Pomoč pri gradnji čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Bok
Jaz tudi včasih rabim na primer pol deci barve.Barvo nalijem v malo pospdico,nato pa trdilec pribljižno dolijem.Mislim,da je razmerje en deci trdilca na 0,75 l primerja.Sem pa šel pogledat Hemplov priročnik in tam zasledil,da je precej važen čas med premazi.Med dvema premazoma Light primerja mora bitinajmanj 2 uri in največ 20 dni.Med primerjem inPoly bestom ali Poly enamelom pa je ta medpremazni interval min.4 ure in max.3 dni.Lahko pa primer po potrebi tudi redčiš.
LP Iztok
Jaz tudi včasih rabim na primer pol deci barve.Barvo nalijem v malo pospdico,nato pa trdilec pribljižno dolijem.Mislim,da je razmerje en deci trdilca na 0,75 l primerja.Sem pa šel pogledat Hemplov priročnik in tam zasledil,da je precej važen čas med premazi.Med dvema premazoma Light primerja mora bitinajmanj 2 uri in največ 20 dni.Med primerjem inPoly bestom ali Poly enamelom pa je ta medpremazni interval min.4 ure in max.3 dni.Lahko pa primer po potrebi tudi redčiš.
LP Iztok
Somolovac napisal/-a:Danes zjutraj sem imel kontrolo iz strani moje boljše polovice:
Strokovno sem ji predstavil moje delo, napredek in smernice za naprej.
Z delom je zadovoljna. Napotki, ki sem jih dobil: Vse kar je leseno "mora" biti plastificirano: klopca, kljun. Kljun bi po njenem bilo boljše, če ga zravnam v ravnino z radijusom kabinice ( to bo težko ) ne pa samo položim gor.
Obvezno guma okrog čolna.
Tako da sem s svojimi razmišljanji zaključu. Boljše imeti mir v hiši kot pa ...
Moram najti proizvajalca, da mi naredi gumo.
LP
No končno si dobil svetovalca. Se ne boš potreboval zajebavat z vprašanji. Dober napredek ti želim.
LP
Če imaš razmerje 2:1 na palčko zariši 2 enoti barve in eno enoto trdilca, postavi palčko v steklen kozarec (litrski kozarec za vlaganje) ali pa v kakšno drugo posodo in namešaj barvo. Če imaš drugačno razmerje mešanja, zariši drugače. Jaz ponavadi naredim tako. Lahko pa v trgovinah, kjer prodajajo barve kupiš plastični lonček, na katerem imaš že označena različna razmerja in lahko namešaš od 1 dcl pa do 2 litra. Cena lončka je malo čez evro.
Bodi čim bolj natančen pri razmerju. Kakšen procent odstopanja sicer ni problem. Barva se bo že posušila, lahko pa da ne bo prave trdnosti.
Bodi čim bolj natančen pri razmerju. Kakšen procent odstopanja sicer ni problem. Barva se bo že posušila, lahko pa da ne bo prave trdnosti.
Svetovalko Atilone, svetovalko!!
Nazadnje spremenil Somolovac, dne Ne Feb 08, 2009 17:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov