Obnova Sea Ray 220 OV

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 21, 2014 18:23

Gartner napisal/-a:Spoštovani g. Tomki,
končno je nekdo dojel v čemu je stvar.
Velja:
ima nas dobrih, ima vas loših.

Ja pri Yamahi so res vsi lajali, ampak so bili iz istega pesjaka, zato nikomur nič.

Sem tudi Yamaho rešil, brez Morjeplovca.

PS:
kako se lahko izpišem?

... končno je nekdo...
    Jaz sem dojel že ob drugem tvojem prispevku v tej temi, samo ko delam, praviloma ne utegnem pisat prispevkov na forum, tako da sem to napisal šele zdajle.
Ima vas dobrih, ima nas loših...
    Saj ko bi ti 'posral' Tex-ov oglas, bi ti šel še malo pomagat, če bi rabil pomoč; ampak black_mamba pa s tem res ni imel nobene zveze in tudi ni imel iz česa uganiti, kaj ti je, zato je tudi napisal, kar je napisal...

Kar zadeva to, da se nabijačem nič ne zgodi, ker so iz istega pesjaka... Tudi to ne velja vedno.
    Samo kakšnih se ne prime za dolgo. Pa nekatere rubrike - med njimi 'bejbe' in šale - so kot srčni utrip foruma, da ljudje pridejo pokukat tja tudi takrat, ko za večino še ni vreme ne za delat ne za plut, in takrat ko mnoge potem meče, da dela(jo/mo) neumnosti, Tex prilepi slikice... in zato mu mnogi priznavajo 'popust' pri njegovih neumnostih. Tudi kdo tak, na katerega se je Tex spravil...

Ampak v tem primeru ni bil problem kak tak 'odpustek', ampak nekaj drugega, in sicer je skoraj gotovo Matejc (moderator oglasov) že od začetka februarja na smučanju (vodi tečaj), tako da ne pride do tega, da bi bil na morjeplovcu in poštimal tisti oglas, ima pa on razen admina edini, ki ima tam pravice. In čisto mogoče je, da tudi admin smuča (zarečenega kruha http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?p=153985) .
Yamaha...
    No, lepo vsaj to...
Izpis
    Nikoli se nisem poskušal 'izpisati', tako da iz lastne izkušnje ne vem.
    Ampak najbolj enostavno najbrž je, če človek neha pisati na forum ali ga tudi brati...

Vendar pa je po mojem razmerje dobrih prispevkov in razmerje neumnosti na forumu še vedno ugodno, čeprav je v zadnjem času nehalo objavljati nekaj ljudi, ki so pisali odlične prispevke... Močno upam, da samo za nekaj časa...
@dule
    Gartner ni odgovoril nič drugače, kot je Tex mnogokrat komu na vprašanje, na katerega je že bilo odgovorjeno ali se mu je zdelo slabo postavljeno.

Za 'komentiranje' oglasov veljajo napisana pravila (napisal Matejc) in vi ste jih kršili, Gartner s svojim odgovorom pa ne.
@black_mamba
    Zdaj razumeš... Gartner je pri oglasu doživel nekaj podobnega kot ti v tejle temi, vrnil pa v tvoji. Ko to veš, je razumljivo, čeprav vse prej kot lepo.

Predvsem pa želim, da te ta izkušnja ne odvrne od info - in pomoči mnogih dobronamernih - na tem forumu.

Ko 'prileti mimo' Cibro ali Marchi (moderatorja tega dela foruma), bo tole bodisi pobrisal, bodisi odcepil v drugo temo - kam v 'prepucavanje' in bo tema o štimanju tvoje barke spet čista.

Edit: ko že popravljam (povezavo na 'zarečen kruh' pri adminu zgoraj), še nekaj...
@marenostrum
    Večina psov, ki me tako ali drugače nalaja, mi ne pove nič, zaradi česar bi moral biti užaljen. Ta odlaja pozdrav, drugi veka da je osamljen, tretji je navdušen da me vidi, četrtega je strah in peti me ne mara, ampak zaradi ničesar od tega ni razloga, da bi bil jaz užaljen.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Feb 21, 2014 18:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Feb 21, 2014 18:33

Gartner @: PS:
kako se lahko izpišem?

Nič ni potrebn nardit. Samo prenehaš lajat kot cucek :wink: . Pisano v tvojem žargonu, da boš razumel ti in pa drug. Da ne bo zopet govora o mojem nivoju.

lp
Nazadnje spremenil marenostrum, dne Pe Feb 21, 2014 18:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » Pe Feb 21, 2014 18:35

Spoštovani g. Tomki,
kar nekaj jih bo, ki vašega pisanja ne bodo razumeli.
Ampak tako je to.
Nasvet, da se več ne oglašam sem sprejel z odprtimi rokami,
vseeno pa administratorja oz. kreatorja prosim, da me, ko bo imel čas za vekomaj izbriše.
Upam, da se bova kdaj spoznala, saj vidim, da bi bilo dosti o čem bi se dalo pogovoriti.
Vso srečo in mirno morje.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Feb 21, 2014 18:48

vseeno pa administratorja oz. kreatorja prosim, da me, ko bo imel čas za vekomaj izbriše.

Če bi še bil moderator verjemi prjatu da bi te z največjim veseljem
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 21, 2014 18:50

:D :D :D

Samo, če bi se toliko obnavljal, kolikor nabijate, bi bil čoln že obnovljen... :wink:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Feb 21, 2014 18:53

Ti pa bi imel končano letalonosilko :lol: :lol:
Nism mogu da nebi :wink:

lp
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 21, 2014 19:02

Stari ni panike,
nekaterim manjka kak obisk "Ten Ai Buda", jaz nisem med njimi, in sem se zopet dobro nasmejal ( zadnje čase ne vem, kaj je bolje brati, tale post ali šale )

pa še nekaj : Letalonosilka ;)

Letalonosilka je vrsta vojne ladje, ki služi kot plavajoča letalska baza. Krov letalonosilke, njena paluba je ravno grajen, tako da omogoča vzlet in pristanek letal. Pod krovom, v podpalubju pa so v več ravneh, nadstropjih, prostori namenjeni bivanju in delu posadke, vključno s hangarji za letala, delavnicami za popravilo in oskrbo letal, orožja in pripadajoče opreme, ter skladiščnimi prostori v katerih katerih hranijo vse potrebno za oskrbo ljudi in materiala.

Seveda se poraja vprašanje kateri razred bi imel zgrajen... :

- Minas Gerais
- V/STOL
- Colossus
- Essex
- HMS Ark Royal
- HMS Bulwark
- HSM Eale
- Intrepid
- Midway
- Moskva
- Admiral Kuznjecov
- Charles de gaulle
- Clemenceau
- Forrestal
- Kitty hawk
- Nimitz
- USS Enterprise
- USS John F. Kennedy

:arrow:
SlikaSlika

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Feb 21, 2014 19:13

Zdej pa ne vem as ti to pisal al pa MT v tvojem imenu :D :D
Drugače pa mislim da kar USS Enterprise. Za Tex-a se spodobi neki Ameriškega, a ne

:wink:

lp

Ps: upam da tile štirje moderatorji niso vsi na počitnicah in da se očisti vse od osnovne teme.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 21, 2014 19:41

Pa upam, da se zastopiva, o kateri govoriva ...

Slika

Cibro bo pa že tole uredil, itak že malo "z nogo trza", ampak pol bomo pa tudi malo pomagali..
SlikaSlika

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Feb 21, 2014 19:51

Seveda tole iz Star Trek. Sej tut nos letala. Za pomoč Cibrotu ali drugmu, pa sem itak.

lp
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Pe Feb 21, 2014 19:53

Jest sm pa mislu,da je latalonosilka, mašina za nudlce rezat :lol: :lol:
mašinfirer
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Feb 22, 2014 08:53

Tex napisal/-a:Seveda se poraja vprašanje kateri razred bi imel zgrajen... :

Morda tistega poliranega za mušjo eskadriljo in z enim članom posadke? :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Feb 22, 2014 11:10

Če že 'posirjemo' temo - in bo to itak šlo ven od tu - jo pa dajmo temeljito...

@marenostrum
    V resnici niso štirje moderatorji...

To lahko urejajo
      admin (seveda ves forum)
      Cibro in Marchi (kjer sta napisana, jaz kjer sem napisan...)

'moderator'
      je bil zato, da je lahko admin stestiral, če je nam ostalim dal potrebne pravice (ne preveč, pa tudi ne premalo); zna priti prav tudi, če forum začne 'zezati' moderatorje, admina pa ne, da admin lahko razišče problem. Kolikor vem, nikoli ni imel druge vloge od te.

moderator2
      je bil poskus, da bi zlasti takrat, ko admin daljše obdobje nima časa, nekdo drug lahko urejal ves forum. Moderator, ki je takrat uporabljal to registracijo, je pri tem imel premalo izkušenj, tako da se reč ni dobro obnesla - nekaj članov z dobrimi prispevki je imelo vsega skupaj dosti in so se umaknili s foruma in precej drugih je postalo malo preobčutljivih na pretirano moderiranje. Tako zdaj uporabniško ime moderator2 še obstaja, ampak kolikor vem le za rezervo in ima njegovo geslo samo admin.

Moderatorji med Scilo in Karibdo...(Opomba 1 spodaj :wink: )
      Po drugi plati kup članov pričakuje urejanje, ko kdo pretirava s čimerkoli, istočasno pa ne želi (in kdo zna biti vse prej ko prijazen) do moderatorja, ki - pa čeprav upravičeno - poseže v njegov prispevek. Tej podobna izkušnja je vzrok, da je kasaudio nehal biti moderator v eni ali dveh rubrikah.

Preostali moderatorji volontirajo (to počno prostovoljno) med Scilo in Karibdo in 'svoja področja' urejajo po najboljših močeh, ampak takrat, ko pač utegnejo.

Po tretji plati so se nekateri od članov foruma temu pridružili zato, da se - dobri znanci med sabo tudi izven foruma - med sabo malo zbadajo in si nagajajo tudi, ko se ne vidijo - torej nekaj 'socialnemu omrežju podobnega. Ni da ne znajo tudi drugače - izkušenj polna kapa, mislim - ampak če forum postane preveč resna reč, jim začne manjkati tisto mesto, kjer so se lahko zezali, pa to nikogar ni motilo.

Mimogrede, v to mislim da spada tudi to, da Tex na toliko mojih prispevkov potoži 'oh, spet prosti spis', in to največkrat najbrž predeno oziroma ne da bi sploh pogledal vsebino, jaz pa - največkrat le v mislih, da še jaz ne posirjem teme - nazaj 'oh ja, Tex spet teži...'.

Problem pa je, če pretiravajo tam, kjer kdo resno potrebuje info, oziroma proti komu, ki tega ozadja ne pozna. In v to je padel gartner in z njegovim odzivom v tej temi na posranje nekaterih ostalih v njegovi temi zdaj še black_mamba.
    Opomba 1 posebej za Tex-a, da bo lahko posnemal
      Scila in Karibda sta popolnoma morjeplovska asociacija. Bajeslovni pošasti na obeh obalah mesinske ožine sta skoraj gotovo predstava o grozečih obalah - in zlasti vrtincih ob eni, ko je kdo skušal to ožino prepluti močnemu proti toku z galejo - torej z vesli - ali pa jadrom v spremenljivem vetru prej, preden so odkrili latinsko jadro in je bilo verjetno težje pluti v veter.
      Slika: Odisej pri Scili in Karibdi
      Slika

Takole je pa zares...
      Slika
      Preliv sicer ni ravno ozek (3 km ali kaj takega), je pa znan po močnih tokovih zaradi plimovanja in pri severni (sicilski) strani nastaja močan vrtinec, ki je bil po opisu v Odiseji sodeč osnova za ena od pošasti, kaj bi bilo pa za drugo pošast na skali pa še ne uganem.

Verjetno je ena od osnov varne plovbe tam še vedno - vsaj z jadrnico - to, da ploveš skozi ožino ob pravem času, kar zadeva plimne tokove...

Še to...
      Marenostrum, oprosti, ampak Gartner ni pisal nič slabše od tebe - če ti kaj pri tem, kar je napisal, ni všeč, poglej, kaj podobnega lahko popraviš pri sebi. Ne jezik - vsaj v mojih očeh z narečjem, ki je razumljivo, ni nič narobe, zlasti če je narečje lepo. Često je v mojih ušesih kot pesem... Spuščanje na nivo nekoga pa je potrebno le izjemoma, največkrat pa ni dobra rešitev. Za primerjavo - zamisli si, da nekdo sedi v gnojnici in te iz nje 'šprica' z gnojnico... bi bilo smotrno iti na njegov nivo?

In Gartner v tem primeru ni napisal nobene žaljivke, pa tudi nič večje zmede ni naredil v tej temi, kot jo je Tex v mnogih, in kar zadeva razliko v odzivu foruma (ne moderatorjev - Opomba2) na bog-ve-kolikokrat Tex-ovo in tokratno Gartnerjevo zmedo ima Gartner prav - razlika je očitna.

Meni je žal, da je šel - že do zdaj je napisal nekaj zanimivih reči, ljudje so pa večinoma sposobni še rasti in morda se prav iz tega tokrat nauči, da se, če ga spravi v slabo voljo eden, zaradi tega ne znese nad nekom drugim.

Opomba 2
    Matejc recimo - ko je pri mašini - počisti oglase kogarkoli, če ne spadajo v navtiko; tam nihče nima nobenega 'popusta'. Sicer pa smo različni in ne ravnamo vsi čisto enako.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » So Feb 22, 2014 11:24

MT je napisu:
Še to...

Marenostrum, oprosti, ampak Gartner ni pisal nič slabše od tebe - če ti kaj pri tem, kar je napisal, ni všeč, poglej, kaj podobnega lahko popraviš pri sebi. Ne jezik - vsaj v mojih očeh z narečjem, ki je razumljivo, ni nič narobe, zlasti če je narečje lepo. Često je v mojih ušesih kot pesem... Spuščanje na nivo nekoga pa je potrebno le izjemoma, največkrat pa ni dobra rešitev. Za primerjavo - zamisli si, da nekdo sedi v gnojnici in te iz nje 'šprica' z gnojnico... bi bilo smotrno iti na njegov nivo?

In Gartner v tem primeru ni napisal nobene žaljivke, pa tudi nič večje zmede ni naredil v tej temi, kot jo je Tex v mnogih, in kar zadeva razliko v odzivu foruma (ne moderatorjev - Opomba2) na bog-ve-kolikokrat Tex-ovo in tokratno Gartnerjevo zmedo ima Gartner prav - razlika je očitna.

Meni je žal, da je šel - že do zdaj je napisal nekaj zanimivih reči, ljudje so pa večinoma sposobni še rasti in morda se prav iz tega tokrat nauči, da se, če ga spravi v slabo voljo eden, zaradi tega ne znese nad nekom drugim.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

MT tako si ti razlagaš pisano in napisano. Ni pa rečeno da si prou razlagaš. No u tem primeru si se hudo zmotil in je tvoje pojasnilo samemu seb, total zgrešeno. In pa primer z gnojnico :lol: . Nima ne repa ne glave. Torej nobene logike z realnostjo.
Sicer pa, a je kdo tuki zaprosu tebe, da komentiraš pisanja, katera se tebe ne dotikajo. Če te je kdo, komentiraj njega. Jest te nism prosu. Torej...

lp
Nazadnje spremenil marenostrum, dne So Feb 22, 2014 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » So Feb 22, 2014 11:28

MT je napisu:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Dej MT, preber si še enkrat tvoj stavk. Taprvi :roll: :roll:

Da nas omenja z cucki in da lajamo, pa ni žaljivo do nas in do foruma. Ne vem a si kje na višini, recimo Mont Blanc, ali više, kjer primankuje kisika in je razmišlanje oteženo, al pa je kaj druzga :oops: .

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: matjaz007 in 6 gostov