Koliko slojev poliestra?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: Koliko slojev poliestra?

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Feb 12, 2019 07:32

Habibi nekaj me bega pri tej platformi. Vse lepo narejeno in zamisljeno. Ampak zakaj je spodnji rob kjer se konča linina trupa zaobljen kjer preide v “krmo”. Če se pluje v izpodrivnem režimu je vredu. Ko pa trup glisira pa po tisti krivini vleče vodo gor in ustvarja dodatno trenje. Se opravičujem za OT. Ampak ne da mi mira. Lahko o tem tudi kje drugje da ne smetimo tu.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Re: Koliko slojev poliestra?

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Feb 12, 2019 08:59

Ravno zaradi tega, ker ta barka ne glisira.Max. hitrost 10knot, potovalka 7knot.Motor Lombardini 2204M-60KM.To novo platformo z zaprtim zaključkom, sva dala s Paletom kar čez staro.Ta barka je bila že v originalu narejena tako, da je imela 40cm platformo na inox podstavku in tudi dno je bilo podaljšano za 40cm, samo kor plavut-podaljšek dna, ki pa je bila za 3 stopinje obrnjena(privita z vijaki)navzdol, tako, da mi je med vožnjo stalno premec čolna rinil v vodo in, ko sem se peljal, je izgledalo, kot da rinem vodo in sem jo res.To sem videl šele na posnetku vožnje, ko me je kolega posnel.Nato sem pri montaži novega zadnjega dela, to plavut obrnil za cca 3 stopinje na vzgor in in vse skupaj zlaminiral v končni izdelek.Sedaj, se mi med normalno vožnjo barka rahlo dvigne in se lepše in hitreje pelje, kar tudi upliva na porabo.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov