Vprasal sem tudi ce je mozno gorivo ne prihaja pa sem dobil odgovor da potem nebi motor delal na dva celindra nebi niti uzgal ne vem ko pa sem dal svecke dol menjal so ni bila nobena suha.
lp Toni
Yamaha Y 70 BETOL
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
mornar22 napisal/-a:Vprasal sem tudi ce je mozno gorivo ne prihaja pa sem dobil odgovor da potem nebi motor delal na dva celindra nebi niti uzgal ne vem ko pa sem dal svecke dol menjal so ni bila nobena suha.
lp Toni
Motor ima tri vplinjače!
Kot kaže ne znaš brati navodil, ali jih nočeš.
Napisano je vse, da bi se dalo postaviti osnovno diganozo. Koliko si sledil navodilom se pa vidi iz citiranega dela.
https://vodovod-rh.si/
ej ampak to da pa nisi probal svečke zamenjati bi ti pa kr eno prtisnu okol kepe.
Pa to se najprej naredi.
Če je to tvoja prva izkušnja z motorji pol ajde ok čeprav logika bi pa malo morala delati.
Razdre pol motorja a da bi pa svečko mogoče dal drugo mu pa na kraj pameti ne pade
Vzameš iz drugega cilindra če glih rezervne nimaš pri roki,
Čeprav za take motorje moraš imeti vsaj tri s seboj. Saj niso iz zlata.
Jaz sem lani s starimi na začetku sezone šel v prvi zaliv, da se moja kopa jaz pa menjam svečke.
Dam notri nove novcate, greva se pol pelat dela eno uro, crkne en cilinder.
Ok zamenjam svečo, dam not staro in dela dalje. Ko ga j..
Drugi dan crkne še ena, spet nova. Dam spet staro nazaj.
In tako do konca dopusta 3,5 tednov plujem, z eno novo in dvema starima.
Jasno sem kupil še dve rezerve takoj
Pa to se najprej naredi.
Če je to tvoja prva izkušnja z motorji pol ajde ok čeprav logika bi pa malo morala delati.
Razdre pol motorja a da bi pa svečko mogoče dal drugo mu pa na kraj pameti ne pade
Vzameš iz drugega cilindra če glih rezervne nimaš pri roki,
Čeprav za take motorje moraš imeti vsaj tri s seboj. Saj niso iz zlata.
Jaz sem lani s starimi na začetku sezone šel v prvi zaliv, da se moja kopa jaz pa menjam svečke.
Dam notri nove novcate, greva se pol pelat dela eno uro, crkne en cilinder.
Ok zamenjam svečo, dam not staro in dela dalje. Ko ga j..
Drugi dan crkne še ena, spet nova. Dam spet staro nazaj.
In tako do konca dopusta 3,5 tednov plujem, z eno novo in dvema starima.
Jasno sem kupil še dve rezerve takoj
Zdaj pa motorcek dela kot urca pa glej ga zlomka kaj je bilo, vse probal na koncu pa ko sem vzel rezeroar od olja sem ostal zacuden. Na spodnjem karburatorju je stangica, katera ima na koncu plastiko z navojem in plastika je bila počena tako da se je snela dol in seveda zadni celinder ni deloval. Ocistil se karburatorje in v zadnjem je bilo olje prva dva pa sta bila lepo cista. Toliko muke ma je koncno ratalo...ha..ha. Hvala vsem za pomoc.
lp Toni
lp Toni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov