Marchi verjemi da vem kako je ko ne veš kaj boš naslednji dan dal v lonec. Šel sem skozi to, ob osamosvojitvi slovenije sem bil delavec na progi, progar, ki s krampom dela oziroma podbija prage. Živel sem v najemniškem stanovanju, namesto avtomobila je bil mali motor star skoraj kot jaz. No od tu je šlo naprej z vztrajnostjo in veliko dela, da sem uspel v poslu, kjer sicer nisem bil ravno doma.
Ampak želja po jadranju me je gnala naprej, hotel sem in tudi uspel. Zato vedno rečem, hoteti je traba in v to vložiti vso svojo energijo pa ponavadi uspe, če ne prvič pa tretjič.
Hoditi v slabo službo in se pritoževati kako hudo je in igrati na čustva drugih ljudi ni ravno moj način, zato za vse, ki jim je dogodivšlina preživeti iz dneva v dan priporočam da se usmerijo v svoje sanje in VSE VSE vložijo v dosežek teh sanj, prepričan sem da bo vsak ki bo naredil tako uspel.
Za tisti ki pa stokajo da je življenje krivično in čakaja na dobitek ns lotu pa sporočam, da je življenje pošteno, vedno ti da tisto kar potrebuješ, in dokler misliš da je to krivica boš to vedno tudi dobil.
Uživajte, ja tole je daleč od chartplottrrja pa vseeno.
P.S.
Tukaj nisva še našla ribiških trgovin,, kjet bi imeli kakšno zalogo česa. Efina trgovina je bila v Bocas del toro, ampak tam naročijo iz USA in na zalogi ni nič. Imava informacije, da je možno kaj kupit v Panama city, ampak to bova preverila čez dva tedno ko odpotujeva tja.
Chartplotter
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Chartplotter
Šele sedaj sem dojel, da imaš le pomožni avtopilot ST1000, ki ni dizajniran za tako plovbo, zato ni čudno, da ti je crknil že na prvem prečenju.
Za tako pot je obvezen dober vgradni avtopilot in to si verjetno sedaj spoznal tudi sam, zato bi bilo pametneje denar naložiti v to in za ploter uporabiti kar Open CPN na tablici, ki je odličen, ima kompletne karte sveta in je za povrh še brezplačen.
LP Iztok
Za tako pot je obvezen dober vgradni avtopilot in to si verjetno sedaj spoznal tudi sam, zato bi bilo pametneje denar naložiti v to in za ploter uporabiti kar Open CPN na tablici, ki je odličen, ima kompletne karte sveta in je za povrh še brezplačen.
LP Iztok
Re: Chartplotter
tonymk, za avtopilote je Nikola T. res pravi naslov. Meni je pomagal z nasveti, da sem predelal ST1000+ tako, da mi krmari izvenkrmni motor na pasari Istranki. Je pa Istranka dolga 5m in ne 10m kot tvoja. Za daljše barke ima Nikola T. tudi učinkovite avtopilote. Avtopilot je skupek mehanike, elektronike in elektrike - in vse skupaj mora biti dobro uglašeno, da dela zanesljivo. Tudi OpenCPN program je zelo uporaben. je pa res, da ni tako intuitiven kot komercialni programi. Lahko pa nanj obesiš marsikaj - tudi radar. Zna pa ti krmiliti tudi avtopilota!
Kdo je na strani
Po forumu brska: roberto502 in 7 gostov