Obnova Rio 500 Onda in Johnson 90

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

Re: Obnova Rio 500 Onda in Johnson 90

OdgovorNapisal/-a primorc84 » To Jul 03, 2018 12:02

Uf si pa imel smolo no važno da te v skale ni zabrisalo in da ti niso dali previsoke kazni in ja najpomembnejše kot si sam reku da ni blo tvoje pa tamalega gor.

Ja pred glavnim dopustom grem jaz zmeri terat mojo yamaho po slo morju in lej ga zlomka dela super gremo na morje v dalmacijo se že začne uni drug zvok motorja wo wo...letos bodo puhni tanki slovenskega bencina. Pa lahko vsi trdijo da z hrvaškim ni nič narobe sem proval lansko leto, tri dni delalo ku šus v 5 na čolnu glisirali, ko sem tankal njihovega 95 al nevem kaj majo se je začelo ni zglisiralo itak kličem Dakija pa pravi ma yamaha bi morala popapat vse. Pretočim v drug rezervar tamkam 100 in spet brez problema sam uni občutek k veš da lahko nardi spet wo.wo.. in da maš otroke na čolnu je pa...
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
SebastjanM
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a SebastjanM » To Jul 03, 2018 12:22

Tole so pa bile prigode, sam da se je dobr izteklo!!
Bo pa vsekakor pester ladijski dnevnik oz. dobra izkušnja in spomin na dopust ki ne zbledi kar tako ...

Še vedno je pa res tako, doma hudič dela kot je treba, ko pa vidi tisto jadransko lužo se pa začnejo izmotavanja, pa ni važn s katero farbo je pobarvan mikser!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Jul 03, 2018 12:40

Živa resnica.

Še malo vizualizacije..

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
mast na injektorjih
Slika

Slika

Slika

Slika

Po servisu doma.. Dela spet ko puška.

Slika

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

OdgovorNapisal/-a widmann » To Jul 03, 2018 14:54

Mi je znano podoben primer sem imel lani tudi jaz...sam jaz si nisem delal težav sem pač najel barko in se vozil okoli.
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

OdgovorNapisal/-a widmann » To Jul 03, 2018 15:19

AEgir napisal/-a:Sem hotel tako ja, sam žal ni bilo sprejemljive prikole na voljo kar se tiče razmerja stanja/cene/nosilnosti. Nova je pa verzija brez bremze ~1700€..
Mogoče jo za nasledn let nadgradim, menda se to knott-ovo torzijo da dodelat. Gor celo piše Knott - bremsen achsen.

Smo pa lani po sili razmer (ker je meni zaštekala bremza na avtu 30km od doma proti morju) vlekli čoln na morje z audijem a3 1.6 brez naletne in ni ravno najbolj idealna kombinacija. Zato smo si za letos omislili 2 tonski 7 sedežnik. Res konkretna razlika občutka pri vleki.

Btw; imam še eno prikolico z naletno, ki bi potrebovala obnovo. Tudi tista je na prodaj. :D

Evo cene padajo tudi prikolicam za čolne...Če si boš omislu kaj takega
https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=13186121&show=2
Das Ist Valter
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » To Jul 03, 2018 15:28

Ja ni fajn ampak dokler ostane samo na dogodivščinah je ok...
Rekel si da te je Senjska reševala kje točno se je to dogajalo? Mi je okoliš dobro znan smo drugače že leta stacionirani v tem koncu Smokvica (manjša vasica malo naprej od Klenovice proti Senju) tako da mi je "fenomen mrzlih izlivov" še kako znan :)
Plus pa je da je zaradi tega dosti manj gužve.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Sr Jul 04, 2018 07:48

:shock:
Aegir, to kar se ti je zgodilo, ne privoščim nikomur.
Da se je to zgodilo tebi, kot kot velikem strokovnjaku pa se je malo za zamisliti :?:
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Jul 04, 2018 08:10

To se lahk vsakomur naredi pa tud ce ma na colnu novo hondo za 15k €. Tud sam mam kako podobno izkusnjo (razen policije in neurja) pa sem bil preprican da mora delat!
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Sr Jul 04, 2018 08:20

Se čisto strinjam s teboj. Toda ali ni logično, če sestavljaš motor iz vseh vetrov, da ga temeljito sprobaš, predno se spustiš v nespametno početje.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Jul 04, 2018 09:19

Vsi vemo kak se dopust hitro priblizuje ce je treba se prej kaj posraufat. In pol sraufamo do zadnjega in za test zmanjka casa. Vedno isto...
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Jul 04, 2018 09:55

NOVI FOSIL napisal/-a::shock:
Aegir, to kar se ti je zgodilo, ne privoščim nikomur.
Da se je to zgodilo tebi, kot kot velikem strokovnjaku pa se je malo za zamisliti :?:

Ni bilo časa za testirat, dan pred morjem smo do pol 1h z viličarjem prestavljali motor na dežju, zjutraj sem ob 7h zvezal še komande in kable motorja in pripravil prikolico tendo ipd zato, da smo lahko ob 9h šli na pot.

Sicer pa je tako, kar se tiče samih izkušenj na morju sem jaz zelo daleč od strokovnjaka, kot pravi un v reklami za schweppes, sem čisti amater v tem smislu. Zato v samih pomorskih debatah ne pametujem, če si opazil. Berem in se učim, če je to možno. Do morja imam spoštovanje, zdaj še toliko večje.

Kar se tiče motoroznanstva pa je tko, če bi ta motor za koga drugega delal, bi sigurno dal iz rok v 0. Sam kovačeva kobila pa.. Bosa jebiga. :mrgreen:

Bo pa tohatsu delal, tle ni dvoma. Vseen je iz kerih vetrov je znošen, važno je stanje komponent, ki pa je tukaj odlična. Mašineraj nima predsodkov, važno je, da je pravi kos na pravem mestu. Nekdo je samo mazal mast tja kamor pač ne spada in jaz ne morem cele delavnice sabo zvlečt (čeprav se trudim), ker doma sem v pol ure problem rešil brez težav. Roko na srce še lepše mi je TLDI šraufat in troubleshoting delat kot na fergy-u, ker ima tako prikupen self diagnose facility vgrajen. Ne rabiš nobenega laptopa, sam morsejeve abecede se moraš malo naučiti. :)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jul 04, 2018 11:13

Ne rabiš nobenega laptopa, sam morsejeve abecede se moraš malo naučiti. :)[/quote]

No, saj ta bi ti kmalu lahko prav prišla, če ne bi bilo policije. No, važno da se je srečno končalo, drugič si le vzemi čas za kak enodnevni izlet po slovenskem morju, si potem na dopustu bolj sproščen. Tudi sam sem imel podobne izkušnje na morju, sicer na testu, brez policije in v lepem vremenu, pa sem se počutil majhen kot mravljica.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Jul 04, 2018 12:14

Vsekakor imam v planu en dan tiščanja križ kraž po piranskem zalivu pred glavnim dopustom. :D

Jaz sem se počutil kot največji butelj jadrana, kar sem v tistem trenutku verjetno tudi bil. :)
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jul 04, 2018 14:47

No moji je že jasn zakaj kurblam makino februarja doma v garaži v sodu.
Je pa jeba tole. Bogve kaj bi bilo če bi ti makina delala šel bi ven itak na polno v buru.
Pa ne mi rečt da nisi vraga probal v sodu naterat na obrate preden si šel na morje.
In kolk si nafukal te kazni?
Verjetn manj kot bi dal za benc če bi makina delala:)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Jul 04, 2018 15:24

Slika

Sprobal sem ga 16. oktobra 2017 brez pete s šlaufom direkt v hladilni sistem. Takrat je delal brez težav. Dal sem mu liter bencina v plastenki in ga je v 60 min popil ca pol plastenke.

Umes sm še očistil injektorje in po čiščenju nisem prelaufal na bencin, tako da so stali v zraku in mogoče je to enega zapigalo. Po drugi strani pa ta mast, ki jo je nekdo natlačil v fuel rail sigurno ni pomagala. :)

Kazni sem dobil 250 kun. Ampak naj vas to ne ohrabri pri vožnji brez plovne dozvole, ker pogajanja smo začeli pri 8500 kunah. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta