Konzervacija

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Sep 13, 2012 06:57

Fantje zamislite si ! Na ZS sem dobil mail :

"Berem "toto" temo ( konzervacija motorja ), pa še vedno ne vem kako konzervirati motor"

A lahko nekdo uredi temo in neumnosti pobriše ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Sep 13, 2012 08:10

Bom uredil do konca dneva, nisem vedel glede na to da admin sodeluje kaj naj.
Pred morjem vsi živčni po morju spet.
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Če Sep 13, 2012 12:59

cibro nimaš kaj brisat,da se še ostali mal spraznemo :lol:
jaz sem našemu šefu,že dolgo nazaj povedal,da tu ne mislim nič pisat,-edino kako bedarijo-ker je itak en bolj pameten od drugega,če pa bo kdo rabil nasvet in če mu bom znal pomagat,pa to rade volje nardim,še rajš ga pa povabim na CC.pol pa itak vsi vse znamo :lol:
fantje dajte se mal umirit,ker včasih imate izpade,ko da ste predšolska skupina,ker mi res ni jasno zakaj se hočete za vsako besedo skregat.
predlagam,da se vsi ki ste pametni ko hudič,najdemo na srečanju,pa užgemo eno tapravo debato,pa rešimo zavedno tole konzervacijo,pa še kaj drugega,pa še vsak tanov bo lahk sprobal mudovlek,če bo preveč pameten,pol boste pa ko male muce :lol:
žalostno je,ker je život prekratek,da se eni tu hočete vedno kregat,na morju bi pa radi bli z vsemi kolegi,sploh takrat ko ste žejni :wink:
po vsej bedariji,ki sem jo napisal,bi vam rad samo dopovedal,da se mal umirte,preden začnete kaj pisat,ker nikol ne veš,kdaj boš tega človeka srečal v živo,ker takrat ti sigurno ne bo tako vseen,kot ti je za tipkovnico

mamamicka,lani,pa tud letos si mel nekaj proti men,zato si ne žel da te srečam,ker boš zastonj poliral dve barki,ena je celo od samga -šefa- :wink:
kar se šefa tiče,je brez veze še kaj pisat,ker vemo,da je človk na mestu,pa še pameten je ko hudič,zato
vse pustim,sam šefa mi ne dirajte :evil:

uživajte pa mejmo se fajn,doklet smo še živi :wink:
Lp CC
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Sep 13, 2012 13:21

Lipnik, ti vemo da nimaš časa, ko zadnje čase videospote snemaš :

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q1 ... _embedded#!

Konzervatorji imejte pa danes vsi seboj po vsaj eno konzervo ! :wink:

PS: Jaz sem se odločil, da motorja ne konzerviram nikoli več...

lp.T
SlikaSlika

Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Če Sep 13, 2012 16:08

LIPNIK napisal/-a:cibro nimaš kaj brisat,da se še ostali mal spraznemo :lol:
jaz sem našemu šefu,že dolgo nazaj povedal,da tu ne mislim nič pisat,-edino kako bedarijo-ker je itak en bolj pameten od drugega,če pa bo kdo rabil nasvet in če mu bom znal pomagat,pa to rade volje nardim,še rajš ga pa povabim na CC.pol pa itak vsi vse znamo :lol:
fantje dajte se mal umirit,ker včasih imate izpade,ko da ste predšolska skupina,ker mi res ni jasno zakaj se hočete za vsako besedo skregat.
predlagam,da se vsi ki ste pametni ko hudič,najdemo na srečanju,pa užgemo eno tapravo debato,pa rešimo zavedno tole konzervacijo,pa še kaj drugega,pa še vsak tanov bo lahk sprobal mudovlek,če bo preveč pameten,pol boste pa ko male muce :lol:
žalostno je,ker je život prekratek,da se eni tu hočete vedno kregat,na morju bi pa radi bli z vsemi kolegi,sploh takrat ko ste žejni :wink:
po vsej bedariji,ki sem jo napisal,bi vam rad samo dopovedal,da se mal umirte,preden začnete kaj pisat,ker nikol ne veš,kdaj boš tega človeka srečal v živo,ker takrat ti sigurno ne bo tako vseen,kot ti je za tipkovnico

mamamicka,lani,pa tud letos si mel nekaj proti men,zato si ne žel da te srečam,ker boš zastonj poliral dve barki,ena je celo od samga -šefa- :wink:
kar se šefa tiče,je brez veze še kaj pisat,ker vemo,da je človk na mestu,pa še pameten je ko hudič,zato
vse pustim,sam šefa mi ne dirajte :evil:

uživajte pa mejmo se fajn,doklet smo še živi :wink:

No končno spet en pameten prispevk :D :D

FRIK
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » Če Sep 13, 2012 16:31

No, pa naj prosim meni nekdo pove, če sem motorju koristil ali škodoval pri mojem postopku.
2T yamaho pol ure izpiral na slušalke, nato pa samo olje dvotaktol brizgal med obratovanjem pod štandgasom v uplinjač (tam kjer sesa zrak) dokler ni motor crknil, pred tem pa sem še odklopil dotok goriva. Potem sem malo olja špricnil še skozi svečko in malo zaverglal. Na koncu sem spustil olje iz pete, odklopil akumolator in izplaznil rezervoar.
Bi moral kaj drugače?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Sep 13, 2012 17:14

Če si dodal novo olje v peto je vse ok.
Jaz dvotaktnika, sperem na slušalke, s štrajfiksom od zunaj, ko ga spiram odklopim cev za gorivo da crkne, potem olje za mešanico špricnem z inekcijo v valje navijem svečke nazaj obrnem ko je v prestavi propeler na roke par krogov zapakiram čoln in spomladi pali kot pravi gregor n. ko mina iz 1. svetskog rata.
Ne palamudit preveč.gre za tohatsu 90 2t letnik 98 pa noben ne verjame da je tolk star ker zgleda zelo malo rabljen.
speri, namaži in basta.
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » Če Sep 13, 2012 17:40

Nisem dolil novega olja v peto, vsako leto ga nalijem spomladi, preden motor zalaufam. A ni dobro, da motor stoji čez zimo brez olja v peti?
Kaj pa tista moja konzervacija z oljem v fergazar? je ok ali ni?
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Sep 13, 2012 18:02

Zobnike nikar puščati čez zimo brez olja, ker bodo korodirali, še prej pa ležaji. Po moje ni nič narobe, če v motor špricaš 2 T olje, še bolje pa je, če za to uporabiš temu namenjene spreje, recimo proizvajalca Quicksilver - fogging.
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » Če Sep 13, 2012 18:42

Hvala za odgovore. Torej, potem je bolje, da olje nazaj nabrizgam v peto. No, jaz sem pač mislil, da ostanejo ležaji in zobniki dovolj mastni, kljub temu, da odlijem olje.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Sep 13, 2012 20:47

Jaz bi še nekaj dodal, pizda tuki komplicirate s to konzervacijo in ne vem kakšnimi doktorati, na dopustu pa par pirov v riti in ko motor še zalaufa ne, gas do daske da se cela plaža obrne, pa hitro odvzemanje gasa da cel motor potopi, se tud nobl vid iz plaže, da sploh ne naštevam naprej...
Tako da tolk ko zjebete motorček na morju ga s konzervansi ne morete. :wink:
Matr zdej mi je pa lažje. :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 14, 2012 07:05

Morš ga oprat, da ti pokrov ne korodira !
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Sep 14, 2012 07:46

gregor.n napisal/-a:Jaz bi še nekaj dodal, pizda tuki komplicirate s to konzervacijo in ne vem kakšnimi doktorati, na dopustu pa par pirov v riti in ko motor še zalaufa ne, gas do daske da se cela plaža obrne, pa hitro odvzemanje gasa da cel motor potopi, se tud nobl vid iz plaže, da sploh ne naštevam naprej...
Tako da tolk ko zjebete motorček na morju ga s konzervansi ne morete. :wink:
Matr zdej mi je pa lažje. :lol:

Meni tudi, ker vidim, da nisem v skupini, ki jo opisuješ. :lol:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Sep 14, 2012 08:59

Tex napisal/-a:Morš ga oprat, da ti pokrov ne korodira !

Ne korodira Tex ampak konzervira :twisted: :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Sep 14, 2012 11:02

Men so pa rekl, da je zanj najbolš, da je stalno v vodi. :?
Zato sem ga po dopustu lepo potopil na 3 metre in tako konzerviral do spomladi. :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: braner in 49 gostov