Z motorjem zadel ob čer...?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

perokl
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a perokl » Po Maj 12, 2008 11:50

To je nekako 100 - 150 m pred to oznako. ki je kovinska na betonskem podstavku iz smeri Maslenica.

Lp Pero
morje ja zakon
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Maj 12, 2008 13:14

Verjetno misliš Plič štanga pri Vinjercu? Res je od Maslenice do Vinjerca kar nekaj plitvin, ampak ne takšnih, da bi bile nevarne tvojemu čolnu. Tam sem večkrat plul z jadrnico, do Novega grada, sicer sem se izogibal obele in plul po sredini. Sem pa večkrat videl ribiške ladje, ki so plule prav čez področje teh plitvin. V Novigradsko morje plujejo tudi večje tovorne ladje, ki v maslenici tovorijo boksit.
Si popolnoma prepričan, da si zadel ob čer??? V našem prelepem morju dostikrat najdemo tudi kakšno drugo neumnost, od palet, na pl potopljenih hlodov,.......ki so mnogo bolj nevarne od plitvin in čeri, saj jih ni na kartah, pa tudi opaziš jih težko, ker navadno plavajo tik pod gladino.
perokl
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a perokl » Po Maj 12, 2008 15:30

Nene ni to tista plitvina pred to plitvino ki je označena je en manjši greben, in kakor mi je povedal domačin je bila ta plitvina dolgo časa označena z "lokalno" oznaki nek kovinski drog, katerega je zob časa obdelal in je odpadel.
Tako da domačini poznajo to lokacijo in pravijo, da ni na turustički ruti zato jo tudi nihče ni obnovil.
Pravijo da je na tistem področju še kar nekaj podobnih plitvin, katere postanejo predvsem ob večjih osekah nevarne. Zato pozor za vse kateri se znajdejo na tem področju.
Kaj več bi težko povedal o tistem delu morja, ker ga zaenkrat bolj malo poznam, mogoče po končanem dopustu še kaj več.- če bom uspel prepluti cel dopust brez kakšne smole. Mislim da mi je tale zadeva dala misliti in vedeti da morje ni avtocesta na kateri ti na skoraj vsakem metru oznake opozarjajo na nevarnost.

Lp Pero
morje ja zakon
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Sr Jun 11, 2008 12:49

na tem delu pod Masleničkim mostom, je moj znanec med gliseranjem odtrgal peto, del dna in del krme, imel je novi gliser, da gate trga, pa na koncu niso bile odtrgane gate ampak krma :( , sam eni imajo to zavarovano, na njihovo srečo.
LP PACEK

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov