Suzuki 2,2

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Re: Suzuki 2,2

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Feb 25, 2018 14:29

N.F.tu se popolnoma strinjam s tabo :lol:
mašinfirer
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Ne Feb 25, 2018 15:35

AEgir napisal/-a:Nemnosti spet. V mašini se dejansko nabira sol, ki je v zraku in katerega lepe kubične metre motor požre vsakič ko laufa. Hkrati se ta sol manifestira na vsem kar je v motorju vključno z oljem pri 4 taktaših.

Pri dvotaktnih se rja začne delat na iglicah ležajev in posledično se formira erozija, ki potem eventuelno poškoduje drsno površino gredi in sornika in v končni fazi gre v paco.

To me spominja na pranje zob. Sej jih ne rabiš prat in tudi če jih ti lahko zgnijejo. YMMV

Za obrambo pred škodljivimi učinki ob uporabi na morju je zadolženo olje, ki maže motor.
Če tega ne doseže olje, tudi pozneje konzervans ne more popraviti morebitnih posledic. Ali morda konzervans odpravi vse mogoče težave?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Feb 25, 2018 16:20

toni8 napisal/-a:Za obrambo pred škodljivimi učinki ob uporabi na morju je zadolženo olje, ki maže motor

Olje je zadolženo samo za mazanje motorja med delovanjem.
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Ne Feb 25, 2018 16:56

Že že, ampak če olje med delovanjem ne uspe ustrezno zaščititi motorja, potem naknadno tudi konzervans čudežno ne odpravi "slanih" vplivov.

Kontra tvoji trditvi, da olje motor ščiti le med delovanjem pa je, da ga konzervans takrat ne ščiti. Zakaj bi torej konzervans kakorkoli pomagal motorju, kadar ta ne deluje.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Feb 25, 2018 17:00

habibi Vll napisal/-a:Moje mnenje glede te konzervacije.Nikoli v 45-tih letih kar imam razno razne motorje na čolnih, še nisem v motor špricnil nikakršnega konzervansa pa naj bo to zunanji ali notranji.In tudi nikoli ni zaradi tega noben motor stisnil in tudi v bodoče ne bom uporabljal nikakršnih konzervansov.

Še moje mnenje glede te konzervacije :roll:
Vsako leto v 38-tih letih, kar imam razno razne motorje na ali v čolnih, sem v motorje, pa naj so bili zunanji ali notranji, vbrizgaval različne konzervacijske spreje :!: Nikoli ni zaradi tega z nobenim motorjem bilo kakršnihkoli težav :D

Tudi zato in glede na navodila proizvajalca motorja, (po mnenju nekaterih pač ti ne vedo kaj priporočajo) nameravam to početi tudi v bodoče :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Feb 25, 2018 17:09

No vidiš -jozko-, špricaš ali ne, motorji delajo.Jaz namesto konzervansa kupim 10L vina in zadovoljen jaz in motor :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Feb 25, 2018 17:12

habibi Vll napisal/-a:No vidiš -jozko-, špricaš ali ne, motorji delajo.Jaz namesto konzervansa kupim 10L vina in zadovoljen jaz in motor :lol:

Verjetno sicer ti bolj, kot motor :roll:
Sicer pa imamo verjetno vsak svoj prav :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Feb 25, 2018 18:03

habibi Vll napisal/-a:No vidiš -jozko-, špricaš ali ne, motorji delajo.Jaz namesto konzervansa kupim 10L vina in zadovoljen jaz in motor :lol:

:) To o vinu se podpišem :lol:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Feb 25, 2018 18:41

:shock: Jaz pa olje v motorju menjam na dve leti, namesto vsako leto in tako pridem do zastojn gajbe piva.
Habibi, mene pride konzervacija pod 2 eur (strankam je sploh ne računam zraven servisa), tako da mi moraš nujno posredovati kje kupuješ vino :lol:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Feb 25, 2018 18:51

toni8 napisal/-a:Že že, ampak če olje med delovanjem ne uspe ustrezno zaščititi motorja, potem naknadno tudi konzervans čudežno ne odpravi "slanih" vplivov.

Kontra tvoji trditvi, da olje motor ščiti le med delovanjem pa je, da ga konzervans takrat ne ščiti. Zakaj bi torej konzervans kakorkoli pomagal motorju, kadar ta ne deluje.

Praktični poizkus nared. plajhni olje po plehu pol pa še olje za konzerviranje, pol pa to postavi ven nekam kjer je vlažno in poglej nasledn let.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Feb 25, 2018 18:52

Teorija ti super laufa sam praksa te mal je*e tonči ;)

Bi reku da še kaj drugega tudi.
Xilinx Vivado HLx trainee
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Feb 25, 2018 19:57

kasaudio napisal/-a:
Teorija ti super laufa sam praksa te mal je*e tonči ;)

Bi reku da še kaj drugega tudi.

mi je polepšal večer.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Feb 25, 2018 20:09

Daki za vino ni problama, lahko dobiš dobro malvazijo al pa sovinješardone(pišikaoštogovoriš) :lol: Lahko pa prideš na testiranje, ti ga postrežem v kozarčku, ne v spreju :wink:
mašinfirer
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Ne Feb 25, 2018 20:27

AEgir napisal/-a:Praktični poizkus nared. plajhni olje po plehu pol pa še olje za konzerviranje, pol pa to postavi ven nekam kjer je vlažno in poglej nasledn let.

Pa ima to kaj veze z vplivi uporabe na morju?

Tvoj motor je iz pleha?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Feb 25, 2018 20:35

Smeh je pol zdravja, tako da tale tema sploh ni slaba :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov