Gorivo za Webasto

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Nov 29, 2016 23:23

Jaz imam poseben tank za Webasto, v njem je vedno samo nafta, tista iz Ine ob morju, prve, ki jo vidim, v motornem tanku je tudi bencin iz Ine, menda ima pri njih ful vode zraven, samo jaz na separatorju pri tanku niti na motorju še nisem zasledil niti kapljice vode... Ne vem ali imam srečo, ali pa nekaterim kje drugje voda notri teče... :lol:

Ker pa smo pri Webastu, jaz kurilca ne bi vlival notri, se ne splača, ker letno pokuri ta hudič res smešno malo. Na barki res nisem pozimi, vendar letos se je grelo kar precej v maju in pa potem sem grel 1 dan okrog 15. avgusta, nato pa vsak viden v drugi polovici septembra in oktobra... Webasto je pri meni prižgan od petka zvečer, pa do ponedeljka zjutraj, itak vse samo dela, še nikoli ni nič štrajkal, vsega skupaj se spomnim, da sem enkrat slišal da je momentalno ugasnil pri polni moči, elektronika je to ugotovila, ga normalno prvo malo ohladila z max. vrtljaji (enako kot če ga ugasneš), nato pa po kakih dveh minutah normalno spet zaštartala z ognjem, nakar je deloval BP. Kakšen je bil vzdrok temu ne vem, mogoče kaka napaka, smet, zračni mehurček, ne vem... Ampak to je bilo vse kar vem.

Me pa zanima kakšen Webasto ima Edo, da mu je pokuril 1 liter petroleja v 1.5 ure? Je to neka ogromna zadeva, saj kakih 6 ali 7 kW in na polni moči delovanja?
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Nov 29, 2016 23:35

Webasto Air Top EVO 5500, Kupljen nov 2007. Morda je laufal tudi dlje časa. Ne spomnim se več natančno- 2 leti je od tega. Ampak res je delal s polno močjo. V barki je bilo ob prihodu ca +4st.C. Zunaj pa kakšna stopinja več.
https://www.webasto.com/fileadmin/webas ... 0-5500.pdf
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Nov 29, 2016 23:45

EDO napisal/-a:Webasto Air Top EVO 5500, Kupljen nov 2007. Morda je laufal tudi dlje časa. Ne spomnim se več natančno- 2 leti je od tega. Ampak res je delal s polno močjo. V barki je bilo ob prihodu ca +4st.C. Zunaj pa kakšna stopinja več.
https://www.webasto.com/fileadmin/webas ... 0-5500.pdf

Aham, na polni moči potem res to pogoltne v kakih dveh urah... Moj 2kW tudi kuri 0.2 l/h na polni moči, potem pa gledam, da celo noč, recimo 10 ur nikoli ne pokuri več kot 1 liter... Dela na mali moči, včasih tudi ugaša vmes, ker je še najmanjša moč preveč....
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Nov 30, 2016 10:15

kr3mn1 napisal/-a:petrol center kranj, 84L
petrol primskovo kranj 86L
Shell austria Villach 74L

Tank 80L!

Vedno 750km. Kle je razlika v "kvaliteti" nafte. V nategu

Tole bo držalo k prbit.Mi pa računamo ta pa ona nafta, števci na pumpah, ti so kurbe.
mašinfirer
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Nov 30, 2016 10:24

habibi Vll napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:petrol center kranj, 84L
petrol primskovo kranj 86L
Shell austria Villach 74L

Tank 80L!

Vedno 750km. Kle je razlika v "kvaliteti" nafte. V nategu

Tole bo držalo k prbit.Mi pa računamo ta pa ona nafta, števci na pumpah, ti so kurbe.

Verjetno res.. kot sem jaz že pred leti govoril s prijateljem, ki vozi cisterno in razvaža gorivo iz Kopra po benc.črpalkah v Slo... na Serminu vedno črpa iz istega rezervoarja, neglede ali potem pelje na Petrol, OMV, Agip ali Shell ...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Nov 30, 2016 11:28

Vse črpalke goriva so testirane in prav vsaka ima odstopanja pri črpanju goriva in razlika v prevoženih km je gotovo v tem in pa v načinu vožnje. Je pa tudi v lahko v kvaliteti ker aditive pa dodajajo vsak posebej. Pri plinu vem da so imeli lastniki lpg probleme pozimi ,ker je bila razlicna mesanica propan - butan.
Pri webastu pa je razlika v moči gorilca in temperaturi goriva (doma- barka)eni požrejo tudi odpadno olje, druge pa muči že parafin med gorivom.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Nov 30, 2016 11:32

aleks09 napisal/-a:Verjetno res.. kot sem jaz že pred leti govoril s prijateljem, ki vozi cisterno in razvaža gorivo iz Kopra po benc.črpalkah v Slo... na Serminu vedno črpa iz istega rezervoarja, neglede ali potem pelje na Petrol, OMV, Agip ali Shell ...

Točno tako. Enako mi je povedal kolega, ki dela na Petrolu.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Nov 30, 2016 12:19

Ma kakšen webasto. Drva so zakon :D :D

Slika
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Nov 30, 2016 14:57

Slika

Slika

:shock:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Nov 30, 2016 17:43

Zdej si pa vse zaj... kako se bomo pa zdej kregal k je vse dokumentirano :twisted: :twisted:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Nov 30, 2016 18:55

jest sm mel isti post in svoje slike ze spisane tu, pa sem ga pobrisal, ker se mi ne da kregat z ljudmi, ki naredijo 150-200 km več z istim avtom na istih relacijah z ENAKO litrov. Pri tem da je v avstriji nafta po 1 euro, pri nas pa po 1.1, se lahko vprašamo(sli skregamo), ali se splača na agip (ki ma pomoje lih 3 bencinske v slo, pa še to je ena v Vodicah, druga pa še bolj bogu ispod nogu na Knežaku) vozit ekstra nafto iz rusije, da nas potem še pumpar nategne, ampak tudi s pekočo rito je lepše spat, če si prepričan da si prišparal, pa naj košta kar hoče.
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Sr Nov 30, 2016 19:53

evovii napisal/-a:Ma kakšen webasto. Drva so zakon :D :D

Slika

A ni tole grelec na nafto ?
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 30, 2016 21:09

ampak ste eni dlakocepski tečneži nekteri.Tankite kar čte in kje čte.Men je fajn da sem tle tole začel pisat,sem dobu EN FAJN PRISPEVEK OD EDOTA.Sedaj vem kak bom webasto spucal.Edo dam za pijačo, ko se vidiva.
Lahk pa še kako rečemo o debelini olagumijev,tle so pa baje Durex ovi tanartaboljš,ker v lateksu ni biodizla..torej so iz ruske nafte al pa kitajske...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Nov 30, 2016 21:19

polanc, ni letel nate.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Nov 30, 2016 22:13

Seveda ne. Vsak je povedal svoje mnenje o tem in to je to.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 50 gostov