postavitev boje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: postavitev boje
Al pa eno anodo prsraufej na ketno, pa bo.
Darh napisal/-a:Al pa eno anodo prsraufej na ketno, pa bo.
Ne razumem. Torej, če dam na vroče cinkano verigo cinkovo anodo mi ketne ne bo požrlo in mi o inoxu ni treba razmišljat?
Probaj, to mi je enkrat en forumas svetoval.
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
bouton napisal/-a:Ne razumem. Torej, če dam na vroče cinkano verigo cinkovo anodo mi ketne ne bo požrlo in mi o inoxu ni treba razmišljat?
Potrebno je gledati anodo iz materiala, ki ima najbolj negativen elektrodni potencial. Cink najbrž odpade, ker je že tam. Vsaj jaz ga bi preskočil.
Od popularnih materialov so (cink dodan za primerjavo):
- Magnezij (Mg/Mg²⁺): -2,37 V
Aluminij (Al/Al³⁺): -1,66 V
Cink (Zn/Zn²⁺): -0,76 V
Aluminijeve so popularne in lahko dostopne. Daj jih na slab meter.
Če ne bodo delovale, daj magnezijeve, ampak jih bo dosti hitreje žrlo.
UrbanBatic hvala za razlago! Kje pa lahko kupim aluminijaste ali magnezijeve anode?
Meni je ravno danes potapljač urejal bojo, mi je po 4 letih odpizdilo gambet pri kocki. Imel sem 8mm ketno zdaj smo pa to ketno nazaj pritrdil pa še eno 12mm smo dodali tako da sta zdej 2.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
bouton napisal/-a:UrbanBatic hvala za razlago! Kje pa lahko kupim aluminijaste ali magnezijeve anode?
Motomarine na Barkovlju (v iskalnik vpiši 'anode'), Navtika ceneje na netu, ... pa še kje. Že tu na Navtiki ceneje imaš pod več znamkami motorjev več opcij oblik, velikosti, ...
Če rabiš hitro in si mogoče iz naših koncev, bo najhitreje Motomarine na Barkovlju.
Ne vem kako so trenutno čakalne pri Navtikiceneje. Mislim pa, da je že z dopusta.
Hvala! Bom probal še to varianto.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov