Nosilec sidra

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Apr 24, 2012 11:50

Oba konca traka, ki objemata sidro sem na vrhu privil z 5mm vijakom. Omejuje ga pa kolešček na koncu nosilca in ne tisti vijak, ki ga moraš ti popraviti. Bom prilepil sliko, kjer se vidi kako izgleda, samo mi nekaj nagaja shrani.si( noče naložit)
mirno morje
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Apr 24, 2012 14:43

Slika
Če dobro pogledaš, vidiš na sidru privijačen omejilec. Meni to dobro služi svojemu namenu
mirno morje
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Apr 24, 2012 16:17

Bimmer napisal/-a:Pozdravljeni,
da si malce sposodim temo. Na sliki je prikazan nosilec sidra, ki ga imam na barki. Obkrožen je zatič, ki naj bi služil kot varovalo, vendar zatič ne gre skozi verigo. Kako naj rešim težavo, da bo sidro dobro zavarovano.

Hvala za pomoč,
Aljaž

Slika

Mislim, da sem nekaj temu nekoliko podobnega videl na eni Bavarii 37 ali 38, in tam mislim, da je zatič držal sidro tako, da je šel skozi za to namenjeno luknjo v steblu oziroma ročici sidra, ne pa skozi člen verige.

Ne najdem pa nobene slike, kjer bi lahko pokazal (in preveril, če sem si zapomnil prav).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jun 05, 2012 20:23

Tokrat videl in poslikal - slika pokaže bolje, kot lahko opišem.
Slika

Bimmer, kot sem zapisal zgoraj imam občutek, da je bil tudi tvoj zatič namenjen temu, da prime skozi steblo sidra kot pri temle.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » To Jun 05, 2012 21:29

Živ,
kot kaže res. Nisem vedel. Hvala za napotek. Problem je le v tem, da očitno sidro ni "pravo" oz. je prekratko, ker le ta ne pride do zatiča. Veriga pa tudi ne... Ravno vmesni "kardan" je tam...
Ena fotka za boljšo predstavo:
Slika

Lahko pa je takole montiran, samo moram zatič narediti manjši fi, iz 8 na 6, da bo šel skozi verigo. Pri tem bo sidro imel malce zraka in bo verjetno malce opletal. Bom sprobal in poročam kako bo...

Slika
Plovilo: ALA MOANA II

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov