Suzuki 2,2
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
-
toni8
Re: Suzuki 2,2
AEgir napisal/-a:Nemnosti spet. V mašini se dejansko nabira sol, ki je v zraku in katerega lepe kubične metre motor požre vsakič ko laufa. Hkrati se ta sol manifestira na vsem kar je v motorju vključno z oljem pri 4 taktaših.
Pri dvotaktnih se rja začne delat na iglicah ležajev in posledično se formira erozija, ki potem eventuelno poškoduje drsno površino gredi in sornika in v končni fazi gre v paco.
To me spominja na pranje zob. Sej jih ne rabiš prat in tudi če jih ti lahko zgnijejo. YMMV
Za obrambo pred škodljivimi učinki ob uporabi na morju je zadolženo olje, ki maže motor.
Če tega ne doseže olje, tudi pozneje konzervans ne more popraviti morebitnih posledic. Ali morda konzervans odpravi vse mogoče težave?
-
Daki
toni8 napisal/-a:Za obrambo pred škodljivimi učinki ob uporabi na morju je zadolženo olje, ki maže motor
Olje je zadolženo samo za mazanje motorja med delovanjem.
-
toni8
Že že, ampak če olje med delovanjem ne uspe ustrezno zaščititi motorja, potem naknadno tudi konzervans čudežno ne odpravi "slanih" vplivov.
Kontra tvoji trditvi, da olje motor ščiti le med delovanjem pa je, da ga konzervans takrat ne ščiti. Zakaj bi torej konzervans kakorkoli pomagal motorju, kadar ta ne deluje.
Kontra tvoji trditvi, da olje motor ščiti le med delovanjem pa je, da ga konzervans takrat ne ščiti. Zakaj bi torej konzervans kakorkoli pomagal motorju, kadar ta ne deluje.
habibi Vll napisal/-a:Moje mnenje glede te konzervacije.Nikoli v 45-tih letih kar imam razno razne motorje na čolnih, še nisem v motor špricnil nikakršnega konzervansa pa naj bo to zunanji ali notranji.In tudi nikoli ni zaradi tega noben motor stisnil in tudi v bodoče ne bom uporabljal nikakršnih konzervansov.
Še moje mnenje glede te konzervacije
Vsako leto v 38-tih letih, kar imam razno razne motorje na ali v čolnih, sem v motorje, pa naj so bili zunanji ali notranji, vbrizgaval različne konzervacijske spreje
Tudi zato in glede na navodila proizvajalca motorja, (po mnenju nekaterih pač ti ne vedo kaj priporočajo) nameravam to početi tudi v bodoče
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
- habibi Vll
- Admiral
No vidiš -jozko-, špricaš ali ne, motorji delajo.Jaz namesto konzervansa kupim 10L vina in zadovoljen jaz in motor 
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:No vidiš -jozko-, špricaš ali ne, motorji delajo.Jaz namesto konzervansa kupim 10L vina in zadovoljen jaz in motor
Verjetno sicer ti bolj, kot motor
Sicer pa imamo verjetno vsak svoj prav
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
habibi Vll napisal/-a:No vidiš -jozko-, špricaš ali ne, motorji delajo.Jaz namesto konzervansa kupim 10L vina in zadovoljen jaz in motor
-
Daki
Habibi, mene pride konzervacija pod 2 eur (strankam je sploh ne računam zraven servisa), tako da mi moraš nujno posredovati kje kupuješ vino
toni8 napisal/-a:Že že, ampak če olje med delovanjem ne uspe ustrezno zaščititi motorja, potem naknadno tudi konzervans čudežno ne odpravi "slanih" vplivov.
Praktični poizkus nared. plajhni olje po plehu pol pa še olje za konzerviranje, pol pa to postavi ven nekam kjer je vlažno in poglej nasledn let.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Teorija ti super laufa sam praksa te mal je*e tonči
Bi reku da še kaj drugega tudi.
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Teorija ti super laufa sam praksa te mal je*e tonči
Bi reku da še kaj drugega tudi.
mi je polepšal večer.
- habibi Vll
- Admiral
Daki za vino ni problama, lahko dobiš dobro malvazijo al pa sovinješardone(pišikaoštogovoriš)
Lahko pa prideš na testiranje, ti ga postrežem v kozarčku, ne v spreju 
mašinfirer
-
toni8
AEgir napisal/-a:Praktični poizkus nared. plajhni olje po plehu pol pa še olje za konzerviranje, pol pa to postavi ven nekam kjer je vlažno in poglej nasledn let.
Pa ima to kaj veze z vplivi uporabe na morju?
Tvoj motor je iz pleha?
-
Daki
Smeh je pol zdravja, tako da tale tema sploh ni slaba 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov