Mercury 40 402 ne vžge
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ali slučajno kdo ve, kaj mora stator pokazati na multimetru (ali čem drugem), če je OK/ni OK, tako da bi lahko pomeril, preden išče drugega za poskušanje?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Magnet dol dobit je itak brez original abcigra ponavad nemogoče... ko vzameš dol matico od magneta se vidi kajla in če ti je odstriglo kajlo potem boš vrjetno opazo. Ampak če bi jo odstriglo bi ti dobil magnet z ne preveč muke dol. Maš pa na vztrajniku ziher označen TDC(top dead center) in če daš tdc na cahn potem mora bit prvi cilinder(ponavadi zgornji) na vrhu(se pravi na taktu vžiganja). Če to štima potem ni odstriglo kajle. Si prepričan da so uplinjači izpravni? In da so nepovratne lamele izpravne? Če ne boš rešil lahko prripelješ do mene (štore). Ta in drugi teden sem še doma potem grem pa našega Merca mučit 
Marcel_Mastnak napisal/-a:Magnet dol dobit je itak brez original abcigra ponavad nemogoče... ko vzameš dol matico od magneta se vidi kajla in če ti je odstriglo kajlo potem boš vrjetno opazo. Ampak če bi jo odstriglo bi ti dobil magnet z ne preveč muke dol. Maš pa na vztrajniku ziher označen TDC(top dead center) in če daš tdc na cahn potem mora bit prvi cilinder(ponavadi zgornji) na vrhu(se pravi na taktu vžiganja). Če to štima potem ni odstriglo kajle. Si prepričan da so uplinjači izpravni? In da so nepovratne lamele izpravne? Če ne boš rešil lahko prripelješ do mene (štore). Ta in drugi teden sem še doma potem grem pa našega Merca mučit
Zdravo ima samo en vplinjač kje pa so nepovratne lamele?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Tvoj mislim da jih ma na ohišju ležajev glavne gredi kakor Merc 500 ampak nevem pa če se vidijo ko snameš uplinjač. Preizkusiš jih tako da snameš uplinjač in na motor nasloniš(na mesto uplinjača) neko gumijasto cev približno istega premera kot je difuzor al pa če maš srečo da maš takšno ki se na tesno usede v difuzor. U glavnem tesnit mora na motor in nato na drugi strani nasloniš na usta in ko pihneš not mora zrak it skoz(sicer nekoliko ovirano) ko pa vdihneš pa ne sme prepuščat praktično nič zraka. U tem primeru so lamele izpravne. Če pa lahko vdihneš pa je katera počila kar pa pomeni komplet motor podret. Sicer se to ne dogaja pogosto ampak se pa kdaj pa kdaj komu tud to zgodi. Uplinjač si dobro prepihal čez vse kanale s kompresorjem?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Marcel_Mastnak napisal/-a:Odvisno od motorja. A maš akumulator? Če nimaš potem je lahko težava v dovajanju elektrike ja. AMpak če praviš da najprej ima 15V potem pa nič je bolj vrjetno da je šel regulator. Čene pa poskusi dovajat elektriko na powerpack iz akumulatorja in če je to krivo potem bo laufalo.
Imam aku.vendar samo za šterter kako pa naj vežem na powerpack
Stator je pa takšen
http://www.ebay.com/itm/NEW-STATOR-MERC ... 56&vxp=mtr
Živijo!
Mal predolgo se že mučiš z temle mercom.
Ali ti mehanik ni znal povedati končne diagnoze ?
Če ne potem ni mehanik za outbord motorje.
Ne poskušaj z direktnim priklopom Akumulatorja na vžigalno enoto CDI.
Se po pokadilo.
Glej na daljavo po shemi ti priporočam tole. odklopi Usmernik (Recitiefer) v načrtu in sicer rumeni žici. prav tako odklopi žico za stop ki gre na (engine harnes) ne razberem barve ni čitljivo.
Še prej pa preveri če se vztrajnik ni zavrtel na glavni gredi ali je moznik (kajla) cel . kar pomeni ali je signal za vžig na pravem mestu.
Ali ste preverili signale iz dajalnika impulza (trigger plate).
Potem poskusi vžgat. in pomeri napetost na rdeči in modri žici, ki pelje v CDI. Ampak meri izmenično napetost ne istosmerne.
če ne bo potem pa poskus menjave CDI enote. ali dajalnika impulza (trigger plate)
Da bi pregorel generator je samo 1% možnosti razen če je mehansko poškodovan.
P.S. iz kje si?
Se po pokadilo.
Glej na daljavo po shemi ti priporočam tole. odklopi Usmernik (Recitiefer) v načrtu in sicer rumeni žici. prav tako odklopi žico za stop ki gre na (engine harnes) ne razberem barve ni čitljivo.
Še prej pa preveri če se vztrajnik ni zavrtel na glavni gredi ali je moznik (kajla) cel . kar pomeni ali je signal za vžig na pravem mestu.
Potem poskusi vžgat. in pomeri napetost na rdeči in modri žici, ki pelje v CDI. Ampak meri izmenično napetost ne istosmerne.
če ne bo potem pa poskus menjave CDI enote. ali dajalnika impulza (trigger plate)
P.S. iz kje si?
Mato 
mato napisal/-a:Živijo!
Se po pokadilo.
P.S. iz kje si?
Hvala za odgovor.
trigger plate deluje je pa stator na eni strani malce vijoličast kot bi bil malo pregret se mi zdi kot,da bi magnet ribal po njem.Magnet je pa tako kot mora bit.Je pa res,da je bil en kabel iz trigger plate malce poškodovan ,ker je ribal po magnetu ampak sem ga izoliral.
Sem pa iz okolice Žalca.
Danes sem se spet mučil najprej sem v nulo uredil kable na trigger plate
signali lepo delajo,nato sem očistil in rahlo obrusil manet in stator.
Nato sem začel z merjenjem iz statorja sem na modri žici dobil 40V izmenično na maso na rdeči pa 20V na maso. Sem klical mehanika in je dejal,da je to dovol.
Z eletronike proti špuli pa dobim 8V,pa ne vžge iskra pa je rdečkaste barve zakaj je rdeča če bi morala biti modra
signali lepo delajo,nato sem očistil in rahlo obrusil manet in stator.
Nato sem začel z merjenjem iz statorja sem na modri žici dobil 40V izmenično na maso na rdeči pa 20V na maso. Sem klical mehanika in je dejal,da je to dovol.
Z eletronike proti špuli pa dobim 8V,pa ne vžge iskra pa je rdečkaste barve zakaj je rdeča če bi morala biti modra
Živijo!
ne meri proti masi, meri med žicama.
tukaj ni še nič povezano na maso.
tukaj imaš on line service manual, samo je najbrž za mlajši motor:
http://boatinfo.no/lib/mercury/manuals/30-40.html#/74
Poglej na strani 74 kako se pomeri in kakšne so vrednosti preberi cel del 2 - elektrika.
ali si poskusil odklopiti eno in drugo vžigalno tuljavo. velikokrat sta vezani vzporedno. in če je ena slaba ne bo nič.
ne meri proti masi, meri med žicama.
tukaj ni še nič povezano na maso.
tukaj imaš on line service manual, samo je najbrž za mlajši motor:
http://boatinfo.no/lib/mercury/manuals/30-40.html#/74
Poglej na strani 74 kako se pomeri in kakšne so vrednosti preberi cel del 2 - elektrika.
ali si poskusil odklopiti eno in drugo vžigalno tuljavo. velikokrat sta vezani vzporedno. in če je ena slaba ne bo nič.
Mato 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov