Obnova čolna G-370
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Porabe res nisem meril, ker bi potem bi motor prav kmal pristal pod vodo. V dveh tednih ko smo bili na morju sem pokuril nekje 70l bencina.Odvisno spet kako so uplinjači nastavljeni in kako težka je desna roka Ni spet tako strašno.Saj si na dopustu pa boš zdaj gledal na takšno malenkost, kot je bencin. Samo enkrat se živi.
Dimenzije propelerja ne vem, ker je čoln še v vodi 350 km stran od mene.V začetku avgusta grem še enkrat dol, da pokurim preostali bencin da mi ne bo propadel čez zimo, pa konzervacija.... potem pa zimsko spanje do naslednjega poletja.
Dimenzije propelerja ne vem, ker je čoln še v vodi 350 km stran od mene.V začetku avgusta grem še enkrat dol, da pokurim preostali bencin da mi ne bo propadel čez zimo, pa konzervacija.... potem pa zimsko spanje do naslednjega poletja.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
...me veseli da je motor zapel tvojo najljubšo pesem...
te pa čisto zastopim jaz tudi komaj čakam da pride čas ko bomo spuščali naše g370-tke u vodo... sam poletje je še daleč...
dej mi samo povej barvo plovila če spreminjaš moraš kaj sporočit v kapitanijo da popravijo v vpisnem listu barvo ali ni to tko pomembno?
Lp
dej mi samo povej barvo plovila če spreminjaš moraš kaj sporočit v kapitanijo da popravijo v vpisnem listu barvo ali ni to tko pomembno?
Lp
- Marcel_Mastnak
- Admiral
zarad barve nismo nič sporočal tak da niti ne vem ker smo sam podaljšali pa motor drug vpisal. Sej vozl se še nismo ampak u kratkem gremo na ptuj na testno vožnjo da vidmo če je sam zvok hud al je tud kaj ne konjih
Ampak ko ga naviješ na suhem z slušalkami je tak ko bi tanovo R1 zarutiro ko ma isto razpored batov.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
čoln je miren je pa mal nagnjen na levo zaradi dolgega koraka propelerja
Zanima pa me še ena stvar če kdo ve, in sicer: zakaj zadaj pri motorju meče vodo v zrak kot da ni prava dolžina pete vendar je (kavitacijska plošča cca 3cm pod dnom čolna) In tud hitrost mislim da ni prava za tak motor.
Ta slika je sicer pri izplutju od pomola tak da hitrost ni polna ampak pri polni hitrosti se pojavlja podobno.
Upam da si imel motor takle natriman za zabavo in da se ne voziš okol tako ker to bi znal pojasnit zakaj je premec nemiren
Zanima pa me še ena stvar če kdo ve, in sicer: zakaj zadaj pri motorju meče vodo v zrak kot da ni prava dolžina pete vendar je (kavitacijska plošča cca 3cm pod dnom čolna) In tud hitrost mislim da ni prava za tak motor.
Ta slika je sicer pri izplutju od pomola tak da hitrost ni polna ampak pri polni hitrosti se pojavlja podobno.
Upam da si imel motor takle natriman za zabavo in da se ne voziš okol tako ker to bi znal pojasnit zakaj je premec nemiren
Nazadnje spremenil Marcel_Mastnak, dne Sr Sep 21, 2011 19:43, skupaj popravljeno 1 krat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Na tujem navtičnem forumu velja pravilo, da mora biti antikavitacijska plošča 1 cm NAD vodo (pri glisiranju), propeler in trim motorja pa takšna, da ne sesa zraka.
Pri takšni "nastavitvi" je metanja vode v zrak seveda minimalno. Preveč metanja vode v zrak okoli motorja ni preveč dobro, ker motor potem "diha" sol (no na Ranci tega problema ni).
Pri takšni "nastavitvi" je metanja vode v zrak seveda minimalno. Preveč metanja vode v zrak okoli motorja ni preveč dobro, ker motor potem "diha" sol (no na Ranci tega problema ni).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov