Prezračevanje bencinskih hlapov
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
http://www.xn--elim-kbb.si/ventilator-z ... lower-6580
vzel sem takega, samo 75mm široke.
nekaj potegne ven, samo zdej morem spet narediti še eno luknjo za zrak ki bo šel not. Mogoče bom na drugi strani dal tudi ventilator ki bo vlekel zrak not. To bom še videl.
vzel sem takega, samo 75mm široke.
nekaj potegne ven, samo zdej morem spet narediti še eno luknjo za zrak ki bo šel not. Mogoče bom na drugi strani dal tudi ventilator ki bo vlekel zrak not. To bom še videl.
Re: Prezračevanje bencinskih hlapov
imam en problem.butast ampak vseeno..namreč v kabini imam smrad bo benzinu. Prav tako smrdi po celotnem prostoru pod zadnjo klopjo...rezervoar je nameščen posebaj pod sredino čolna...čoln je okrog in okrog odprt oz so narejeni prekati ampak se smrad širi in posledično smrdi tudi iz servisnih odprtin po kabini...
Pod zadnjo skopjo so nameščene pumpe in separator...pregledal sem vse cevke in nikjer ne opazim da bi bilo kaj poškodovano ali predrto...cevke potem zginejo v drug prekat kamor je rezervoar...
Na čolnu je vgrajeno prezračevanje trupa...in naj bi prižgal vsakič pred uporabo...ampak se mi zdi da to smrada ne bo odpravilo...a je imel kdo podoben problem in je našel vzrok ??? oziroma kako naj najdem vzrok hlapov benzina (razen s šibico)
p.s.: ene par mi jih je že reklo...da pač tega smrada ne bom odpravil in naj bi to bilo normalno...
slike cevi in pumpe ki pride ven iz rezervoarja:

Pod zadnjo skopjo so nameščene pumpe in separator...pregledal sem vse cevke in nikjer ne opazim da bi bilo kaj poškodovano ali predrto...cevke potem zginejo v drug prekat kamor je rezervoar...
Na čolnu je vgrajeno prezračevanje trupa...in naj bi prižgal vsakič pred uporabo...ampak se mi zdi da to smrada ne bo odpravilo...a je imel kdo podoben problem in je našel vzrok ??? oziroma kako naj najdem vzrok hlapov benzina (razen s šibico)
p.s.: ene par mi jih je že reklo...da pač tega smrada ne bom odpravil in naj bi to bilo normalno...
slike cevi in pumpe ki pride ven iz rezervoarja:

Imaš slučajno inox rezervar?
Zna bit da pušča. Lahko tako malo, da samo smrdi, luže pa ni. Ne vem zakaj bi smrdelo če nič ne pušča.
Lp Miha
Zna bit da pušča. Lahko tako malo, da samo smrdi, luže pa ni. Ne vem zakaj bi smrdelo če nič ne pušča.
Lp Miha
po pravici ne vem kakšen je rezervoar, ker je vgrajen spodaj, pokrov oz dno krme je pa vijačeno in zatisnjeno s tesnilno maso in ne bi rad po nepotrebnem razdiral vsega...bo pa očitno potrebno...sem vohal iz tistih dveh lukenj, ki prideta iz prostora z rezervoarjem, pa ni vohat benzina...tako da ne vem od kje vse to...se pravi če razumem ni normalno to da je vonj po benzinskih hlapih...
Me čudi zakaj ima potem čoln serijsko vgrajeno prezračevanje trupa čolna...
Me čudi zakaj ima potem čoln serijsko vgrajeno prezračevanje trupa čolna...
Mogoče bi vrgu šibico v luknjo in se bo pokrov sam odstranu..zlooo na hitro.
Sori mal heca.Resno pa tko..jaz bi pokrov odpru pa če je z zlatim kitom zabasan.Saj boš nazaj v redu porihtal,pa točno boš vedu v kakem stanju je kesl,napeljava in vse ostalo.Matr sej morda sediš nad bombo..
Možno je tudi, da je kje porozna cev za nalivanje goriva v rezervoar, oziroma cev za oddušnik
Bi veljalo preverit tudi to
Koliko pa je star čoln
Bi veljalo preverit tudi to
Koliko pa je star čoln
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Točn tko...res z bencinom se ni za hecat sploh v vročih dneh ko je tud v podnu bolj toplo.In ko boš odprl bo veliko jasnejše slika vsega.
ja sej glih tako bo potrebno naredit...čoln je star 5 let tako da ravno zaradi dotrajanosti ne bi smelo bit...me pa zdej matra, kam je speljan oddušek iz rezervarja- mogoče se je iztaknila cev odduška...to bom pa videl ko bom odprt pokrov...za vikend bo akcija...že vidm 
Od kdaj pa opažaš ta vonj po bencinu 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
ta čoln imam šele od septembra in moram rečt da že od začetka je ta vonj prisoten...je pa tako, da ko smo bili na morju oz tudi ko smo spali na čolnu se mi ni zdelo da kaj smrdi...tudi tiste ventilacije nisem nikoli vžigal.mogoče ker se navadiš smrada ali pa ker se sroti malo lufta -ne vem,..ko pa je čoln doma v garaži se to bolj pozna...še posebej ko po nekaj tednih odpreš kabino in dvigneš klop je ta vonj kar intenziven...pa niti ne po benzinu ampak po zatohlih hlapih...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov