Odvijanje zarjavelega vijaka na bloku motorja Yanmar 2GM
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Uf
Ja men se zdi da bo treba če boš hotel menjat cink. Pogrevanje z butanskim brenerjem bo bolj malo koristilo al pa boš vse okol motorja stopil če je res vijak 36. Pri avtih mora bit vijak rdeče barve da kej popusti. Imaš še možnost da najdeš kakšnega monterja centralne ki ima male bombice acetilen kisik in majhen gorilec "brener"pa pazljivo segrej .
LP Marjan
LP Marjan
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
nemo napisal/-a:A si ze poskusil z gretjem?
Kje imas pa barko?
Barka je na Rabu. Z gretjem pa bom poizkusil takoj naslednjič, ko grem dol. Upam, da mi bo tale nova pridobitev lahko kaj pomagala pri tem: http://www.youtube.com/watch?v=HmqM43U7KOs&feature=PlayList&p=212FC0C96C413919&index=4
Kluč je 24 in okoli vijaka na srečo ni nobenih zadev, ki bi se lahko stopile. tako da bom poizkusil še z gretjem in poročam.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Fantje samo previdno s "svinjskim repom" ker ko pa se ta enkrat zlomi v luknjici, pa ga ni več carja, ki bi to rešil ne da bi povečal navojno luknjo.
Sam sem ga pogosto uporabljal na cilindrih od zavor, samo so to bili zelo mali vijaki...
Sam sem ga pogosto uporabljal na cilindrih od zavor, samo so to bili zelo mali vijaki...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Nekoč sem razdiral Merkuri motor.Treba je bilo naredit generalno,saj je motor prijel ker je dolgo časa stal. Problem je bil snet magnet z osovine, probal sem z vsem hudičem
od zamrzovanja,wd,crown sprej zlomil en snemalec
,drugega zvil....Nič ni pomagalo,nakoncu sem še z brenerjem grel tako dolgo da je že magnet postajal rdeč,nemoreš verjet,ni popustilo.Na koncu je magnet počil,in motor se je prodal za dele 
Ure dnevi leta tečejo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov