Ne gre za to, da se jaz osebno s tem ne strinjam, gre preprosto za to kako to delajo ljudje, ki se na to spoznajo in ne primerjaj tega z neko Bavario in serijsko proizvodnjo kajti tam so druge prioritete daleč pred kvaliteto. Kot sem rekel dajte prebrat najprej kakšno knjigo na to temo predno vsiljujete in spodkopavate nasvete s težo zato, ker se komu pač ne da posvetit v detalje.samodaje napisal/-a:...Nekateri takoj zatisnejo, drugi najprej počakajo siko da se strdi in potem dodatno zatisnejo... Vem, da se NT s tem postopkom ne strinja
V veliki večini primerov ventili ne stojijo pokončno ampak ima vsis koleno in nato ventil in na tak način preprosto NE MOREŠ montirati ventila kasneje!!!samodaje napisal/-a:...Zato sem za montažo ventilov uporabil tesnilno pasto, pri kateri ni nobene sile ko navijaš ventil. Je pa problem, če hoceš čez čas ventil menjat, ker moraš segrevat da lepilo popusti...
Prvič to ni MOJA METODA ampak je strokovna metoda!!!samodaje napisal/-a:... pri njegovi metodi me moti to, da ko je sika enkrat strjena in ti dodatno obrnes matico za cetrt ali vec obrata ustvaris tenzijo v siki, ki se je sprimila na matico.
Drugič, pri matici sika ne tesni popolnoma ničesar!!! Matico vsisa le rahlo zatisneš po nekaj urah ali naslednje jutro. V sredini se sika še ne uspe strditi. Strdi se predvsem po robovih in to je pomembno, da se ustvari tudi mehanska sila tesnenja, katere drugače ni.