1k ali 2 k epoxi primer
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
pešekan napisal/-a:kaj pa če nogo preštriham z epoxi primerom in nato čez srebrn avtolak?
Ce avtolak dopusca nanos na epoxi lahko. Anpak avtolak na pogon morda ni najboljsa resitev.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kaj pa pravite na "vikend namig", da grem v merkur po nek dvokomponentni aluminij, poflikam neravnine kokr jih je, to zbrusim in je dejansko brez kita, čez dam nek wash primer (ne vem točno kaj je to), potem tapravo barvo za peto in čez potem velox primer, pa pol čez še af?
Je to preveč kompliciranja in je čisto dovolj velox primer pa velox af čez (penzl)?
Je to preveč kompliciranja in je čisto dovolj velox primer pa velox af čez (penzl)?
Wellcraft 2600 Martinique
PO vseh kompliciranjih je zmagalo izkušeno mnenje in velox primer in af gre na peto in transom, propelerji iz inoxa pa se ne bodo mazali naj se svetijo.
Dilema je koliko prej mazati preden grem v vodo?
Trenutno je vse razdrto in očiščeno, nekaj zgodbic je da ne mazati ko je pod 20C ampak kakor gledam to ne drži ravno:
http://www.antifoulingpaint.net/applyingvelox.html
Bolj me zanima kako je z "šlatanjem", ko si vse že namazal in pobarval, potem pa npr želim montirati gimbal, cilindre za hirauliko, cevi za hidrauliko... in pa čakati za v vodo še cca. 3 tedne preden bo vse komplet?
Dilema je koliko prej mazati preden grem v vodo?
Trenutno je vse razdrto in očiščeno, nekaj zgodbic je da ne mazati ko je pod 20C ampak kakor gledam to ne drži ravno:
Bolj me zanima kako je z "šlatanjem", ko si vse že namazal in pobarval, potem pa npr želim montirati gimbal, cilindre za hirauliko, cevi za hidrauliko... in pa čakati za v vodo še cca. 3 tedne preden bo vse komplet?
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:24, skupaj popravljeno 1 krat.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Rekel mi je človek, ki ga uporablja(Velox), da če ne delaš točno tako kot je predpisano, barva ne bo držala.Torej, temp.mora bit nad 20 stopinj in vsak tanek premaz(3x) sledi točno na tri ure.Dvomim, da se tega kdo drži.Jat ga bom dal na propeler(bron).Ta, ki mi je to priporočil ga ima na propu.že 2 leti in pravi, da je bp.
mašinfirer
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:23, skupaj popravljeno 1 krat.
H2O napisal/-a:Nazadnje sem dal Velox in je šlo po parih dneh vse dol (pa so delali vse po navodilih proizvajalca).
Pred tem sem dal pa Jotun Aqualine Optima Spray in sem bil zadovoljen.
Slišal sem pa tudi pohvale za Propspeed in bom naslednjič verjetno poskušal s tem (ali pa s Seajet silikonskim antifoulingom za propelerje).
Vedno je nekaj, če nekdo tretji dela mu moraš verjet in zaupat, če čisto laično tuhtam so morali nekaj krepko zaj... ker ostalim ne gre po par dneh vse dol. Lahko da so mazali na debelo ali pa na frišno ali... Mama micka je kar veliko na to opozarjal, sam pa nimam izkušenj.
To imaš verjetno samo za prope ali tudi za pete in transom?
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:23, skupaj popravljeno 1 krat.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
H2O, grem stavit, da nekaj ni bilo po pravilih proizvajalca.Ni logično, da enim drži in so zadovoljni enim pa ne.Tu po moje ni krivda v barvi, ampak v postopku barvanja.Si bil zraven, ko so barval, a pa so delal kot je napotek, a si bil skoraj cel dan zraven, malo morgen.No, bom pa javil ko dam barko v vodo in kako se mi bo Velox obnesel, bom pa delal po navodilih.

mašinfirer
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:22, skupaj popravljeno 1 krat.
habibi Vll napisal/-a:H2O, grem stavit, da nekaj ni bilo po pravilih proizvajalca.Ni logično, da enim drži in so zadovoljni enim pa ne.Tu po moje ni krivda v barvi, ampak v postopku barvanja.Si bil zraven, ko so barval, a pa so delal kot je napotek, a si bil skoraj cel dan zraven, malo morgen.No, bom pa javil ko dam barko v vodo in kako se mi bo Velox obnesel, bom pa delal po navodilih.![]()
Prav da je biu celo zraven... verjetno je nekaj spustil al mojster al h20 al vsi, to se kar hitr nardi.
Habibi, poglej še ta link, sicer ni v C ampak v F:
Nikjer ne piše da mora biti 20C, ampak ne sme biti pod 5C, tisto kar pa je tebi ostalo v spominu je pa točka rosišča, ki je zelo pomembna in temu je v bistvu namenjena tabela, na vrhu z rdečim pa piše kaj bohvari počet.
H2O napisal/-a:No. 1 napisal/-a:Vedno je nekaj, če nekdo tretji dela mu moraš verjet in zaupat, če čisto laično tuhtam so morali nekaj krepko zaj...
Zraven sem bil in so vse delali by the book. Še barke nisem dal isti dan v vodo, ker se to kao ne sme in sem brez veze plačal še en dan kopna.
No. 1 napisal/-a:To imaš verjetno samo za prope ali tudi za pete in transom?
Jaz imam osovine. Velox so dali povsod... tudi na krmila in flape. Kot rečeno je s propelerjev odletel po parih dneh.
Samo malo se je vračal na že pobarvano površino pa je dovolj, da ne drži, da je zmešal primer in barvo.
Tudi primer je dal lahko malo bolj na debelo pa ni več to to. Primerja je bolje, da je manj, kot več.
Slabo ščiščena površina...
Kar se intervalov tiče. Predpisan je zato, da je dovolj suh spodnji sloj, da se primer in barva ne zmešata. Če se čutiš sposobnega lahko že po eni uri namažeš še enega, načeloma je še bolje, ampak se hitro lahko prikrade napaka in AF pretopi spodnjega in "rani" primer.
Malo mi je zanimivo, da ne dajo v sprej, verjetno bi s tem razvrednotili Velox, saj je splošno misljenje, da kar je v spreju, da je qrc...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost