Nosilec sidra
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Bimmer napisal/-a:Pozdravljeni,
da si malce sposodim temo. Na sliki je prikazan nosilec sidra, ki ga imam na barki. Obkrožen je zatič, ki naj bi služil kot varovalo, vendar zatič ne gre skozi verigo. Kako naj rešim težavo, da bo sidro dobro zavarovano.
Hvala za pomoč,
Aljaž
Mislim, da sem nekaj temu nekoliko podobnega videl na eni Bavarii 37 ali 38, in tam mislim, da je zatič držal sidro tako, da je šel skozi za to namenjeno luknjo v steblu oziroma ročici sidra, ne pa skozi člen verige.
Ne najdem pa nobene slike, kjer bi lahko pokazal (in preveril, če sem si zapomnil prav).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tokrat videl in poslikal - slika pokaže bolje, kot lahko opišem.
Bimmer, kot sem zapisal zgoraj imam občutek, da je bil tudi tvoj zatič namenjen temu, da prime skozi steblo sidra kot pri temle.
Bimmer, kot sem zapisal zgoraj imam občutek, da je bil tudi tvoj zatič namenjen temu, da prime skozi steblo sidra kot pri temle.
Correct me if I am wrong, please.
Živ,
kot kaže res. Nisem vedel. Hvala za napotek. Problem je le v tem, da očitno sidro ni "pravo" oz. je prekratko, ker le ta ne pride do zatiča. Veriga pa tudi ne... Ravno vmesni "kardan" je tam...
Ena fotka za boljšo predstavo:
Lahko pa je takole montiran, samo moram zatič narediti manjši fi, iz 8 na 6, da bo šel skozi verigo. Pri tem bo sidro imel malce zraka in bo verjetno malce opletal. Bom sprobal in poročam kako bo...

kot kaže res. Nisem vedel. Hvala za napotek. Problem je le v tem, da očitno sidro ni "pravo" oz. je prekratko, ker le ta ne pride do zatiča. Veriga pa tudi ne... Ravno vmesni "kardan" je tam...
Ena fotka za boljšo predstavo:
Lahko pa je takole montiran, samo moram zatič narediti manjši fi, iz 8 na 6, da bo šel skozi verigo. Pri tem bo sidro imel malce zraka in bo verjetno malce opletal. Bom sprobal in poročam kako bo...

Plovilo: ALA MOANA II
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov