Bojler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pri meni ima bojler zaenkrat gor le kabel za elektriko in vn iz njega topla ter vanj mrzla voda.
Ima dve cevi za priklop na motor, da bi ga grela voda, ki hladi motor, ampak to ni priklopljeno. Zanima me kam na motorju naj bi bilo to priklopljeno, da probam vzpostavit delovanje.Mislim, da obstaja tudi skriti razlog, da to ni priklopljeno... verjetno je to notranjo cev prežrlo in spušča, tako da bom rabil še mojstra, ki bi mi po demontaži ta bojler uštimal.

Ima dve cevi za priklop na motor, da bi ga grela voda, ki hladi motor, ampak to ni priklopljeno. Zanima me kam na motorju naj bi bilo to priklopljeno, da probam vzpostavit delovanje.Mislim, da obstaja tudi skriti razlog, da to ni priklopljeno... verjetno je to notranjo cev prežrlo in spušča, tako da bom rabil še mojstra, ki bi mi po demontaži ta bojler uštimal.

Wellcraft 2600 Martinique
Bojler zdej mam, štrom dela, niso mi pa geniji na servisu skuplali to na motor, da bi hladilna voda od motorja grela vodo v bojlerju. Seveda bom sam to skuplal, skrbi pa me kje naj izvedem ta obhod, da bo motor še vedno dobival dovolj vode za normalno hlajenje.
Zdi se mi namreč, da so cevi po motorju krepko večjega preseka kot pa cevčice v bojlerju kjer naj bi to krožilo, kar posledično pomeni, da voda v bojlerju bo že topla, ampak ne vem če bo dovolj vode naprej z amotor pohladit...
Zdi se mi namreč, da so cevi po motorju krepko večjega preseka kot pa cevčice v bojlerju kjer naj bi to krožilo, kar posledično pomeni, da voda v bojlerju bo že topla, ampak ne vem če bo dovolj vode naprej z amotor pohladit...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
No. 1 napisal/-a:Bojler zdej mam, štrom dela, niso mi pa geniji na servisu skuplali to na motor, da bi hladilna voda od motorja grela vodo v bojlerju. Seveda bom sam to skuplal, skrbi pa me kje naj izvedem ta obhod, da bo motor še vedno dobival dovolj vode za normalno hlajenje.
Saj gre, če pa slučajno ne bo dovolj pretoka pa vmes vgradiš črpalko, da bo naredila malce večji tlak, ki bo kompenziral pretok zaradi ožjih cevčic.
Res je manjše cevi obstajajo in gredo iz kolektorja gor na termostat. Naj bi dal tu vmes priklop na bojler?
Se pravi bi voda iz desnega kolektorja šla skozi bojler in potem nazaj na termostat oz. obratno ker ne vem v kateri smeri teče.
Na Bojlerju so priključki 1/2 cole, kaj zaenga hudiča naj gor našraufam, da bom lahko takšno cev, kot gre sedaj od termostata pa do kolektorja gor navil in dal klobn čez?

Se pravi bi voda iz desnega kolektorja šla skozi bojler in potem nazaj na termostat oz. obratno ker ne vem v kateri smeri teče.
Na Bojlerju so priključki 1/2 cole, kaj zaenga hudiča naj gor našraufam, da bom lahko takšno cev, kot gre sedaj od termostata pa do kolektorja gor navil in dal klobn čez?

Roberth1 napisal/-a:Če si kje blizu Poreča, ti lahko pokažem, kako je povezano.
V pisarni v lublani, dej kako fotko zabriš gor... pridem pa v petek dol in trudim se da bi v soboto izplul za 3 tedne... tišči pa me še tole in priklop elektrike iz obale-k so mi neki narobe zvezal... pa že mesec čakam da odjebejeo kar so zajebal
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov