Olje pušča na peti izvenkrmnega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Super hvala!
Samo nekaj še .
Tukaj ta vzame šalčko ven, ker je zanič.
Moja je bila lansko leto še čisto ok, verjetno še bo sedaj.Zanima pa me če jo moram za zamenjavo semeringov ven spravit, al se da tudi tako menjat semeringe, ko je šalčka noter?
Sprašujem namreč samo zato, da vem kaj naročit.
Aja pa še to - tukaj sta dve tesnili ne?Ena na peti in ena na pumpi?
Hvala
Samo nekaj še .
Tukaj ta vzame šalčko ven, ker je zanič.
Moja je bila lansko leto še čisto ok, verjetno še bo sedaj.Zanima pa me če jo moram za zamenjavo semeringov ven spravit, al se da tudi tako menjat semeringe, ko je šalčka noter?
Sprašujem namreč samo zato, da vem kaj naročit.
Aja pa še to - tukaj sta dve tesnili ne?Ena na peti in ena na pumpi?
Hvala
jonyyy napisal/-a:...imaš 2 semeringa eden je obrnjen proti vodi torej impelerju , drugi pa proti olju v peti (zaradi hlajenja)
Pri moji Yamahi sta oba semeringa obrnjena v isto smer in kakor jaz zastopim tesnenje preprečujeta vdor vode v peto
slika
klemen napisal/-a:jonyyy napisal/-a:...imaš 2 semeringa eden je obrnjen proti vodi torej impelerju , drugi pa proti olju v peti (zaradi hlajenja)
Pri moji Yamahi sta oba semeringa obrnjena v isto smer in kakor jaz zastopim tesnenje preprečujeta vdor vode v peto
slika
Pri meni isto!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
v vse moje pumpe do sedaj , sta šla dva semeringa. poglej če si mogoče ležaj premaknil z mesta. in ne pri tomos 18 je eden semering proti olju in eden proti vodi. ker čene ni hlajenja in se semering scvre. kako je pa pri vaši yamahi pa nevem. v originalu je tomos imel enojni semering z 2 fedri, ki je bil velikosti za dva navadna. ampak teh semeringov se neda več dobiti.
Pri meni je bil en semerin širine 7 mm ter 2 fedri.
Kar se tiče ležaja je pa tak, da ko dam pumpo gor(brez semeringov)sta ležaj ter na osovini tisti širši kjer pride gor ležaj na isti višini. Širši del je na osovini drejan ali je gor nataknjen(sprašujem, zato, da če bi ležaj dol pomaknil ter naredil prostor za dva semeringa).
Kar se tiče ležaja je pa tak, da ko dam pumpo gor(brez semeringov)sta ležaj ter na osovini tisti širši kjer pride gor ležaj na isti višini. Širši del je na osovini drejan ali je gor nataknjen(sprašujem, zato, da če bi ležaj dol pomaknil ter naredil prostor za dva semeringa).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov