Servis na hrvaškem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Maj 29, 2008 21:53

Ne bom rekel za ostale motorje (izvenkrmne npr.), ker ne poznam, za I/O bencinske motorje (mercruiser, volvo penta) pa so priročniki POLNI napak. Ne samo specifikacije zategov, tolerance ipd. ampak tudi postopki, npr. konkreten primer je demontaža in montaža Z pogona. Napak je kar nekaj, in tisti ki se striktno drži manuala (beri: dela zadevo prvič), lahko pride do točke ko ne ve kako naprej (ker mu zadeva po domače "ne gre vkup"), ali pa lahko motorju / pogonu celo škoduje. Za mercruiserja so tovarniški servisni manuali na voljo online (glej moj link) praktično za celo paleto njihovih motorjev, za volvota pa na žalost ne. Kot sem že napisal, če kdo rabi kateri merc manual naj raje reče kot da si kupi seloca al pa clymersa pa mu dam link. Pa še zastonj bo 8)

Pogruntavščina ni moja, ampak manuale šimfa večino ameriških I/O serviserjev, ki so profesionalni certificirani serviserji praktično celo življenje!

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jul 20, 2010 14:54

No k je lih Serđo omenjen je moja izkušnja, ki je ni v temu, da ko on "ovce striže" ne vzame nikoga, čoln mi je dal v vodo, mal mi ga serje frgazer, ampak on bo to že poštimal. Ko je bilo potrebno poštimat pa je rekel naj počakam, da zahladi, pa rečem če je to zvečer al drug dan, ko je napovedan dež, pa je rekel tudi ne drugi dan... pol pa le po daljšem potrpežljivem nategovanju pove, da bi on imel čas verjetno oktobra.

Če bi jaz bil tak car v svojem kšeftu, da bi se iz strank tkole norca delal bi bil verjetno Castro al pa HUgo al pa...
Wellcraft 2600 Martinique
roman v
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana-Punat

OdgovorNapisal/-a roman v » To Jul 20, 2010 22:55

No to je pa nekaj novega v svetu poslovnosti "garancija brez računa"
Lep dan in mirno morje.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jul 21, 2010 23:16

No, zame je pa serđo car ! Kar se zmenim, drži, kadar se zmenim, drži ! Cene so normalne, in vsi so cool ! Vedno je bilo vse narejeno tip top...

Sicer pa o garancijah nebi.....
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Jul 21, 2010 23:59

Serđo je zame mož beseda, kar sem se z njim kadarkoli zmenil je držal.., skratka jest bi ga vsakomur priporoču...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Jul 22, 2010 08:30

Kot že napisano vsak nekega mojstra hvali, vsak nekega graja... jaz pri Serđotu še tako daleč nisem prišel, da bi bilo kaj narejenega, tko da ne morm šimfat pa hvalit, ampak logično je da za štelanje frgazerja ne bom potrpežljivo čaku od Junija do Oktobra, pol pa hodu čez zimo na morje in se vozu s čolnom, ker se poleti ne morm...
Dejstvo pa je, da je pri vseh mojstrih (parketarjih, vrtnarjih, vodovodarjih...) folklora, da fehtaš, da ti kaj nardijo, pa vsi jamrajo kolk majo dela pa da ne morjo, pa mogoče pa... skratka tko je.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Jul 22, 2010 09:05

No. 1 zmotil me je zadnji odstavek. Ne bi vseh metal v isti koš. Obstajajo tudi izjeme. Pa tudi stranke ponavadi iščejo najcenejšega izvajalca, potem pa dobijo to kar si napisal.

LP Klemen
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Jul 22, 2010 15:41

No.1 nemorem reči kaj je šlo pri tebi narobe, in tudi ne bom, ker te ne poznam, ampak očitno vama nekaj ni klapalo...
Je pa pri Serđu ponavadi tako, da ne mara velikih frajarjev, ki se obnašajo kot,da so ga kupili, na koncu pa mu še cenkajo, na rečeno ceno...

Sicer pa raje vidim,da mi mehanik reče,da se s tem ne bo ukvarjal, kot pa,da se ukvarja, in ko ne naredi kot je treba izgine kot kafra...

Sicer pa do zime si najberš frgazar pol sam nastelal :) ;)
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jul 27, 2010 13:51

klemzi napisal/-a:No. 1 zmotil me je zadnji odstavek. Ne bi vseh metal v isti koš. Obstajajo tudi izjeme. Pa tudi stranke ponavadi iščejo najcenejšega izvajalca, potem pa dobijo to kar si napisal.LP Klemen

Ma seveda niso VSI za v isti koš, dobesedno je mišljeno večina. :) Ko sem iskal parketarja, vodovodarja in še marsikaj ob gradnji hiše so vsi živi komplicirali pa nikoli ne gliham pa nikoli ne jamram pa nikoli ne kličem in sprašujem... dam popravit in ko je urejeno me obvestijo, plačam in sem zadovoljen... al pa kdaj tut nezadovoljen.

Tudi sam delam v neke vrste servisu in spoštujem delo, ceno, čas, ki je potreben za to... vsekakor pa takoj vidiš po načinu govora in odgovora odnos in ali je na drugi strani Človek ali oderuh in nategun.

Nekak nism niti frajer niti ne cenkam, ponižno vprašam parkrat, pa če parkrat ni volje malo počakam, pa če tut takrat ni volje si drznem vprašat tudi z hudo besedo KDAJ...na podlagi tega pa zveš oz. te pribije na trdna tla, da je odgovor oktobra v bistvu nikoli.

Sej dvomim, da je vedno tako, ker drugače nebi imel od česa živeti, ampak pri meni je pač bilo tako. :s

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov