Obnova čolna G-370

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Apr 03, 2015 08:36

Smučka je imela isti V kot dno ampak zadnjo polovico seč zdaj še nanesel kit da bojo robovi višji in V mal bolj top od čolna.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Apr 11, 2015 12:52

Evo pa je le prišel čas ko se ne kadi več :)

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Apr 14, 2015 20:36

Evo dno je končano po dolgih mukah in neizmernem prizadevanju...

Slika

Slika

Zdaj ga bomo obrnal in preobrazba pride še na vrhu in komplet nova elektrika in sedeži potem pa na dravo in da vidimo kaj in kako :)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Apr 17, 2015 18:40

Dans se je začela preobrazba palube...

Slika
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Apr 18, 2015 09:04

Priden,nisem pa opazil kake slike,če si dal gor kako roko primerja pa pol antifouling?Prikolico si dobr zrihtu,moti me le ruda,pa ne ,ker je varjena,saj so vse rude na teh varjene in tudi na novejših(brez naletne zavore),le čemu je nisi močneje vpel.Samo to kar je na sliki,je preslabo,zaradi vibracij in sil ki delujejo na rudo pri vožnji,se bojim,da ti lahko zvari popokajo.Rudo bi moral podaljšat in vstaviti še eno prečko,na katero bi privaril rudo.Tako bi bila dvakrat vpeta in 100% bi bila prikolica trdnejša in lepše vodljiva pri vožnji,predvsem pa varna.Le porajti mal,vse rude so dvakrat vpete.
mašinfirer
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Apr 18, 2015 10:46

...vse je to lepo in prav a dvojno vpete rude potrebujejo prikolice ki peljejo teže čez tono-pa še to ni rečeno,da mora bit... tale sulica ima pičlih cca 300-400 kg z motorjem vred... tko, da tle ni takšnih obremenitev... kot je videti ima rudo ojačano tam kjer je varjena,in zvar če je kvaliteten ne bo počil- prej, bi zraven počilo kot na zvaru...
...vesel sem kot tornado med kamp prikolicam... :)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Apr 18, 2015 12:50

Stvar je taka da je tale ruda varjena na dolžini 15 cm in spodaj ojačana. Vari so na tem mestu narejeni 3x tak da počit ne morjo. Teže na priklop ne dajem čez 50kg čeprav je avto do 80kg. Sem pa prepričan če bi obremenil prikolico do te mere da bi neki popustilo bi prej zvilo profil rude kot pa da bi spustili zvari. Še šibkejša točka je pa sama kljuka ki je vertikalno prišraufana z dvema M12 vijakoma. Sama kljuka pa je iz 3mm pleha in sem prepričan da bi se tam zvilo prej kot pa prikolica. Seveda pa je kot je bilo napisano vse skupaj do 750kg kar pa mislim da bo zdržalo :)
Primer sem dal gor 6 rok epoksija od Val-a tak da je zaprlo vsako luknjico... Nanašal sem z valjčkom zato tudi pomaranča. Čez sem dal eno roko poliuretanske barve za uv zaščito in je to to.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Apr 23, 2015 19:30

Evo prikolica je kalibrirana na čoln. Edino one nosilce še požagam spodi. Čoln pa je karakteristike na dnu že dobil zdaj pa počas dobiva tud šminko...

Slika
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Maj 01, 2015 13:24

Neki se dogaja. Odprli smo dno in vidli da je znotraj vse zdravo ker je vse iz poliestra. Le na enem mestu sem dal flikico ker je bil lunker v materjalu in sem pred tem že iz zunanje strani popravil zdaj pa še z notranje. V podpalubju so narejeni poliesterski prekati ki so ob enem ojačitve in je zadeva prepričljiva. Čez tisto sem zalepil poliester ploščo da je zadeva neprodušno zaprta na to pa sem prilepil vezano ploščo ki pride okoli zalaminirana z mato(po robu) in na vseh spojih "kište" na kateri bodo sedeži pravtako mata. Potem pa vse skupaj pride pobarvano z epoksi temeljno barvo Čez pa še neko barvi ki jo bom mel viška glih tolk da se zapre epoksi pred vplivi. Na vsem tem pa pride položen tepih kot je bilo nekoč...

Slika
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 04, 2015 08:11

Tista dva vijaka na priklopu preneseta vsak po 800 N/mm2 natezne trdnosti, če sta vrednosti 8,8! Manjša trdnost je strižna (ob močnem trku zadaj v prikolico), pa še to prej zakrivi kljuko kot da bi ju odstriglo - preverjeno.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Maj 04, 2015 09:24

Ja sej pravim da je sama kljuka tolk otročje narejena da v primeru(bognedaj) spusti prvo ona. Drugač pa sem gledal na slikah prikolico enega morjeplovca tu na kateri ima baylinerja ki je vsaj za 3 pa še prej za 4 tele čolne po teži pa nima pravtako nič podaljšane rude...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 04, 2015 09:48

Sklepam, da je profil zadaj zaprt (posebej navarjeni nosilci za luči-tablico) zato da ne pride slana voda vanj in to je najboljša zaščita proti rji in dokler ni prerjavenja ni panike če je varjena.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Maj 04, 2015 14:30

Usi profili so vodotesno zavarjeni in pobarvano je vse skupaj z 2K temeljno in potem še pokrivna barva čez. (vsakega 2 roki na valjček). Če je original držala 30let potem mora tale 50 glede na statiko ;)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Maj 14, 2015 20:13

Je tema že kr zlezla proti dnu tak da morm s5 mal prevelikih slik nalimat :D

tole sem slikal zato da mi strokovna žirija pove če ne bo previsoko... Kot je 3-5* kot naj bi bil.

Slika

ostalo pa je tulk da se mal pohvalim da sem bil priden :)

Slika
Slika
Slika

sedenje je pa zdaj entulk komfortno s temi sedeži(provizorno nameščeni) da nevem kok smo se prej sploh lahk vozl :D Šipa je bolj za okras kot za funkcijo ampak jbg... Drugač pa me preseneča da vse ispade še boljše kot sm si sploh zamislo :D
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Maj 14, 2015 21:03

Preizkusili boste in videli, ter po možnosti našli optimalne nastavitve preden obupate. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov