Jaz bi naredil tako, kot je rekel kocka. Dvakrat greš čez s Poly Enamel in zadeva rešena.
Imam knjižico od Hempla v kateri je naveden točen postopek. Res da gre tukaj za nadvodni del plovil, vendar je postopek enak.
Citiram
Po pranju s sladko vodo in sušenju nanesemo enega do dva premaza Hempel light protect (za podvodni del nanesemo štiri do šest premazov; če ne boš imel jadrnico celo sezono vo vodi je dosti dva). Najkrajši časovni interval med nanašanjem dveh premazov Hempel light primer je dve uri, največ 20 dni (v tvojem primeru je minilo več kot dve uri; zato površino na rahlo zbrusi s papirjem 150-180). Barvo rečimo s hempel light thinner do največ 30 %. Na zadnji premaz hempel light primer nanesemo dva do tri premaza Hempel poly enamel ali hempel poly best. Hemepl light primer predhodno zbrusimo s papirjem 220. Da bi dosegli čim kakovostnejši videz zaključnega premaza, moramo posebno pozornoat posvetiti nanašanju zaključnih poliuretanskih premazov. Pri nanašanju prve plasti zaključnega premaza na zadnji premaz Hempel light primer moramo še posebaj paziti na časovni interval. Med premazi moramo počakati vsaj štiri ure, oziroma ne bi smelo miniti več kot tri dni. Ti podatki veljajo za premaze pri temperaturi 20 stopinj in za 60 mikro metrov debel suhi film Hempel light primer.
Moj nasvet: pred zadnjim nanosom poly enamel zbrusi površino z vodobrusnim papirjem 400-800 (speri s sladko vodo ali obriši z acetonom). Bo bolj gladka površina. Jaz sem pri sebi nanašal barvo s penastim valjčkom (glej da ne bo preveč trd valjček).
Če bi nanašal antifovling na hempel light primer je postopek podoben. Po zadjnem nanosu hemepl light primerja počakaš dve uri in naneseš prvi sloj antifovlinga. Po 4 urah pa lahko naneseš še drugi sloj antifovlinga.
Lep pozdrav
Epoxy Primer in Poly Enamel
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
Oprosti, samo, zanima me zakaj z poly enamelom na podvodnem delu... Kolikor vem se na podvodnem delu nanaša primer in antifouling (recimo Mille dynamic itd), poly enamel pa je 2K poliuretanska barva, ki jo uporabljaš na nadvodnem delu... Vsekakor pa antifouling na poliuretan po moji oceni ne bo šel.. poš moral spet dat primer gor..
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
Kdo je na strani
Po forumu brska: NASA in 14 gostov