Odstranitev črnega tanka?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Nazadnje spremenil skiathos, dne Sr Jan 27, 2016 21:04, skupaj popravljeno 2 krat.
www.sailingtimy.com
Tex napisal/-a:Katie sem razumel, vendar vsak,ki ima malo pameti ve, kam se gre v marini na wc, tako da temu posvečat pozornost je brezveze, govorimo o barki na vodi, če si v marini itak da greš v kopalnico oz gre 90% ljudi.
Ko smo v zalivu na boji ali sidru, če je nuja, obiščemo lokalno oštarijo. Pogosto je praksa taka, da gremo na jutranjo kavico in na WC. No meni osebno se javni WCji gravžajo tako da mora zadeva počakati na odprto morje. Na barki smo zmenjeni, da se serje med plovbo, v zalivih definitivno ne.
Balvanida z 200 ljudmi je problematična v več pogledih. Sploh množične lokacije, ki žal niso redke, so problematične. Tudi kar se tiče olja, nafte..., ko pred odhodom 100 plovil v Maračolu zakurbla motor ...
Zato pa čisto resno poudarjam, če se človek prehranjuje zmerno mediteransko
Nazadnje spremenil Marchi, dne Sr Dec 16, 2015 15:19, skupaj popravljeno 1 krat.
al napisal/-a:Marchi napisal/-a:Zato pa čisto resno poudarjam, če se človek prehranjuje zmerno mediteransko, zmanjša svoje "izpuste" na minimum. Razlika v teži oz. kubikaži sranja je očitna, pa še zdravo je
pol najboljš, da greš z Jadranko Juras na morje![]()
jaz pač šnicel na šnicel...
Če jaz šnicel na šnicel, potem ne grem na skret cel teden. Pa tud če
Da se malo vrnem na temo ker srali pa NE BOSTE
Tudi meni se je že zgodilo, da se je izpust iz črnega tanka zamašil in je odpadna voda kljub odprtemu izpustnemu ventilu kar rasla. Ko je bil tank že 3/4 poln sem se odločil za drastični ukrep in skozi školjko...... ta taaaa .... izplaknil v tank 2 kapsuli za kemični WC. Seveda sem ventil zaprl, da se je vse lepo "skuhalo".
Od takrat problema z iztokom iz tanka več ni.
Tudi meni se je že zgodilo, da se je izpust iz črnega tanka zamašil in je odpadna voda kljub odprtemu izpustnemu ventilu kar rasla. Ko je bil tank že 3/4 poln sem se odločil za drastični ukrep in skozi školjko...... ta taaaa .... izplaknil v tank 2 kapsuli za kemični WC. Seveda sem ventil zaprl, da se je vse lepo "skuhalo".
Od takrat problema z iztokom iz tanka več ni.
@skiatos, pogovor bi lahko tekel malo lepše, neprestano me nekaj obkladaš malo se zamisli,ker tole ni način kulturnega pogovora
Torej, po tvoje wc ne uporabljaš v zalivih, ampak greš z lopatko naredit nagazno mino na kopno ?! je to kaj bolje ? ali pa ga 3 dni notr držiš, ni kaj dober si,kapo dol !
RECIMO, en mesec biti na enem mestu je kar problem,to skoraj vsi vedo, saj zmanjka vseh drugih potrebnih stvari,preden imaš črn tank poln in jih moraš iti iskat ter sproti sprazniš na odprtem morju tudi tank.
Ampak reciva po tvoje, ja mesec dni v zalivu, kaj je problem, ko imaš polno, zakurblaš in se odpelješ za 15min ven, napolniš baterije in sprazniš tank - simpl...
Vem nimaš nič proti, vendar ga nimaš, ker zakonsko ni obvezen ! Razumem, pridem se ti usrat na vrt, ker zakonsko ni prepovedano
@marchi, tudi ta z lokalno oštarijo je malce huda,ampak gre, dokler te gleda gostinec
haha si me pa nasmejal, z tisto zmerno mediteransko
šponaš samo vodo in prepečenec, pa mesec dni ne rabiš WC
opcija je
ampak jaz si tudi na barki privoščim zmerno balkansko hrano
pa kakšen texaški steak
poplaknem ga pa z jim beam-om in pivcem ob družbi Sinatre in Casha. Včasih pride pa tudi sosed na obisk, to je pol sranja
No ja, pravilna uporaba mornarskega wc-ja in črnega tanka je ključnega pomena za njegovo delovanje !
Pogrešam MT-ja in kakšen njegov prosti spis
Torej, po tvoje wc ne uporabljaš v zalivih, ampak greš z lopatko naredit nagazno mino na kopno ?! je to kaj bolje ? ali pa ga 3 dni notr držiš, ni kaj dober si,kapo dol !
RECIMO, en mesec biti na enem mestu je kar problem,to skoraj vsi vedo, saj zmanjka vseh drugih potrebnih stvari,preden imaš črn tank poln in jih moraš iti iskat ter sproti sprazniš na odprtem morju tudi tank.
Ampak reciva po tvoje, ja mesec dni v zalivu, kaj je problem, ko imaš polno, zakurblaš in se odpelješ za 15min ven, napolniš baterije in sprazniš tank - simpl...
Vem nimaš nič proti, vendar ga nimaš, ker zakonsko ni obvezen ! Razumem, pridem se ti usrat na vrt, ker zakonsko ni prepovedano
@marchi, tudi ta z lokalno oštarijo je malce huda,ampak gre, dokler te gleda gostinec
haha si me pa nasmejal, z tisto zmerno mediteransko
ampak jaz si tudi na barki privoščim zmerno balkansko hrano
No ja, pravilna uporaba mornarskega wc-ja in črnega tanka je ključnega pomena za njegovo delovanje !
Pogrešam MT-ja in kakšen njegov prosti spis

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost