vrtanje luknje

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Če Mar 09, 2017 18:04

Živjo, zanima me, če lahko v čoln (poliester) vrtam luknje fi 60mm z stožčastim svedrom za les, ki ga prodajajo v vsaki Mercator tehniki? Delam tank za vodo z zunanjim vlivom. Bo šlo skozi in ne bo preveč razcefralo vlaken? S kom potem pokitam?
Hvala. :roll:
Uporabniški avatar
zalesjak
Kapitan
Kraj: Štanjel

OdgovorNapisal/-a zalesjak » Če Mar 09, 2017 19:02

ktjt napisal/-a:Živjo, zanima me, če lahko v čoln (poliester) vrtam luknje fi 60mm z stožčastim svedrom za les, ki ga prodajajo v vsaki Mercator tehniki? Delam tank za vodo z zunanjim vlivom. Bo šlo skozi in ne bo preveč razcefralo vlaken? S kom potem pokitam?

Vrtati luknje v barko ni fizični problem, če izvzamemo srčne bolečine. Tudi večje od fi 60mm.

Za izvrtine do cca 80mm kupiš komplet kronskih žag za les, za večje pa obstaja poseben nastavek z nastavljivim rezilom od centra t.i. balerina.

Z obema narediš izvrtino, ki je natančna in ni potrebno nobeno kitanje.

LPZ
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Če Mar 09, 2017 19:46

zalesjak napisal/-a:
ktjt napisal/-a:Živjo, zanima me, če lahko v čoln (poliester) vrtam luknje fi 60mm z stožčastim svedrom za les, ki ga prodajajo v vsaki Mercator tehniki? Delam tank za vodo z zunanjim vlivom. Bo šlo skozi in ne bo preveč razcefralo vlaken? S kom potem pokitam?

Vrtati luknje v barko ni fizični problem, če izvzamemo srčne bolečine. Tudi večje od fi 60mm.

Za izvrtine do cca 80mm kupiš komplet kronskih žag za les, za večje pa obstaja poseben nastavek z nastavljivim rezilom od centra t.i. balerina.

LPZ

Točno tako.
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Če Mar 09, 2017 20:34

zalesjak napisal/-a:

LPZ

Zalesjak, to sem rabil. Hvala.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Mar 10, 2017 08:18

Dobijo se tudi večje kronske žage. Imam eno 102mm, zdaj pa bom nabavil še eno 127mm za vgradnjo oken. Če bo slučajno kdo kdaj rabil za izposodit..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov