janadino napisal/-a:Človek sprašuje o hidravličnem volanu na čolnu eni pa spet delate doktorsko disertacijo o oljih, mopedih, avtomobilih, peciklih pa nvm čem vse....
In sedaj ve vse drugo, samo to ne, če je smiselno montirati hidravlični volan. Samo glede na vašo kompliciranje bo verjetno vse skupaj raje prodal in šel na kajak.
če se uporabnik ne bi vtikal v te stvari in vedno poklical servis, potem bi bila ta debata odveč. tako pa vsak od vas naliva kar nekaj v te sisteme, in nekaj časa dela, nekomu za vami pa stvar crkne. in če sedaj se dejansko stanje razširjeno razloži - nisem pisal o nobenih zavorah etc ampak hidravliki kot sistemu, ter na kaj je treba bit pozoren pri oljih.
Če je to zate preveč oziroma brezveno parlamentiranje, potem si v napačni temi. Tu smo da si pomagamo, ne da za vsak razširjen zapis nekdo dobi za vrat, da neki kvazi znanstveniki nekaj kvasijo. Najhujši so določeni primerki, kateri so visoko cenjeni s strani uporabnikov foruma, pa se obnašajo arogantno do nekaterih, ko mu pa v njegovi "stroki" dokažeš da bluzi in da je v zmoti, pa zapuščajo forum. kot da je edini na svetu ki nekaj ve o tisti stvari.
Aegir: kaj ti pomaga hidravličen volan, če je mehanski sklop (zglobi etc) zjahan in imaš isto luft. Hidravlika nadomesti samo zajlo, in v primeru okvare si konec. zajlo boš nekak poštukal, ali pa kupil na prvem otoku, dobil rabljeno...cev za hidravliko ali pokvarjeno pumpo zrihtal - boš pa šele za naslednjo sezono. jaz sem jo mel na Yamahi, pa zato cilinder prodajam, ker sem ga vrgel dol in zmontiral zajlo. na tavelkem imam hidravliko, ker drugače že ne gre več.