem takoj za ;) Če boste kaj na sv.Katarini javi :)

A veš da bomo od maja dalje, se kontaktiramo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov