rja - elektro trim

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Daki

Re: rja - elektro trim

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 17, 2018 11:35

Zaenkrat je dovolj. Natoči olje in privijači vijak. Parkrat dvigni in spusti motor, da prezračiš trim, nato ga daš v najvišji položaj in preveriš nivo olja.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Jan 17, 2018 13:13

nivo olje preverim tako da ko mu dajam notri olje in ko ne gre vec pomeni da je ok?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 17, 2018 14:36

Ko začne iz posodice kjer je vijak teči ven, ga je dovolj.
Doomeen
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Doomeen » Sr Jan 17, 2018 21:37

# matjaz80 #

Tam k gledam tiste slike zakaj nisi raje celga motorcka odvil v enem kosu, mislim da bi bilo lazje ali ni mozno? Ce sem prav videl so trije vijaki na sliki in gre cel motorcek ven brez ga razdirat.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Jan 18, 2018 09:27

Ja, bilo bi precej lažje, pa tudi manj dela. Jaz tudi vzamem dol cel komplet.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Ne Jan 28, 2018 12:13

sem vprasal vceraj vse mozne servise od honde, yamahe, suzukije, itd....kako lahko zamenjam tesnila na trim....mislil sem da mi je nekdo spustil olje iz trima ampak ni bilo tako. olje mi pusca preko glavnega cilindra, kaplica po kaplica tedensko....ko spiram motor vidim v vodi kaplico olja....

vsakega serviserja ki sem vprasal je reku: da je treba zamenjati cel Trim tilt sistem (1000€)...sem si reku..."KAAAAJ?"

sem brskal danes cel dan na netu in sem vidu da obstaja možnost menjave in da rezervni del stane cca 150€ cel komplet.

navodila pa so tu: https://www.thehulltruth.com/boating-fo ... -bf90.html

zdaj mene zanima: ali so ti servisi v sloveniji in italiji zabiti....ali se jim ne da to delat?
pozna kdo kakega mojstra ki to dela?
McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Ne Jan 28, 2018 13:14

Cilindre uzemi dol, namesto ključa uporabi ploščat prebijač in kladivo ter odvij "vijak" kjer je cilinder sestavljen.Vse skupaj potegni ven, snemi tesnila, dobro vse skupaj operi in nesi v Dihto v Črnuče-tudi bat in cilinder-zaradi mer. O ringe imajo večinoma na zalogi-ostalo če nimajo naredijo-če se prej zmeniš, lahko skočiš na kavo v tem čau pa rešijo zadevo. Cenovno zelo ugodno.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Ne Jan 28, 2018 19:09

cilindre vzemi dol,poišči ključ,dobiš ga pri skf oz lahko ga narediš,kladivo in ploščat prebijač pusti v predalu.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Jan 28, 2018 19:34

McKenzy napisal/-a:Cilindre uzemi dol, namesto ključa uporabi ploščat prebijač in kladivo ter odvij "vijak" kjer je cilinder sestavljen.Vse skupaj potegni ven, snemi tesnila, dobro vse skupaj operi in nesi v Dihto v Črnuče-tudi bat in cilinder-zaradi mer. O ringe imajo večinoma na zalogi-ostalo če nimajo naredijo-če se prej zmeniš, lahko skočiš na kavo v tem čau pa rešijo zadevo. Cenovno zelo ugodno.

jaz sem iisto popravil moj trim, vse oringe in tesnila je naredila Dihta iz Črnuč, zelo zadovoljen in vse štima, za 18€ sem celoten trim predihtal
matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Če Feb 08, 2018 19:55

Pobrati sem moral tudi spodji del če sem želel zadevo namontirat in še to je bilo precej zamudno in nervozno delo. Da sem vstavil notri tisto zadevo sem na eni strani teh šuštic dal nekaj vezic, da je eno stran teh magnetkov držalo notri (ampak precej zamudno in večkratno sem ponavljal) na drugi strani z mini izvijačem...ok sedaj sem montiral in spet težava. Ko pritisnem na tipko trim naredi nekakšen začetni zvok (kot iskrica), nato bi se moglo slišat kako vrti elektromotor vendar nič. Sedaj preden razdiram ponovno...je mogoče da nisem pravilno dal palčko v utor od elektromotorčka, z drugimi besedami bi se vse lepo zaprlo tudi če palčka ne bi šla v luknjico? Zgoraj v motorju sem kable malce razlahljal, mogoče sem kaj pomotoma staknil vendar dvomim v to.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Feb 09, 2018 00:14

:D
Ko boš ponovno razdru z vodobrusnim papirjem očisti kolektor in z špico utore kolektorja.

Prav tako preveri dolžino krtačk, če so dovolj dolge.
matjaz80
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Pe Feb 09, 2018 08:27

lahko kakšno slikco kaj točno si mislil? hvala
matjaz80
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Pe Feb 09, 2018 09:53

našel sem video ki lepo prikazuje kako s ščetkami in vsem....https://www.youtube.com/watch?v=woVT4czk6ao

naj še dodam navtična je težka!!!!!!
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Feb 09, 2018 10:20

No vidiš, kaj moraš storiti. Namesto vodobrusnega papirja lahko uporabiš krpico za čiščenje bakra katero uporabljajo inštalaterji za centralne kurjave.
matjaz80
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Pe Feb 09, 2018 19:31

hvala FOSIL dolgujem ti 5 piv in pol.

sedaj zadeva deluje, čeprav ne vem zakaj če je mastno ne deluje...!! ok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti